Losos s křenem a zeleninou

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg celeru
  • 2 červené řepa „>řepy
  • 1 svazek lahůdkových cibulek
  • 60 dkg filé z lososa
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička hořčičných semen
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce posekané petrželky
  • 2 lžíce čerstvého strouhaného křenu
  • 4 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce másla

Postup receptu

  1. Řepu omyjeme a vaříme ve vodě asi 50 minut
  2. Celer oloupeme, nakrájíme na kostky, vaříme v osolené vodě 5min
  3. Řepu oloupeme, pokrájíme na kostky
  4. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm na kolečka pokrájenou cibulku a celer
  5. Přidáme semena, vývar, řepu, krátce prohřejeme, osolíme a opepříme
  6. Rybu omjeme, osušíme, poprášíme moukou a na zbývajícím oleji ji opečeme z obou stran
  7. Vyjmeme a položíme na plech vyložený pečícím papírem
  8. Petrželku smícháme s křenem, strouhankou a změklým máslem
  9. Touto směsí potřeme rybu a v troubě pod grilem ji zapečeme dozlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.