Langoše s kysanou smetanou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 kelímek mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce.

Postup receptu

  1. Do mouky vmícháme sůl, pak v ní uděláme důlek, rozdrobíme droždí a přelijeme jej vlažným mlékem
  2. Po 10 minutách přidáme vejce, zakysanou smetanu a vypracujeme řidší těsto, které necháme vykynout
  3. Pak z kousků těsta tvarujeme placky a okamžitě je smažíme v horkém oleji po obou stranách
  4. Usmažené pokapeme kečupem a posypeme rozdrobenou nivou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.