Poctivý recept na grilované kotlety s marinádou

Poctivý recept na grilované kotlety s marinádou
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 6 vepřových řízků (kotlety)
  • 3 lžíce oleje
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 dl piva
  • 1 lžíce octa
  • nahrubo nakrájená cibule
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • trochu oregana nebo majoránky
  • mleté skořice a chilli koření.

Postup receptu

  1. V míse smíchejte kečup, med, sójovou omáčku, pivo, ocet, nahrubo nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, sůl a trochu oregana nebo majoránky. Toto bude vaše marináda.
  2. Vepřové řízky osolte na obou stranách.
  3. Vložte vepřové řízky do marinády a dobře je obalte. Můžete je nechat marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně však déle (například přes noc), aby maso mohlo absorbovat chuť marinády.
  4. Připravte gril – můžete použít uhlík nebo plynový gril. Ohřejte ho na střední až vysokou teplotu.
  5. Položte marinované vepřové řízky na gril. Grilujte je asi 4-6 minut na každé straně nebo dokud nejsou propečené a dosáhnou požadovaného stupně upečení. Během grilování můžete řízky čas od času potírat zbývající marinádou z mísy.
  6. Jakmile jsou řízky grilované a měkké, můžete je vyjmout z grilu.
  7. Kotlety můžete podávat teplé, ideálně s dalšími přílohami jako například grilovanou zeleninou, bramborovým salátem nebo rýží.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X