Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • Těsto: 50 dkg polohrubé mouky
  • 1 kostička droždí (42 g)
  • 3 lžíce cukru
  • 3 žloutky
  • 4 lžíce másla nebo rostlinného tuku
  • 1/4 l mléka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • špetka soli
  • vejce na potření. Nádivka: 20 dkg mletého máku
  • 10 dkg cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 1-2 lžíce rumu
  • 10 dkg předem namočených rozinek.

Postup receptu

  1. Příprava nádivky: Umletý mák podlijeme mlékem a chvíli podusíme, pak přidáme ostatní suroviny a nádivku promícháme
  2. Příliš hustou rozředíme mlékem nebo rumem, příliš řídkou zahustíme
  3. Ze surovin na těsto klasickým způsobem zpracujeme kynuté těsto a necháme je na teplém místě vykynout
  4. Po vykynutí je rozdělíme na 3 díly, vyválíme z nich pláty, které potřeme nádivkou a stočíme
  5. Ze všech tří stočených pramenů upleteme cop, potřeme jej rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme
  6. Obměna: Cop můžeme plnit i tvarohovou nádivkou nebo povidly, popřípadě použít i 2-3 nádivky

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 2 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *