Kysané zelí

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg naloženého zelí
  • 10 dkg sádlo syrové“>sádla
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • kmín

Postup receptu

  1. Naložené zelí pokrájíme
  2. Pokud je příliš kyselé, krátce ho prolijeme studenou vodou
  3. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme kmín, pokrájené zelí,podlijeme troškou vody a dusíme asi 7 minut
  4. Podle chuti osolíme, osladíme a poprášíme moukou
  5. Dusíme ještě 3 minuty

Komentáře

  1. veškeré zelí, jak kysané, tak hlávkové zahušťuji pouze strouhanou bramborou s moukou – nikdy ne zasmážkou- nakonec vmíchám rozškvařenou slaninou s cibulkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.