Kyperský dezert. ❤️ Budete potřebovat: 400g sušenek(nejlépa naše bebe,můžeme použít polovinu kakaovích a polovinu klasických)
100g cukru
3 vejce
1/2 čajové lžičky vanilky
180g nastrouhané čokolády
65ml vody 350g másla.
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400g sušenek(nejlépa naše bebe,můžeme použít polovinu kakaovích a polovinu klasických)
100g cukru
3 vejce
1/2 čajové lžičky vanilky
180g nastrouhané čokolády
65ml vody 350g másla
Postup receptu
- Sušenky nalámeme no umeleme v mixséru(nemusí být úplně najemno)
- Přidáme cukr,vejce,vanilku,nastrouhanou čokoládu,vodu a na závěr rozpuštěné a vychladlé máslo
- Vzniklou hmotou vyplníme srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici nejlépe přez noc
-
Pro lepší vyklopení z formy doporučuji použít potravinářskou folii
- Vzniklí dezert krájíme na tenké plátky a podáváme na stůl
Recept je dobrý, moučník také, ale bylo by dobré naučit se pořádně česky. Těch hrubek je na jeden malý recept opravdu dost.