Nejlepší recepty na buchty s tyčinkou Margot. Jejich chuť vás odnese do ráje!

Proč je tato buchta tolik oblíbená?

Protože sušenku Margot zná každý.

Sladkou kokosovo-čokoládovou neřest, kterou si občas dopřejeme.

Pojďte vyzkoušet tyto recepty na buchtu Margot a vyberte si svého favorita.

Margot buchta s marshmellow polevou

Mohlo by se zdát, že je postup složitý a ingrediencí je hodně, ale nebojte se, vše do sebe zapadne jako ozubená kolečka hodinek. Tento recept je ozvláštněn o marshmallow, které dodá polevě zcela jiný rozměr. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Co budeme potřebovat:

Na těsto

  1. 270g hladké mouky
  2. 200g cukru
  3. 1 změklé máslo (nakrájené na kostky)
  4. 1 lžička jedlé sody
  5. ½ lžičky soli
  6. 250 ml vlažné vody
  7. 125g kakaa
  8. 2 velká vejce
  9. 125 ml podmáslí
  10. 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)

Na polevu

  1. 1 plechovka kondenzovaného mléka
  2. 150g cukru (pokud chcete buchtu méně sladkou, cukr vynechejte)
  3. 20 velkých marshmallow
  4. 250g nastrouhaného kokosu
  5. 250g mandlových plátků

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Do velké mísy smícháme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu a sůl
  3. V menším hrnci smícháme máslo, vodu a kakao
  4. Směs vaříme po dobu, dokud se máslo nerozpustí
  5. Když je máslo rozpuštěné a směs dobře promíchaná, přilejeme kakaovou směs k suchým přísadám v míse
  6. Vedle si společně smícháme vejce, podmáslí a vanilku
  7. To přelijeme do kakaové směsi ve velké míse a dobře vše společně promícháme
  8. Do předem připraveného plechu o rozměrech 38 x 25 cm nalijeme těsto a přendáme do trouby
  9. Těsto v předehřáté troubě pečeme po dobu 20 – 25 minut
  10. Průběžně kontrolujeme špejlí
  11. Mezitím v hrnci smícháme kondenzované mléko, cukr a marshmallow
  12. Směs vaříme, dokud se marshmallow zcela nerozpustí
  13. Polevu sundáme z tepla a vmícháme kokos
  14. Buchtu potřeme kokosovou polevou a zasypeme mandlemi
  15. Nakonec jí necháme vychladnout a podáváme
Čokoládová buchta s kokosovým krémem v pekáči.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Buchtu můžete ještě polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.

Čokoládová buchta s kokosovou posypkou

Klasická buchta inspirovaná tyčinkou Margot, ale vylepšená o domácí kokosovou posypku. Nebojte se ani kokosového likéru, který buchtu krásně ovoní a celé buchtě dodá ten správný šmrnc.

Co budeme potřebovat:

Na těsto

  1. 175g měkkého másla (dejte si stranou něco na vymazání plechu)
  2. 300g mletých mandlí
  3. 100g sušeného kokosu
  4. 50g kakaového prášku
  5. ½ lžičky soli
  6. 400 ml plechovky tučného kokosového mléka
  7. 75g hořké čokolády
  8. 250g moučkového cukru
  9. 3 vejce velikosti M

Na polevu

  1. 200g hořké čokolády
  2. 50 ml kokosového likéru nebo kokosového extraktu

Na kokosovou posypku

  1. 75g cukru krystal
  2. 35 ml vody
  3. 75g sypaného kokosu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. V míse si smícháme mandle, kokos, kakao a sůl
  3. Polovinu kokosového mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu
  4. Když se mléko vaří sundáme ho ze sporáku a vmícháme čokoládu. Mícháme tak dlouho dokud se čokoláda nerozpustí, poté odstavíme na stranu
  5. Do mísy dáme máslo a šleháme dokud není krémové. Poté přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání. Začneme přidávat vejce a postupně je zašleháváme
  6. Když máme tekuté ingredience smíchané a prošlehané, přidáme je k ingrediencím suchým a smícháme je dohromady
  7. Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 40 – 45 minut
  8. Když je buchta hotová, necháme jí odpočinout
  9. Mezitím si připravíme hrnec, ve kterém přivedeme k varu zbytek kokosového mléka
  10. Když se mléko vaří sundáme ho z plotny a vhodíme do něj čokoládu. Směs mícháme do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí
  11. Přidáme kokosový likér nebo kokosový extrakt, promícháme a vložíme do lednice
  12. Až bude směs dostatečně tuhá, potřeme s ní buchtu
  13. Na kokosovou posypku si necháme zapnutou troubu na 180 stupňů a připravíme si plech s pečícím papírem a samostatně stojící mísu s kokosem
  14. Cukr a vodu dáme do hrnce a na střední teplotu mícháme, aby se cukr rozpustil. Poté směs přivedeme k varu
  15. Když sirup začne vřít, přestaneme na minutu míchat a necháme sirup provařit
  16. Sundáme hrnec z plotny a sirup nalijeme do mísy s kokosem
  17. Důkladně spolu promícháme, rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a přendáme do trouby
  18. Směs na plechu alespoň jednou promícháme aby se kraje nepřipálily a pečeme podobu 3-4 minut
  19. Kokosovou posypku vyndáme z trouby a necháme vychladnout
  20. Po vychladnutí s ní posypeme připravenou Margot buchtu
Vláčná čokoládová buchta s kokosovým posypem.
Zdroj: reallifedinner.com

Zdravá margotka

Máme tu jednu fit variantu této dobroty. V tomto receptu použijeme suroviny, které jsou oblíbené ve světě fitness. Udělejte si zdravější verzi oblíbené buchty z kvalitních ingrediencí.

Co budeme potřebovat

  1. 45g kakaa
  2. 40g strouhaného kokosu
  3. 130g hladké mouky
  4. 2 lžičky prášku do pečiva
  5. špetku soli
  6. 2 vejce
  7. 160g cukru (kokosového cukru)
  8. 100 ml rostlinného oleje (kokosového oleje)
  9. 180 ml kokosového mléka
  10. 1 lžička vanilkového extraktu

Na polevu

  1. 60 g hořké čokolády rozlámané na kousky
  2. 1 lžíce kokosového oleje
  3. 3 lžíce strouhaného kokosu

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
  2. Formu (ca 20 cm) si po okrajích vymažeme a na dno vyložíme pečícím papírem
  3. Kokos smícháme s moukou, práškem do pečiva, kakaem a solí
  4. Vedle smícháme vejce, cukr, olej, kokosové mléko, extrakt z vanilky a směs vyšleháme
  5. V průběhu šlehání začneme postupně přidávat suché ingredience
  6. Těsto přelijeme do formy a vložíme do trouby
  7. Pečeme přibližně 45 – 50 minut
  8. Když je buchta hotová, vyndáme jí z trouby a necháme jí vychladnout
  9. Mezitím na vodní lázní si rozpustíme čokoládu a poté do ní vmícháme kokosový olej
  10. Čokoládou buchtu polijeme čokoládovou polevou a nakonec posypeme kokosem

Pokud chcete své zdraví ještě více podpořit, vyzkoušejte recept na detoxikační smoothie a pročistěte si své tělo.

Zdravá čokoládová buchta posypaná kokosem na talířku.
Zdroj: goodiegodmother.com

Hrníčková Margot buchta

Pro tento recept nebudete potřebovat váhu, ale jen jeden klasický hrneček o objemu 250 mililitrů. Recept je jednoduchý a díky tomu, že není potřeba nic vážit i super rychlý.

Co budeme potřebovat

  1. ½ hrnečku kokosového oleje
  2. 3 vejce
  3. ½ hrnečku krystalového cukru
  4. 1 lžička kokosového extraktu
  5. 2 ½ hrnečku hladké mouky
  6. ½ hrnečku třtinového cukru
  7. 1 hrneček kokosového mléka (může být i klasické)
  8. ¾ hrnečku strouhaného kokosu
  9. 2 lžičky prášku do pečiva
  10. ½ lžičky soli

Na polevu

  1. ½ hrnečku hořké čokolády
  2. 2 lžíce másla

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a formu si vyložíme pečícím papírem
  2. Ve velké míse smícháme kokosový olej, třtinový cukr, cukr krystal a kokosový extrakt
  3. Do směsi zašleháváme vejce a strouhaný kokos
  4. Do druhé mísy si prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl
  5. Suché suroviny přidáváme, střídavě s kokosovým mlékem do mokrých surovin
  6. Vzniklé těsto vlijeme do formy a pečeme 40 minut, těsto průběžné kontrolujeme špejlí
  7. Upečenou buchtu necháme vychladnout
  8. Mezitím si připravíme polevu
  9. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se ingredience nespojí
  10. Vychladlou buchtu polijeme čokoládovou polevou

Navrch buchty můžete ještě nasypat strouhaný kokos nebo nastrouhat tyčinku Margot.

Hrníčková bábovka s kokosem a čokoládou.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Čokoládovo-kokosový koláč

Tento koláč je časově náročnější, a vyžaduje trochu té kuchařské zručnosti. Ale pokud se odhodláte, koláč inspirovaný touto tyčinkou vyzkoušet, a poperete se s celým receptem, nebudete litovat.

Co budeme potřebovat

Krusta

  1. 160g hladké mouky
  2. 60g kakaa
  3. 1 polévková lžíce cukru krystal
  4. ½ lžičky soli
  5. 115g másla z lednice (nakrájeného na menší kostky)
  6. 3 – 4 lžíce studené vody

Náplň

  1. 90g strouhaného kokosu
  2. 120g cukru krystal
  3. 600ml tučného kokosového mléka (může být i klasické)
  4. 3 polévkové lžíce škrobu
  5. ½ lžičky soli
  6. 3 žloutky
  7. 1 celé vejce
  8. 170g hořké čokolády
  9. 1 lžička vanilkového extraktu
  10. 240ml tučné smetany
  11. 30g moučkového cukru
  12. ½ lžičky kokosového extraktu
  13. kokosové vločky nebo strouhaný kokos na ozdobu

Postup

  1. Ve velké míse smícháme hladkou mouku, cukr krystal a sůl
  2. Přidejte nakrájené máslo a začněte směs dohromady propracovávat
  3. Postupně po lžících přidáváme vodu, dokud se těsto nezačne spojovat
  4. Těsto propracujeme a uložíme na 30 minut do lednice
  5. Poté těsto vyválíme na velikost formy na koláč
  6. Těsto přeneseme do formy a do formy ho vtlačíme
  7. Pokud těsto přečnívá, odřízneme ho
  8. Těsto ve formě propícháme vidličkou a vložíme ho na 15 minut do lednice
  9. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  10. Vychladlou krustu vyložíme alobalem nebo pečícím papírem a zatížíme ho fazolemi nebo rýží
  11. Krustu pečeme 20 minut a poté odstraníme alobal nebo papír a pečeme dalších 20 minut, dokud krusta nebude suchá na dotek, poté necháme vychladnout
  12. Na náplň ve velké míse smícháme 60g cukru krystal, kukuřičný škrob a sůl
  13. Přidáme žloutky, celé vejce a šleháme dohromady
  14. Do hrnce si nalijeme kokosové mléko, zbytek cukru krystal a přivedeme k varu
  15. Za stálého míchání přiléváme směs kokosového mléka a cukru do žloutkové směsi
  16. Když se ingredience spojí přelijeme je zpět do hrnce a vaříme dokud pudink nezhoustne (ca 4- 5 minut)
  17. Do pudinku vmícháváme čokoládu, vanilkový extrakt, strouhaný kokos a pudink necháme vychladnout
  18. Pudinkem přelijeme zchladlý korpus a koláč necháme odpočívat alespoň 3 hodiny
  19. V míse vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem, kokosovým extraktem
  20. Šlehačkou před podáváním koláč potřeme a dozdobíme strouhaným kokosem nebo kokosovými vločkami

Koláč bude nejlepší pokud ho necháte odpočinout přes noc.

Koláč s pudinkovou náplní a kokosovými vločkami na talířku s vidličkou.
Zdroj: jughandlesfatfarm.com

Buchtu si většina z nás vychutná buď ráno ke snídani nebo po obědě. Ani u jednoho by neměla chybět kvalitní káva z výkonného kávovaru. Proto pokud po nějakém kávovaru zrovna pátráte podívejte se na srovnání těchto automatických kávovarů a užívejte si svou sladkou neřest společně s výtečnou kávou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X