Makové rohlíčky

Makové rohlíčky
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 28 dkg hladké mouky
  • asi 1 dl kefíru nebo bílého jogurtu
  • 18 dkg tuku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • moučkový cukr na posypání. Maková náplň s povidly: 10 dkg máku
  • asi 4 lžíce mléka
  • 3-4 lžíce švestkových povidel
  • mletá skořice
  • rum
  • citron.

Postup receptu

  1. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme změklý tuk, kefír, acidofilní mléko nebo bílý jogurt a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu nejméně dvě hodiny odpočinout
  2. Pak je vyválíme na plát, pokrájíme na trojúhelníky, na širší část klademe trochu náplně a stočíme do tvaru rohlíčků
  3. Přeneseme je na plech a v předehřáté troubě upečeme
  4. Ještě horké poprášíme cukrem
  5. Nádivka: Umletý mák přelijeme vroucím mlékem a doplníme povidly, skořicí, rumem a šťávou a kůrou z citronu
  6. Vše dobře promícháme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.