Maďarská slepičí polévka

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • Půlka slepice
  • sůl
  • 1,5 l vody na zalití
  • 3 zrnka pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 40 dkg kořenové zeleniny (mrkev
  • celer
  • petržel)
  • 1/4 květáku
  • 5 dkg hub nebo žampionů
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 4 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 vejce
  • 5 lžic mouky
  • petrželka
  • 5 dkg tenkých nudlí.

Postup receptu

  1. Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou
  2. Přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlku rozkrojenou cibuli a vaříme, až je maso téměř měkké
  3. Slepici vyjmeme a polévku přecedíme
  4. Potom do polévky přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a houby a vaříme, až je vše měkké
  5. Před dovařením do polévky přidáme vykostěné a na kousky nakrájené slepičí maso, rajčatový protlak a hrášek
  6. Nudle do polévky podáváme uvařené zvlášť, můžeme je však také vynechat, protože polévka je dostatečně hustá zeleninou a masem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.