5 oblíbených salátů nejen na chlebíčky. Jaký si připravíte jako první?

Zpestřete si své předkrmy či pohoštění na oslavy našimi recepty na saláty na chlebíčky 5x jinak.

Příprava takových salátů není nijak složitá.

Většinou si vystačíte i s běžně dostupnými surovinami a úspěch je zaručený.

Tak pojďme na to!

Salát na chlebíčky s lilkem a houbami

Chcete překvapit své hosty? Zkuste jim připravit tento salát z lilků a hub. Vytvoříte mistrovské dílo, po kterém se budou všichni olizovat!

INGREDIENCE

  • 2 lilky
  • 5 vařených vajec
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce domácí majonézy
  • 2 lžíce octa
  • sůl – podle chuti
  • slunečnicový olej
  • 5 jakýchkoli hub (výborné jsou třeba žampiony)

POSTUP

  • Lilek umyjte a osušte.
  • Totéž udělejte i s houbami.
  • Lilek i houby nakrájejte na kolečka o tloušťce 3 – 5 ml, a pak na tlustší nudle.
  • Lilek přemístěte do hluboké mísy, posypte solí a promíchejte.
  • Po 20 minutách odstraňte šťávu, kterou pustí.
  • Cibuli nakrájejte na tenké plátky, které dejte do samostatné mísy.
  • Přidejte jednu polévkovou lžíci cukru, polévkovou lžičku soli a přiijte ocet.
  • Zalite jednou sklenicí vroucí vody, promíchejte a nechte vodu zcela vychladnout.
  • Lilek opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  • Do pánve nalijte malé množství rostlinného oleje a zahřejte.
  • Do rozehřátého oleje rozložte houby: ne všechny najednou, ale ve dvou nebo třech dávkách.
  • Smažte, dokud nebudou měkké, a pak dejte na talíř, který je pokryt papírovými ubrousky.
  • To samé udělejte i s lilkem.
  • Uvařte vajíčka a nakrájejte je na plátky.
  • Ve velké míse smíchejte vychlazené lilky, houby, vejce a nakládanou cibuli.
  • Přidejte trochu soli, domácí majonézu a vše promíchejte.
  • Můžete podávat!
Houbový salát v misce.
www.megarecepty.sk

Máme pro vás i 5 netradičních receptů na placky s houbami. Vyzkoušejte je všechny!

Pařížský salát

Pařížský salát s čerstvým pečivem je starou dobrou retro pochoutkou, kterou málokdo pohrdne i dnes. Recept je na 0,5 kg salátu. Salát je ale tak dobrý, že vám hned zmizí z talířů, takže si ho možná rovnou připravte o něco více.

INGREDIENCE 

  • 200 g pařížského salámu
  • 90 g sladkokyselých okurek
  • 30 g sterilizovaného hrášku
  • 13 g cibule
  • 150 g majonézy
  • 5 g krupicového cukru
  • 5 g soli
  • 10 g plnotučné hořčice
  • 2,5 g octu (jedna čajová lžička)
  • 4 g worcestrové omáčky
  • mletý černý pepř (0,25 = na špičku nože)

POSTUP 

  1. Salám a okurky nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Cibuli nakrájejte na co nejdrobnější kostičky.
  3. Aby nebyla štiplavá a nehořkla, dejteji do sítka a prolijte vařící vodou.
  4. Nakrájené suroviny a hrášek dejte do mísy.
  5. Přidejte majonézu, koření a sůl, ocet, cukr, hořčici, worcestr a dobře promíchejte.
  6. Hotový pařížský salát uložte do chladničky.
  7. Několik hodin ho nechte odpočívat.
  8. Pařížský salát podávejte s rohlíky či celozrnnými bagetami.
Salát se salámem v misce s čerstvými rajčaty.
www.recepty.aktuality.sk

Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty na salát s pařížským salámem 5krát jinak. Pochutnáte si!


Rybí salát s bramborami

Vyzkoušejte náš recept na lahůdkový salát z ryby, brambor a majonézy. Je jednoduchý na přípravu a je skvělý namazaný na pečivu či ho můžete použít na chlebíčky.

INGREDIENCE

  • 250 g ryby
  • 1 bobkový list
  • 200 g brambor
  • 100 g sterilizované zeleniny
  • 1 cibule
  • 200 g majonézy
  • podle chuti citrónová šťáva, sůl, ocet, mletý pepř

POSTUP

  • Rybu očistěte a vložte do horké, osolené vody.
  • Přidejte ocet, pepř a bobkový list.
  • Uvařte do měkka a nechte vychladnout.
  • Vychlazenou rybu vykostěte a nakrájejte na kostičky.
  • Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  • Přidejte k rybě a přidejte i nakrájenou zeleninu a vše promíchejte.
  • Polijte citrónovou šťávou, opepřete, osolte, přidejte majonézu a zamíchejte.
Salát z ryby v misce.
www.dobruchut.aktuality.sk

Lahůdkový bramborový salát

Kdo by nemiloval chlebíčky s bramborovým salátem! Zkuste si ho připravit podle našeho jednoduchého receptu a zamilujete se!

INGREDIENCE

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 1 konzerva kukuřice
  • 250 g mražené zeleniny (hrášek a mrkev)
  • 1 cibule
  • 3 lžíce octa
  • 500 ml vody
  • 4 vejce uvařená na tvrdo
  • 5 kyselých okurek
  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 ml majonézy
  • špetka mletého pepře a červené papriky
  • sůl

POSTUP

  • Do hrnce dejte vodu, přidejte pepř a mletou červenou papriku.
  • Vodu přiveďte k varu a přidejte tři lžíce octa a cibuli nakrájenou nadrobno.
  • Povařte asi tři minuty.
  • Nechte vychladnout.
  • Uvařené brambory nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
  • Na ně nalijte směs zakysané smetany a majonézy.
  • Mraženou zeleninu povařte ve vroucí vodě a když vychladne, přidejte ji k bramborám.
  • Dále přidejte kukuřici, nadrobno pokrájená vejce a kyselé okurky.
  • Vše spolu promíchejte a nakonec dochuťte nálevem z octa a cibule.
  • Podle chuti dochuťte solí.
Salát z brambor ve skleněné misce s plátkem citronu.
www.mamaaja.sk

Máme pro vás i další recepty na ty nejlepší saláty z brambor v klasické i dietní úpravě 7x jinak. Inspirujte se!

Vlašský salát

Vlašský salát můžete podávat s pečivem třeba k večeři. Nebo ho můžete použít při zhotovování obložených chlebíčků, zdobených plněných vajec. Recept je na cca 0,5 kg salátu.

INGREDIENCE 

  • 175 g brambor (den předem uvařené)
  • 114 g šunkového salámu
  • 45 g okurek sterilizovaných
  • 10 g hrášku sterilizovaného bez nálevu
  • 16 g celeru kořenového
  • 24 g mrkve
  • 10 g hořčice plnotučné
  • 0,25 g mletého pepře (0,25 = na špičku nože)
  • 3 lžičky octa 15 g
  • 2,5 g worcestru
  • 100 g majonézy
  • 5 g cukru krupice
  • 5 g soli

POSTUP 

  1. Brambory, mrkev, celer a okurky nakrájejte na drobnější kostičky.
  2. Salám nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Nakrájené suroviny a hrášek dejtedo mísy.
  4. Přidejte majonézu, koření a sůl, ocet, cukr, hořčici, worcestr a dobře promícháme.
  5. Hotový salát uložte do chladničky.
  6. Několik hodin ho nechte odpočívat.
  7. Podávejte!
Salát ze salámu a zeleniny v dřevěné misce s vedle položenou lžící.
www.recepty.aktuality.sk

Tyto saláty se mohou připravovat z nejrůznějších surovin. Většinou volíme sytější základ, který doplňujeme dalšími ingrediencemi tak, aby byl salát co nejpestřejší.

Jejich sytějším základem mohou brambory, rýže, těstoviny, ovesné vločky, luštěniny, tepelně upravené maso včetně rybího masa, vejce, tvrdé či měkké sýry a zelenina.

Máte nějakou metodu, která vám urychluje proces přípravy? Krájíte a strouháte potraviny na saláty ručně? Elektrické kráječe potravin vám mohou usnadnit přípravu o mnohem více. Podívejte se, jak tito pomocníci dopadli v recenzi elektrických kráječů.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X