Lasagne s masem a lilkem. ❤️ Budete potřebovat: 1 lasagne, 50 dkg vepřové kýty, 1 lilek, cibule, 20 dkg strouhaného tvrdého sýra, 6 stroužků česneku ( i více), pepř, sůl, olej. Bešamel: 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, muškátový květ..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 lasagne
- 50 dkg vepřové kýty
- 1 lilek
- cibule
- 20 dkg strouhaného tvrdého sýra
- 6 stroužků česneku ( i více)
- pepř
- sůl
- olej. Bešamel: 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1/2 l mléka
- sůl
- muškátový květ.
Postup receptu
- Lasagne předvaříme v osolené vodě
- Vepřové maso nakrájíme na kousky, promícháme je s olejem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem a necháme několik hodin proležet
- Po proležení rozehřejeme olej, orestujeme na něm jemně nakrájenou cibuli a proleželé maso
- Po opečení maso podusíme téměř doměkka
- Během dušení k němu přidáme očištěný a na kousky nakrájený lilek
- Než se maso s lilkem podusí, připravíme bešamel z rozehřátého másla a zlehka opražené mouky
- Vše zalijeme mlékem a povaříme nejméně 20 minut do hladké omáčky, kterou osolíme a dochutíme muškátovým květem
- Pekáček vytřeme máslem nebo olejem, vlijeme trochu bešamelu, rozetřeme a postupně skládáme lasagne, masovou směs s lilkem, bešamel, strouhaný sýr a vrstvy opakujeme
- Poslední vrstva tvoří bešamel zakrývající lasagne posypaný zbytkem strouhaného sýra
- Pečeme nejdříve zakryté, zhruba po 20 minutách odkryjeme a dalších 20 minut dopékáme