Makový koláč z drobenky

Makový koláč z drobenky
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • Těsto: 15 dkg másla
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg cukru
  • 1 žloutek
  • citronová kůra z 1 citronu
  • špetka soli. Náplň: 3/4 l mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • maková náplň
  • kompot z jakéhokoliv ovoce 1 bílek
  • máslo na vymazání formy. Maková náplň: 25 dkg mletého máku
  • šálek mléka
  • 5 lžic moučkového cukru. Poleva: 10 dkg práškového cukru
  • šťáva z 1 citronu.

Postup receptu

  1. Z mouky, cukru, žloutku, na kostky nakrájeného másla a citronové kůry připravíme drobenku
  2. Dvě třetiny drobenky namačkáme do vymazané dortové formy, zbytek necháme na posypání
  3. Pudink uvaříme jen ze 3/4 l mléka a přiměřeně jej osladíme
  4. Mák zalijeme vroucím mlékem, krátce povaříme a vmícháme moučkový a vanilkový cukr
  5. Pudink i mák necháme vychladnout, ovoce z kompotu necháme odkapat
  6. Ušleháme bílek
  7. Mák, ovoce a ušlehaný bílek vmícháme do pudinku
  8. Nalijeme na těsto ve formě, posypeme zbytkem drobenky
  9. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 60 minut
  10. Z citronové šťávy a cukru uděláme polevu a potřeme povrch upečeného moučníku
  11. Necháme vychladnout a podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X