Proč je tato buchta tolik oblíbená?
Protože sušenku Margot zná každý.
Sladkou kokosovo-čokoládovou neřest, kterou si občas dopřejeme.
Pojďte vyzkoušet tyto recepty na buchtu Margot a vyberte si svého favorita.
Margot buchta s marshmellow polevou
Mohlo by se zdát, že je postup složitý a ingrediencí je hodně, ale nebojte se, vše do sebe zapadne jako ozubená kolečka hodinek. Tento recept je ozvláštněn o marshmallow, které dodá polevě zcela jiný rozměr. Vyzkoušejte a uvidíte sami.
Co budeme potřebovat:
Na těsto
- 270g hladké mouky
- 200g cukru
- 1 změklé máslo (nakrájené na kostky)
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 250 ml vlažné vody
- 125g kakaa
- 2 velká vejce
- 125 ml podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)
Na polevu
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 150g cukru (pokud chcete buchtu méně sladkou, cukr vynechejte)
- 20 velkých marshmallow
- 250g nastrouhaného kokosu
- 250g mandlových plátků
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Do velké mísy smícháme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu a sůl
- V menším hrnci smícháme máslo, vodu a kakao
- Směs vaříme po dobu, dokud se máslo nerozpustí
- Když je máslo rozpuštěné a směs dobře promíchaná, přilejeme kakaovou směs k suchým přísadám v míse
- Vedle si společně smícháme vejce, podmáslí a vanilku
- To přelijeme do kakaové směsi ve velké míse a dobře vše společně promícháme
- Do předem připraveného plechu o rozměrech 38 x 25 cm nalijeme těsto a přendáme do trouby
- Těsto v předehřáté troubě pečeme po dobu 20 – 25 minut
- Průběžně kontrolujeme špejlí
- Mezitím v hrnci smícháme kondenzované mléko, cukr a marshmallow
- Směs vaříme, dokud se marshmallow zcela nerozpustí
- Polevu sundáme z tepla a vmícháme kokos
- Buchtu potřeme kokosovou polevou a zasypeme mandlemi
- Nakonec jí necháme vychladnout a podáváme

Buchtu můžete ještě polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.
Čokoládová buchta s kokosovou posypkou
Klasická buchta inspirovaná tyčinkou Margot, ale vylepšená o domácí kokosovou posypku. Nebojte se ani kokosového likéru, který buchtu krásně ovoní a celé buchtě dodá ten správný šmrnc.
Co budeme potřebovat:
Na těsto
- 175g měkkého másla (dejte si stranou něco na vymazání plechu)
- 300g mletých mandlí
- 100g sušeného kokosu
- 50g kakaového prášku
- ½ lžičky soli
- 400 ml plechovky tučného kokosového mléka
- 75g hořké čokolády
- 250g moučkového cukru
- 3 vejce velikosti M
Na polevu
- 200g hořké čokolády
- 50 ml kokosového likéru nebo kokosového extraktu
Na kokosovou posypku
- 75g cukru krystal
- 35 ml vody
- 75g sypaného kokosu
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- V míse si smícháme mandle, kokos, kakao a sůl
- Polovinu kokosového mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu
- Když se mléko vaří sundáme ho ze sporáku a vmícháme čokoládu. Mícháme tak dlouho dokud se čokoláda nerozpustí, poté odstavíme na stranu
- Do mísy dáme máslo a šleháme dokud není krémové. Poté přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání. Začneme přidávat vejce a postupně je zašleháváme
- Když máme tekuté ingredience smíchané a prošlehané, přidáme je k ingrediencím suchým a smícháme je dohromady
- Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 40 – 45 minut
- Když je buchta hotová, necháme jí odpočinout
- Mezitím si připravíme hrnec, ve kterém přivedeme k varu zbytek kokosového mléka
- Když se mléko vaří sundáme ho z plotny a vhodíme do něj čokoládu. Směs mícháme do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí
- Přidáme kokosový likér nebo kokosový extrakt, promícháme a vložíme do lednice
- Až bude směs dostatečně tuhá, potřeme s ní buchtu
- Na kokosovou posypku si necháme zapnutou troubu na 180 stupňů a připravíme si plech s pečícím papírem a samostatně stojící mísu s kokosem
- Cukr a vodu dáme do hrnce a na střední teplotu mícháme, aby se cukr rozpustil. Poté směs přivedeme k varu
- Když sirup začne vřít, přestaneme na minutu míchat a necháme sirup provařit
- Sundáme hrnec z plotny a sirup nalijeme do mísy s kokosem
- Důkladně spolu promícháme, rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a přendáme do trouby
- Směs na plechu alespoň jednou promícháme aby se kraje nepřipálily a pečeme podobu 3-4 minut
- Kokosovou posypku vyndáme z trouby a necháme vychladnout
- Po vychladnutí s ní posypeme připravenou Margot buchtu

Objevte podobné tipy
Zdravá margotka
Máme tu jednu fit variantu této dobroty. V tomto receptu použijeme suroviny, které jsou oblíbené ve světě fitness. Udělejte si zdravější verzi oblíbené buchty z kvalitních ingrediencí.
Co budeme potřebovat
- 45g kakaa
- 40g strouhaného kokosu
- 130g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- 2 vejce
- 160g cukru (kokosového cukru)
- 100 ml rostlinného oleje (kokosového oleje)
- 180 ml kokosového mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na polevu
- 60 g hořké čokolády rozlámané na kousky
- 1 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce strouhaného kokosu
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
- Formu (ca 20 cm) si po okrajích vymažeme a na dno vyložíme pečícím papírem
- Kokos smícháme s moukou, práškem do pečiva, kakaem a solí
- Vedle smícháme vejce, cukr, olej, kokosové mléko, extrakt z vanilky a směs vyšleháme
- V průběhu šlehání začneme postupně přidávat suché ingredience
- Těsto přelijeme do formy a vložíme do trouby
- Pečeme přibližně 45 – 50 minut
- Když je buchta hotová, vyndáme jí z trouby a necháme jí vychladnout
- Mezitím na vodní lázní si rozpustíme čokoládu a poté do ní vmícháme kokosový olej
- Čokoládou buchtu polijeme čokoládovou polevou a nakonec posypeme kokosem
Pokud chcete své zdraví ještě více podpořit, vyzkoušejte recept na detoxikační smoothie a pročistěte si své tělo.

Hrníčková Margot buchta
Pro tento recept nebudete potřebovat váhu, ale jen jeden klasický hrneček o objemu 250 mililitrů. Recept je jednoduchý a díky tomu, že není potřeba nic vážit i super rychlý.
Co budeme potřebovat
- ½ hrnečku kokosového oleje
- 3 vejce
- ½ hrnečku krystalového cukru
- 1 lžička kokosového extraktu
- 2 ½ hrnečku hladké mouky
- ½ hrnečku třtinového cukru
- 1 hrneček kokosového mléka (může být i klasické)
- ¾ hrnečku strouhaného kokosu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
Na polevu
- ½ hrnečku hořké čokolády
- 2 lžíce másla
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a formu si vyložíme pečícím papírem
- Ve velké míse smícháme kokosový olej, třtinový cukr, cukr krystal a kokosový extrakt
- Do směsi zašleháváme vejce a strouhaný kokos
- Do druhé mísy si prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl
- Suché suroviny přidáváme, střídavě s kokosovým mlékem do mokrých surovin
- Vzniklé těsto vlijeme do formy a pečeme 40 minut, těsto průběžné kontrolujeme špejlí
- Upečenou buchtu necháme vychladnout
- Mezitím si připravíme polevu
- Ve vodní lázni rozpustíme máslo, vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se ingredience nespojí
- Vychladlou buchtu polijeme čokoládovou polevou
Navrch buchty můžete ještě nasypat strouhaný kokos nebo nastrouhat tyčinku Margot.

Čokoládovo-kokosový koláč
Tento koláč je časově náročnější, a vyžaduje trochu té kuchařské zručnosti. Ale pokud se odhodláte, koláč inspirovaný touto tyčinkou vyzkoušet, a poperete se s celým receptem, nebudete litovat.
Co budeme potřebovat
Krusta
- 160g hladké mouky
- 60g kakaa
- 1 polévková lžíce cukru krystal
- ½ lžičky soli
- 115g másla z lednice (nakrájeného na menší kostky)
- 3 – 4 lžíce studené vody
Náplň
- 90g strouhaného kokosu
- 120g cukru krystal
- 600ml tučného kokosového mléka (může být i klasické)
- 3 polévkové lžíce škrobu
- ½ lžičky soli
- 3 žloutky
- 1 celé vejce
- 170g hořké čokolády
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 240ml tučné smetany
- 30g moučkového cukru
- ½ lžičky kokosového extraktu
- kokosové vločky nebo strouhaný kokos na ozdobu
Postup
- Ve velké míse smícháme hladkou mouku, cukr krystal a sůl
- Přidejte nakrájené máslo a začněte směs dohromady propracovávat
- Postupně po lžících přidáváme vodu, dokud se těsto nezačne spojovat
- Těsto propracujeme a uložíme na 30 minut do lednice
- Poté těsto vyválíme na velikost formy na koláč
- Těsto přeneseme do formy a do formy ho vtlačíme
- Pokud těsto přečnívá, odřízneme ho
- Těsto ve formě propícháme vidličkou a vložíme ho na 15 minut do lednice
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Vychladlou krustu vyložíme alobalem nebo pečícím papírem a zatížíme ho fazolemi nebo rýží
- Krustu pečeme 20 minut a poté odstraníme alobal nebo papír a pečeme dalších 20 minut, dokud krusta nebude suchá na dotek, poté necháme vychladnout
- Na náplň ve velké míse smícháme 60g cukru krystal, kukuřičný škrob a sůl
- Přidáme žloutky, celé vejce a šleháme dohromady
- Do hrnce si nalijeme kokosové mléko, zbytek cukru krystal a přivedeme k varu
- Za stálého míchání přiléváme směs kokosového mléka a cukru do žloutkové směsi
- Když se ingredience spojí přelijeme je zpět do hrnce a vaříme dokud pudink nezhoustne (ca 4- 5 minut)
- Do pudinku vmícháváme čokoládu, vanilkový extrakt, strouhaný kokos a pudink necháme vychladnout
- Pudinkem přelijeme zchladlý korpus a koláč necháme odpočívat alespoň 3 hodiny
- V míse vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem, kokosovým extraktem
- Šlehačkou před podáváním koláč potřeme a dozdobíme strouhaným kokosem nebo kokosovými vločkami
Koláč bude nejlepší pokud ho necháte odpočinout přes noc.

Buchtu si většina z nás vychutná buď ráno ke snídani nebo po obědě. Ani u jednoho by neměla chybět kvalitní káva z výkonného kávovaru. Proto pokud po nějakém kávovaru zrovna pátráte podívejte se na srovnání těchto automatických kávovarů a užívejte si svou sladkou neřest společně s výtečnou kávou.