Recept: Líčka z Bordeaux

Doba přípravy: 200 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1,20 kg hovězích líček,
    0,75 l červené Saint Julien,
    20 malých šalotek,
    2 mrkve,
    1 malý svazek tymiánu,
    pepř z mlýnku,
    sůl.

Postup receptu

  1. Líčka nakrájíme na 4 stejné kousky
  2. Očistíme šalotku
  3. Mrkev očistíme a nakrájíme na cm kolečka
  4. Do terakotové teriny s víkem dáme veškeré uvedené ingredience, zalejeme vínem a víko teriny hermeticky uzavřeme těstíčkem
  5. Předehřejeme troubu na 130°C, vložíme terinu a „pečeme“ cca 3 hodiny
  6. Před podáváním dochutíme pepřem a soli, výjmeme svazek tymiánu a podáváme
  7. Jako příloha jsou nejvhodnější bambory v páře s peržilkou

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.41%) 17 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *