Maďarská zelňačka

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg uzeného masa
  • 1/2 kg kysaného zelí
  • 1 lžíce krájené slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka pálivé papriky nebo chilli koření
  • 1/8 l husté zakysané smetany.

Postup receptu

  1. Uzené maso uvaříme do poloměkka, přidáme překrájené kysané zelí a vaříme, až je maso a zelí měkké
  2. Slaninu vyškvaříme do sklovita, přidáme mouku a připravíme nazlátlou jíšku
  3. Zalijeme ji vývarem z uzeného masa, vymícháme dohladka a přidáme k masu a zelí
  4. Povaříme asi 10 minut, přidáme papriku rozmíchanou v troše sádla a vyjmeme uzené maso
  5. Vykostíme je ( podle potřeby), rozkrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky
  6. Do každé porce přidáme na talíři lžíci kyselé smetany

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.