Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- půl balíčku lasaní
- cibule
- 500 g mletého masa
- provensálské koření
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- rajský protlak
- 2 rajčata na plátky
- nastrouhaný sýr jakej máte rádi.
Bešamel: mléko
- máslo
- hl. mouka.
Postup receptu
- Nejprve si nakrájíme rajčata na plátky a cibulku na malinkaté kostičky
- Pečící misku ci vymažeme a podložíme nakrájenýma rajčatama
-
Potom si osmahneme cibulku s česnekem a hned přidáváme melté maso, které osolíme a opepříme a osmahneme
-
Pak už se jen přidá provensálské koření, špetka oříšku a rajčatový protlak
-
Potom jak se maso dochutí, hned si připravujeme bešamel
-
Ten se dělá tak, že mléko dáme do varu a mezi tím si rozpustíme máslo do kterého přidáme mouku, uděláme si takovou jišku, kterou hned dáme do vařívího mléka a tím už máme hotovej bešamel
-
Vrstvíme na rajčata lasaně potom masová směs, nastrouhaný sýr a bešamel a navrch zase lasaně a potm zase masová směs, sýr a bešamel a nakonec lasaně a jako nakonec bešamel a sýr
-
Dáme zapéct na 180°C na 45 minutek a je hotovo
Asi je to dobrý recept, ale mohli byste se prezentovat i kvalitní češtinou.