Kyperský dezert

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400g sušenek(nejlépa naše bebe,můžeme použít polovinu kakaovích a polovinu klasických)
    100g cukru
    3 vejce
    1/2 čajové lžičky vanilky
    180g nastrouhané čokolády
    65ml vody 350g másla

Postup receptu

  1. Sušenky nalámeme no umeleme v mixséru(nemusí být úplně najemno)
  2. Přidáme cukr,vejce,vanilku,nastrouhanou čokoládu,vodu a na závěr rozpuštěné a vychladlé máslo
  3. Vzniklou hmotou vyplníme srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici nejlépe přez noc
  4. Pro lepší vyklopení z formy doporučuji použít potravinářskou folii
  5. Vzniklí dezert krájíme na tenké plátky a podáváme na stůl

Komentáře

  1. Recept je dobrý, moučník také, ale bylo by dobré naučit se pořádně česky. Těch hrubek je na jeden malý recept opravdu dost.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.