Jednoduché kuličky s tyčinkou Margot! Zamilujte se do jejich chuti snadno a rychle

Skvělé recepty na kuličky Margot naleznete jen a jen u nás.

Pokud nejste velcí cukráři nebo nemáte dostatek času anebo vás nebaví stát několik hodin u plotny, tak toto cukroví je pro vás jako dělané.

Stačí pár základních ingrediencí, jednoduchých úkonů a voilà nepečené cukroví je na světě! Nejlepší na něm je, že bude chutnat každému komu jej naservírujete.

Jakou nepečenou dobrotou začnete?

Nepečené margotkové kuličky

Jednoduché vánoční cukroví, které budete mít hotové během několika minut a uděláte s ním velkou slávu. Lahodná chuť této delikátní tyčinky celou sladkost krásně dokreslí!

Co budeme potřebovat

  1. 120 g másla
  2. 100 ml vody
  3. 100 g mletých ořechů
  4. 100 g třtinového cukru
  5. 200 g sušeného polotučného mléka
  6. 4 ks čokoládových tyčinek Margot

Na obalení

  1. Mleté lískové ořechy

Postup

  • Máslo a cukr rozpustíme si ve vodě
  • Poté do máslové směsi přidáme sušené mléko
  • Vše společně promícháme a vsypeme mleté ořechy
  • Opět spolu promícháme
  • Nakonec přidáme nastrouhanou tyčinku Margot a důkladně mícháme
  • Mělo by nám vzniknout lepivé a tužší těsto, pokud ne přidáme ještě trochu ořechů
  • Těsto poté necháme asi 30 minut odpočívat
  • Poté začneme tvarovat kuličky
  • Kuličky poté obalujeme v mletých lískových oříšcích
  • Margotkové kuličky uchováváme v chladu
  • Z tohoto množství nám vznikne asi 40 kusů margotkových kuliček

Podívejte se na další tipy na nepečené vánoční cukroví, které můžete připravit na poslední chvíli!

Úžasné vánoční cukroví ze sladké kokosové tyčinky obalené v čokoládě.
Zdroj: wheredmysanitygo.com

Kuličky z Margotky a kokosu

Nepečené kuličky obalené v kokosu, jsou tím pravým ořechovým, když vás honí mlsná nebo si jen chcete zpříjemnit den.

Co budeme potřebovat

  1. 600 g čokolády Margot
  2. 150 g cukru krupice
  3. 150 ml vody
  4. 180 g másla
  5. 300 g sušeného mléka
  6. 150 g kokosu
  7. 60 ks mandlí
  8. Kokos (na obalení)

Postup

  1. Tyčinky Margot dáme asi na 30 minut do mrazáku (půjdou pak lépe nastrouhat)
  2. Do hrnce přidáme cukr a zalijeme ho vodou
  3. Pomalu ho necháme ve vodě rozpustit
  4. Jakmile je cukr rozpuštěný, přidáme do něj na kostičky nakrájené změklé máslo
  5. Opět ho necháme ve směsi rozpustit
  6.  Do směsi másla, cukru a vody zamícháme sušené mléko, strouhaný kokos a nastrouhanou tyčinku
  7. Směs v hrnci lehce zahříváme a lehce mícháme
  8. Přísady se musí spojit v jednotné těsto a zhoustnou
  9. Jakmile těsto dosáhne požadované hustoty, sundáme hrnec z plotny a směs necháme vychladnout
  10. Když je dostatečné chladná dáme jí do lednice ztuhnout
  11. Ze ztuhlého těsta tvarujeme kuličky, do jejich středu vkládáme mandli
  12. Každou kuličku z margotky obalíme v kokosu a sladujeme na chladném místě
Měkké a nadýchané kuličky plné jemné kokosové tyčinky.
Zdroj: adrizzleofdelicious.com

Vánoční rumové kuličky z Margotky

Co víc vám může zlepšit náladu a zpříjemnit den než, sladké cukroví plné lahodné kokosové tyčinky a jemné aroma rumu v jedné měkounké kuličce. Pokud plánujete, že tuto dobrotu budou jíst i děti, lze rum zcela vynechat.

Co budeme potřebovat

  1. 200 g tyčinky Margot
  2. 50 g strouhaného kokosu
  3. 50 g mletých piškotů
  4. 50 g změklého másla
  5. 0,25 plechovky sladkého Salka
  6. 25 ml smetany
  7. 25 ml rumu

Postup

  1. Tyčinky Margot si nahrubo nastrouháme
  2. Abychom je mohli nastrouhat, dáme je na 30 – 1 hodinu do mrazíku
  3. K nastrouhané Margotce postupně přidáváme zbylé suroviny a důkladně vše spolu promícháme, aby vzniklo jednotné těsto
  4. Těsto necháme alespoň na 30 minut ztuhnout v lednici
  5. Poté z něj tvarujeme kuličky
  6. Ty skladujeme na chladném místě

Jak zdobit margotkové kuličky
Vytvarované margotkové kuličky můžete obalit ve strouhaném kokosu.
Někdo kuličky obaluje nejprve v čokoládové polevě a poté až v kokosu, nebo dokonce strouhané margotce.
Takto připravené kuličky s Margot tyčinkou se budou vyjímat zvláště v papírovém košíčku.
Pokud chcete, aby byly Margot kuličky ještě luxusnější, vložte při tvarování kuličky do jejího středu lískový oříšek nebo celou mandli.

Delikátní vánoční cukroví s rumovým aroma a kokosovou tyčinkou.
Zdroj: makingthymeforhealth.com

Domácí Margot tyčinka

Tuto skvělou sladkost si můžete vyrobit v pár krocích i u vás doma. Stačí pár ingrediencí, pár úkonů a exotická tyčinka plná kokosu a ořechů je na světě! Není nic lepšího než doma vyráběné pochutiny, protože vždy víte, co jíte!

Co budeme potřebovat

  1. 200 g mletých vlašských ořechů
  2. 200 g strouhaného kokosu
  3. 200 g cukru moučka
  4. 4 lžíce rumu
  5. 2 bílky
  6. 4 lžíce rozpuštěné Hery
  7. Čokoládová poleva

Postup

  1. Do nádoby kuchyňského robotu přidáme ořechy společně s kokosem
  2. Vše společně důkladně rozmixujeme, aby vznikla drobivá a hladká směs
  3. Do směsi přidáme bílek, rum a rozpuštěnou Heru a znovu promixujeme
  4. Vzniklou směs dáme alespoň na 3 hodiny do lednice ztuhnout
  5. Ze ztuhlého těsta poté tvarujeme obdélníkové tyčinky
  6. Ty poté jednotlivě obalujeme v rozpuštěné čokoládové polevě
  7. Tyčinky Margot skládáme na mřížku, aby mohla čokoláda volně stékat
  8. Obalené tyčinky v čokoládě dáme do lednice, aby čokoláda ztuhla
  9. Uchováváme je na chladném místě
Jemná doma vyrobená tyčinka z kokosu, ořechů a čokolády.
Zdroj: onecleverchef.com

Historie tyčinky Margot

Už krátce po válce se objevil nápad začít produkovat nový druh sladkosti. V této době byla po sladkostech velká poptávka, a proto se tento čas jevil jako nejvíce příhidný.

Výrobní technologie se sice lišila, ale chuť se do dnešní doby téměř nezměnila, stále chutná stejně skvěle!

Margot byla již od svého počátku spojována s pohodou a dovolenkovou náladou, proto i její barva je uklidňující modrá. Ta vytlačila zprvu používanou zelenou a barva léta, sluníčka a pozitivní nálady vydržela dodnes.

Později přicházejí výrobci s novým druhem tyčinky. Klasická Margotka je doplněna o rozinky, a takto se stává hitem ve všech obchodech. Následují další experimenty a limitované edice, jako je tyčinka s příchuti meruněk, kyselými višněmi či jablkem se skořicí.

Tyčinky Margot se můžou pyšnit i tím, že ve svých produktech používají pouze a jedině přírodní barviva. Na oslavu tohoto (po)kroku dostala tyčinka nový obal, který nosí dodnes.

Později přicházejí další lahodné kombinace chutí a Margot se prodává v kombinaci chutí klasické kokosově-rumové a šťavnaté punčové a také na trh přichází příchuť ananasu a manga.

číslem jedna se mezi limitovanými edicemi stala příchuť banánu, po které se v obchodech doslova strhla mela.

Jaká tyčinka Margot se stala vší nejoblíbenější?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X