Langoše s kefírem

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • 1/4 l kefíru
  • 1/8 l mléka
  • půl kostky droždí
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička cukru
  • sůl.

Postup receptu

  1. Z droždí, vlažného mléka, cukru a asi 2-3 lžic hladké mouky připravíme kvásek
  2. K vykynutému kvásku přidáme zbylou mouku, kefír, sůl a lžičku prášku do pečiva
  3. Zaděláme těsto, které nenecháme kynout, ale hned jej rozdělíme na bochánky (cca 2 lžíce těsta na jeden kus)
  4. Bochánky pak rukama roztáhneme na placky odpovídající velikosti pánve nebo je vyválíme válečkem
  5. Placky smažíme v dostatečné vrstvě horkého oleje po obou stranách
  6. Usmažené je potřeme česnekovou vodou
  7. (Nezpracované těsto můžeme uložit do lednice, vydrží 4-5 dnů)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.