Recept: Livornské sepie

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg sépii,
    6 velkých oloupaných rajských jablíček,
    3 stroužky oloupaného česneku,
    1 větší cibule,
    1 svazek ploché petržele,
    1 dl bílého suchého vína,
    1 chili paprička,
    olivový olej,
    pepř,
    sůl

Postup receptu

  1. Odstraňte hlavy vyčistěte, odtraňte tuhé chrupavkovité části a nařežte na větší kousky a omyjte
  2. Bude lépe když budete dále pracovat v rukavicích neboť potřísnění sepiovou barvou se složitě odstraňuje! Tělo sépie opatrně v místě sepiové kosti rozřízněte
  3. Výjměte sepiovou kost a opatrně nožem dořízněte tělo a výjměte kapsu se sépiovou černi a odstraňte vniřnosti
  4. Omýjte je a těla nařežte na kousky velikosti fritů
  5. Sepiovou čerň uchovéjte pro další použtí třeba fantastické italské rizoto anebo ji použijete do daného jídla
  6. Domnívám se, že samotná sépie má svou charakteristickou chuť, lépe bude ji tam nedávat
  7. Do většího rendlíku dáme 3-4 lžice olivového oleje a osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a česnek a následně sépii

  8. Orestujte cca 5 minut, přidéjte na kostičky nakrájená rajčata, poduste 5 minut a pak přidéjte víno, osolte, opepřete a vložte papričku a duste cca 30 minut pod pokličkou za občasního mícháni
  9. Přidejte pak nasekanou petržilku zamíchejte a duste 5 minut
  10. Podáváme s rýži, vhodné jsou však i těstoviny

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.09%) 11 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *