Lasaně

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • půl balíčku lasaní
  • cibule
  • 500 g mletého masa
  • provensálské koření
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • rajský protlak
  • 2 rajčata na plátky
  • nastrouhaný sýr jakej máte rádi.
    Bešamel: mléko
  • máslo
  • hl. mouka.

Postup receptu

  1. Nejprve si nakrájíme rajčata na plátky a cibulku na malinkaté kostičky
  2. Pečící misku ci vymažeme a podložíme nakrájenýma rajčatama
  3. Potom si osmahneme cibulku s česnekem a hned přidáváme melté maso, které osolíme a opepříme a osmahneme
  4. Pak už se jen přidá provensálské koření, špetka oříšku a rajčatový protlak
  5. Potom jak se maso dochutí, hned si připravujeme bešamel
  6. Ten se dělá tak, že mléko dáme do varu a mezi tím si rozpustíme máslo do kterého přidáme mouku, uděláme si takovou jišku, kterou hned dáme do vařívího mléka a tím už máme hotovej bešamel
  7. Vrstvíme na rajčata lasaně potom masová směs, nastrouhaný sýr a bešamel a navrch zase lasaně a potm zase masová směs, sýr a bešamel a nakonec lasaně a jako nakonec bešamel a sýr
  8. Dáme zapéct na 180°C na 45 minutek a je hotovo

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.