Kyperský dezert

Kyperský dezert
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400g sušenek (nejlépe bebe – můžeme použít polovinu kakaovích a polovinu klasických)
  • 100g cukru
  • 3 vejce
  • 1/2 čajové lžičky vanilky
  • 180g nastrouhané čokolády
  • 65ml vody 350g másla

Postup receptu

  1. Sušenky nalámeme no umeleme v mixséru(nemusí být úplně najemno)
  2. Přidáme cukr,vejce,vanilku,nastrouhanou čokoládu,vodu a na závěr rozpuštěné a vychladlé máslo
  3. Vzniklou hmotou vyplníme srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici nejlépe přez noc
  4. Pro lepší vyklopení z formy doporučuji použít potravinářskou folii
  5. Vzniklí dezert krájíme na tenké plátky a podáváme na stůl
Komentáře
  1. Recept je dobrý, moučník také, ale bylo by dobré naučit se pořádně česky. Těch hrubek je na jeden malý recept opravdu dost.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X