Vynikající recepty na špenátové lasagne, které si zamilujte! Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Ochutnejte jedinečné recepty na lahodné italské lasagne se špenátem v nejrůznějších kombinacích!

Jsme si jisti, že vás osloví jak s kuřecím masem, tak i s lososem, nebo jen tak klasicky s bešamelem.

Pochutnejte si podle svého gusta na našich 4 dokonalých pokrmech přímo z Itálie.

Krémové lasagne se špenátem a lososem

Losos, lasagne a špenát jsou opravdu výborná kombinace, když přijde na delikátní italský pokrm. Tento recept je plný čerstvého špenátu a ochucený muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Zkuste je, neodoláte!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600 g filetů z lososa zbavených kůže a kostí
  • 200 g špenátu
  • 300 g creme fraiche (čerstvého sýra)
  • šťávu z poloviny citronu
  • špetku lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • Plátky lasagní
  • 200 g strouhané mozarelly

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Na pánvi rozehřejte olej. Lososa s kůží nakrájejte na menší kousky a opékejte 1 – 2 minuty na pánvi.
  • Přidejte špenát a opékejte další 1 minutu.
  • V misce smícháme čerstvý sýr, šťávu z poloviny citronu, muškátový oříšek a dochutíme solí a pepřem.
  • Přidejte směs čerstvého sýra na dno zapékací misky na lasagne.
  • Přidejte vrstvu plátků lasagní, na ně rozprostřete veškerou směs lososa a špenátu.
  • Přidejte další vrstvu plátů lasagní a potřete zbytkem sýrové směsi.
  • Posypte strouhaným sýrem.
  • Pečte v troubě 35 – 40 minut, dokud nejsou pláty lasagní upečené.
  • Zbytek citrone nakrájejte na měsíčky a přidejte ho na lasagne.
Lahodné, čerstvě upečené lasagne s lososem a bílou omáčkou.
Zdroj: auxdelicesdupalais.net

Lasagne se špenátem a kuřecím masem

Recept na kuřecí špenátové lasagne je velmi jednoduchý na přípravu. Je chutný, ale o něco lehčí než tradiční verze.

Co budeme potřebovat

  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 cibule (nakrájená)
  • 1 hlávka česneku (9-10 stroužků, prolisovaný)
  • 1 paprika (nakrájená)
  • 150 g žampionů (nakrájené na plátky)
  • 450 g mletého kuřecího masa
  • 1 lžička rajčatové pasty
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 450 g sýra mozzarella (strouhaný)
  • 425 ml marinara omáčka
  • 16 plátků těstovin lasagní
  • sůl a pepř

Postup

  • Přidejte 2 lžíce olivového oleje do velké pánve na střední teplotě.
  • Přidejte nakrájenou cibuli, vařte 2-3 minuty do měkka, občas promíchejte a přidejte nasekaný česnek, vařte další 2 minuty.
  • Přidejte nakrájenou papriku a žampiony a vařte dalších 4-5 minut. Přidejte rajčatový protlak a mleté kuřecí maso.
  • Dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby se spojily, a vařte asi 5 minut.
  • Jakmile je kuře téměř uvařené, přidejte špenát a vařte, dokud se špenát nesvaří asi 5 minut.
  • Lasagne si uvařte ve vroucí vodě podle návodu.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Začněte tím, že vymažete zapékací mísu 1 lžící oleje.
  • Na dno položte 5 plátů lasagní, na ně přidejte polovinu kuřecí směsi, poté trochu rajčatové omáčky a poté strouhaný sýr mozzarella.
  • Opakujte, tak aby poslední vrstva byly lasagne, které přelijete zbývající rajčatovou omáčkou a vršek posypete sýrem.
  • Lasagne pečte při 200 stupních 30 – 40 minut.

Vyhrává u vás stále stará dobrá klasika? Vyberte si jeden z těchto receptů na klasické italské lasagne a pochutnejte si!

Krémové lasagne s kuřecím masem a špenátovou náplní.
Zdroj: natashaskitchen.com

Špenátové lasagne s mletým hovězím masem

Tento recept na lasagne se špenátem a hovězím a bublajícím sýrem navrchu, je ideální pro nakrmení celé rodiny nebo i jen tak pro radost!

Co budeme potřebovat

  • olej na vaření
  • 1 střední cibule (jemně nakrájená)
  • 1 velký stroužek česneku (nasekaný)
  • 600 g mletého libového hovězího masa
  • 100 g žampionů (nakrájených)
  • 1 červená kapie (nakrájená)
  • 500 g omáčky na bázi rajčat
  • 400 g drcených rajčat v plechovce
  • 250 g balíček mraženého nakrájeného špenátu
  • 300 g nízkotučného sýra ricotta
  • 375 g plátků čerstvých lasagní
  • strouhaný sýr

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty nebo do změknutí.
  • Zvyšte teplotu na vysokou a přidejte mleté maso a vařte na vysoké teplotě po dobu 5 minut, dokud nezhnědne.
  • Přidejte houby a kapii a promíchejte.
  • Vmíchejte omáčku a rajčata, vše nechte prohřát.
  • Špenát sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Dejte ho do mísy a smíchejte s ricottou.
  • Pro sestavení dno mísy potřete velmi tenkou vrstvou masové omáčky.
  • Na omáčku položte vrstvu těstovin.
  • Zbylou omáčku a špenátovou směs rozdělte na 3 porce.
  • Začněte tenkou vrstvou omáčky, pak pláty těstovin a poté špenátovou směsí, pokračujte ve vrstvení a zakončete to špenátovou směsí.
  • Navrch dejte strouhaný sýr.
  • Pečte 35–40 minut, dokud vršek nebude zlatavě hnědý.

Pro tento recept je nutné vlastnit kvalitní nepřilnavou pánev. A jakou jinu si pořídit než tu, která nám prošla pod rukama a naší recenzí? Vyberte si jednu z těchto prvotřídních nepřilnavých pánví Tefal a nebudete litovat!

Měkké a lahodné lasagne plné špenátové směsi s hovězím mletým masem a rajčatovou omáčkou.
Zdroj: simplyrecipes.com

Lasagne se špenátem a bešamelem

Špenátové lasagne mají jemnou chuť a krémovou konzistenci. Jednoduše vyrobené ze směsi špenátu, ricotty, bešamelu a parmezánu. Ve skutečnosti je „špenát a ricotta“ klasickou kombinací mnoha tradičních italských receptů.

Co budeme potřebovat

  • Těstoviny na lasagne

Na špenátovou a ricottovou náplň

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 500 g ricotty
  • 200 g strouhaného sýra Parmigiano
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • jemná sůl
  • čerstvě nastrouhaný černý pepř

Na bešamelovou omáčku

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 50 g másla
  • 50 g mouky
  • 1⁄4 lžičky jemné soli
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Postup

  • V hrnci na mírnou teplotu rozpustíme máslo.
  • Přidejte mouku a rychle míchejte, dokud není směs hladká.
  • Mezitím ohřejte mléko a za stálého míchání metličkou pomalu nalijte mléko na jíšku.
  • Dochuťte solí a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  • Neustále míchejte, dokud nezískáte poměrně hustou konzistenci asi 10 – 15 minut.
  • Špenát vařte v hrnci několik minut, dokud nezměkne.
  • Sceďte a nechte vychladnout, poté vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, a nakonec nasekejte mixérem.
  • V misce smíchejte nakrájený špenát s ricottou, polovinou strouhaného parmezánu, špetkou jemné soli, čerstvě nastrouhaným černým pepřem a muškátovým oříškem podle chuti.
  • Všechny ingredience smíchejte, dokud nezískáte krémovou směs.
  • Na dno pekáče dejte dvě až tři polévkové lžíce bešamelu, poté položte první vrstvu nudlí lasagne a zakryjte je náplní ze špenátu a ricotty.
  • Nyní je pokryjte trochou bešamelu a na závěr přidejte dvě nebo tři lžíce strouhaného parmezánu.
  • Pokračujte ve vytváření vrstev, aby poslední vrstva byla velké množství sýra Parmigiano.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180° C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne.

Víte proč se bešamelu říká matka všech omáček? To a mnohem více se dozvíte v tomto článku o bílé omáčce.

Krásně vyhlížející lasagne nabrané naběračkou přímo ze zapékací mísy.
Zdroj: anaundnina.ch

Jak nejlépe skladovat lasagne?

Lasagne se nejlépe skladují v chladničce. Můžete je uložit do plastové nádoby s víkem nebo do těsně uzavíratelného obalu. Lasagne by měly v chladničce vydržet až tři dny.

Pokud chcete lasagne skladovat dlouhodobě, můžete je také zamrazit. V tomto případě byste je měli nejdříve nechat vychladnout a poté ji uložit do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku.

Mražení lasagne vydrží v mrazničce až tři měsíce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X