Luxusní recepty na ovesné lívance 5x jinak! Vydatná snídaně pro celou rodinu.

Dochází vám nápady na chutnou snídani, která zasytí?

Pak se inspirujte našimi recepty na lívance s ovesnými vločkami!

Jsou zdravé, výživné a všichni je milují.

A už jste vyzkoušeli třeba dýňové lívance?

I ty u nás najdete!

Nechte si chutnat.

Lívance z ovesných vloček a semínek

Tyto vydatné lívanečky z ovesných vloček, chia a lněných semínek, příjemně oslazené javorovým sirupem, jsou nabité živinami, vlákninou, bílkovinami a omega-3 mastnými kyselinami. Navíc si na nich dozajista pochutnáte!

Ingredience

  • 3 šálky bezlepkových ovesných vloček
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 polévkové lžíce lněných semínek
  • ¼ šálku javorového sirupu
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a ½ šálku mléka
  • 2 lžíce másla

Postup       

  1. Předehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu.
  2. 2 šálky ovesných vloček rozmixujte na mouku ve výkonném mixéru nebo kuchyňském robotu, asi 30 sekund.
  3. K ovesné mouce přidejte prášek do pečiva, sodu, sůl, chia semínka a lněná semínka a chvíli pulsujte.
  4. Přidejte zbývající šálek ovesných vloček, javorový sirup, vejce, vanilkový extrakt a mléko.
  5. Mixujte 30–45 sekund nebo dokud se vše nespojí.
  6. Předehřátou pánev potřete máslem a dejte na ni ¼ šálku těsta na jeden lívanec.
  7. Smažte, dokud okraje nezačnou tuhnout, 3-4 minuty.
  8. Otočte a pokračujte ve smažení ještě 2–3 minuty.
  9. Podávejte teplé nebo udržujte v troubě na 95 ° C až 15 minut.
Ovesné lívance se semínky servírované na sobě na talířku s vidličkou, ozdobené borůvkami a máslem.
www.bobsredmill.com

Ovesné lívance s jablky

Vyzkoušejte tyto nadýchané lívanečky s jablky, které si hravě připravíte v mixéru. Navíc jsou zdravé a lahodné!

Ingredience

  • 1 šálek jablečné omáčky
  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička javorového sirupu nebo medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ čajové lžičky mleté ​​skořice
  • ¼ lžičky soli
  • 1 šálek strouhaných červených jablek

Postup       

  1. Vložte všechny ingredience kromě strouhaného jablka do mixéru.
  2. Mixujte, dokud nebude těsto zcela hladké, podle potřeby přestaňte mixovat a seškrábejte strany.
  3. Vmíchejte nastrouhané jablko, ale již nemixujte.
  4. Zahřejte nepřilnavou pánev na středně nízkém plameni.
  5. Pánev lehce vymažte kokosovým olejem, máslem nebo sprejem na vaření.
  6. Jakmile je povrch pánve dostatečně horký, nalijte na pánev asi ⅓ šálku těsta.
  7. Toto těsto je husté, ale vaše lívance se nebudou správně smažit, pokud budou silnější než 1,3 cm, takže je možná budete muset rozprostřít špachtlí.
  8. Lívanec nechte smažit asi 3 minuty, dokud se neobjeví bublinky a okraje nebudou spíše matnější než lesklé.
  9. Jakmile je spodní strana lehce zlatavá, otočte lívanec špachtlí a smažte dalších asi 90 sekund, dokud nebude lívanec z obou stran dozlatova.
  10. V tomto okamžiku možná budete muset upravit teplotu sporáku nahoru nebo dolů, abyste předešli spálení vnějších částí, než bude vnitřek hotový.
  11. Opakujte se zbývajícími lívanci.
  12. Lívance podávejte okamžitě nebo je udržujte v teple v troubě na 95 stupňů Celsia.
Jablečné lívanečky z ovesných vloček servírované na sobě na talířku s vidličkou, zalité sirupem.
www.cookieandkate.com

Vyzkoušejte další zdravé a chutné recepty z ovesných vloček! K snídani i svačině je lze lehce konzumovat třeba ve formě lívanců, palačinek, muffinů, koláčů či pudinku. Který recept vyzkoušíte jako první?


Veganské lívanečky s borůvkami

Udělejte si k snídani tyto veganské ovesné lívance a začněte váš den zdravě. Jsou vydatné a neuvěřitelně jednoduché, bez vajec a bez mléka.

Ingredience

  • ¾ šálku ovesných vloček
  • 1 a ½ šálku ovesného mléka
  • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje a navíc na smažení
  • ½ šálku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • ¼ lžičky mořské soli
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 a ¼ šálku čerstvých nebo mražených borůvek

Postup       

  1. Zahřejte litinovou pánev na středně nízkém až středním plameni.
  2. Papírovou utěrkou na ni natřete trochu oleje.
  3. Ve střední misce smíchejte ovesné vločky a 1 šálek ovesného mléka.
  4. Dejte do mikrovlnné trouby na vysokou teplotou po dobu 1 minuty a 30 sekund.
  5. Vyjměte z mikrovlnné trouby a promíchejte.
  6. Vmíchejte slunečnicový olej.
  7. Dejte stranou a nechte pár minut vychladnout.
  8. V samostatné velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a sůl.
  9. Ve směsi vytvořte ďůlek a vidličkou do něj vmíchejte směs ovesných vloček a mléka.
  10. Pomalu vmíchejte ocet a zbývající ½ šálku ovesného mléka, přidávejte asi 2 polévkové lžíce najednou.
  11. Možná nebudete potřebovat celý půl šálek.
  12. Těsto by mělo být husté a když ho upustíte na pánev, mělo by se pomalu formovat do tvaru kruhu za pomocí lžíce, kterou těsto jemně rozetřete.
  13. Když je vaše pánev rovnoměrně předehřátá (asi 10 minut, pokud používáte litinu), nalijte na ni ¼ šálku těsta a zadní stranou lžíce těsto zlehka rozetřete, aby vznikl kruh.
  14. Rychle na něj položte asi 10 borůvek.
  15. Snažte se nedávat borůvky na okraj lívanců.
  16. Zalijte ještě trošičkou těsta, aby částečně pokrylo borůvky.
  17. Smažte, dokud okraje lívanců nezačnou hnědnout a neobjeví se na nich bublinky, asi 5 minut.
  18. Možná budete muset upravit teplotu na středně nízkou, aby se lívance nepřipálily.
  19. Mějte na paměti, že se tyto lívance smaží pomaleji než běžné lívance, protože jsou hutné a neobsahují žádné vejce.
  20. Jakmile jsou lívance hotové, opatrně je otočte špachtlí a smažte, dokud na spodní straně nezhnědnou, ještě asi 3-4 minuty.
  21. Přeneste na mřížku na chlazení dortů a volně zakryjte alobalem.
  22. Možná je budete chtít nechat teplé v troubě, než usmažíte zbylé lívance.
  23. Pokračujte s dalším olejem a zbývajícím těstem.
  24. Mělo by vám to vyjít na cca 6 lívanců, záleží, jak velké budou.
  25. Podávejte s javorovým sirupem a jakýmkoli jiným doplňkem dle výběru.
Borůvkovo-ovesné lívance servírované na sobě na talířku s vidličkou.
www.theworktop.com

Jednoduché ovesné lívanečky s banánem

Snadné a zdravé banánové lívance z ovesných vloček jsou perfektní sytou snídaní, kterou máte připravenou během několika málo minut. Podávejte s čerstvým ovocem a celá vaše rodina bude nadšena.

Ingredience

  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • javorový sirup k podávání (volitelně)
  • k podávání čerstvé ovoce dle vlastního výběru

Postup       

  1. V mixéru smíchejte oloupaný banán, vejce, ovesné vločky, prášek do pečiva a sůl.
  2. Mixujte, dokud nebude směs tak hladká, jak chcete, a dobře promíchaná.
  3. Těsto nechte 10–20 minut odstát, dokud mírně nezhoustne.
  4. Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním ohni.
  5. Smažte lžíce těsta do zlatova z obou stran.
  6. Podávejte pokapané javorovým sirupem a s čerstvým ovocem dle vašeho výběru.
Lívance z ovesných vloček servírované na sobě na talířku, ozdobené malinami, banánem a zalité javorovým sirupem.
www.simply-delicious-food.com

Dýňové lívance s ovesnými vločkami

Nadýchané, lahodné a zdravé lívanečky z dýně a ovesných vloček, příjemně oslazené javorovým sirupem, jsou dokonalým bezlepkovým jídlem, které lze připravit přimo v mixéru.

Ingredience

  • ¾ šálku dýňového pyré
  • 2 velká vejce
  • ⅔ šálku neslazeného vanilkového mandlového mléka (nebo mléka dle výběru)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • 1 a ½ šálků ovesných vloček, bez lepku, pokud chcete
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1/2 čajové lžičky nového koření
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • olivový olej, na smažení

Postup       

  1. Přidejte všechny ingredience do mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň, dokud nebude směs zcela hladká, asi 30 sekund až 1 minutu.
  2. Mírně potřete pánev kokosovým nebo olivovým olejem a dejte na střední plamen.
  3. Jakmile je pánev horká, přidejte na ni asi 1/3 šálku těsta na každý lívanec.
  4. Těsto může být husté, takže budete muset použít lžíci, aby se trochu rozložilo.
  5. Lívance smažte hned po umíchání těsta, jinak bude těsto příliš hutné.
  6. Smažte 2–4 minuty, dokud na okrajích lívanců neuvidíte několik bublin.
  7. Otočte lívance a smažte dozlatova.
  8. Pokud zjistíte, že hnědnou příliš rychle, musíte snížit teplotu.
  9. Pánev očistěte a opakujte s dalším množstvím oleje a zbývajícím těstem.
  10. Celkem by vám mělo vyjít 6 lívanců.
  11. Dobrou chuť!
Dýňovo-ovesné lívance servírované na sobě na talířku s vidličkou, zalité sirupem a zasypané vlašskými ořechy.
www.ambitiouskitchen.com

Podívejte se i na naše nejlepší recepty na buchty z dýně pro posezení u odpolední kávy. Inspirujte se!

A jak vám lívanečky z ovesných vloček chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X