Lasagne s mletým masem

Lasagne s mletým masem
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 balíček lasagní (nepředvařujeme)
  • 50 dkg mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 konzerva rajčat
  • olivový olej
  • tymián
  • oregano
  • rozmarýn
  • pepř
  • sůl

Sýrová směs

  • máslo.
  • 15 dkg strouhaného sýra
  • 2,5 dl zakysané smetany
  • 2,5 dl mléka.

Postup receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s posekaným česnekem, přidáme maso, zprudka opečeme, promícháme a přidáme všechno koření a rajčata
  2. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut do zhoustnutí
  3. Podle potřeby podlijeme trochou vody
  4. Zapékací misku nebo pekáček vymažeme máslem, na dno dáme trochu masové směsi a polijeme ji sýrovou směsí na kterou smícháme strouhaný sýr, zakysanou smetanu a mléko
  5. Rozložíme 1 vrstvu nepředvařených lasagní a vrstvy střídáme do vypotřebování surovin
  6. Poslední vrstvou je sýrová směs, která lasagne zcela zakryje
  7. Poklademe plátky másla a pečeme do změknutí lasagní (asi 40 minut)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X