Kyperský dezert

Kyperský dezert
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400g sušenek(nejlépa naše bebe,můžeme použít polovinu kakaovích a polovinu klasických)
    100g cukru
    3 vejce
    1/2 čajové lžičky vanilky
    180g nastrouhané čokolády
    65ml vody 350g másla

Postup receptu

  1. Sušenky nalámeme no umeleme v mixséru(nemusí být úplně najemno)
  2. Přidáme cukr,vejce,vanilku,nastrouhanou čokoládu,vodu a na závěr rozpuštěné a vychladlé máslo
  3. Vzniklou hmotou vyplníme srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici nejlépe přez noc
  4. Pro lepší vyklopení z formy doporučuji použít potravinářskou folii
  5. Vzniklí dezert krájíme na tenké plátky a podáváme na stůl
Komentáře
  1. Recept je dobrý, moučník také, ale bylo by dobré naučit se pořádně česky. Těch hrubek je na jeden malý recept opravdu dost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.