Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 králík
  • 2 lžíce grilovacího koření
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 6 plných lžic plnotučné hořčice
  • 10 dkg másla
  • 1 šlehačka /1/4 l)
  • trochu vývaru nebo vody.

Postup receptu

  1. Na pánvi nebo v kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme koření
  2. Necháme prohřát, přidáme hořčici a promícháme
  3. Příliš hustou marinádu trochu rozředíme vývarem nebo vodou a necháme prohřát
  4. Naporcovaného králíka zalijeme teplou marinádou a necháme proležet v chladu nejméně 1 den
  5. Pak králičí porce narovnáme do pekáče a zakryté zapečeme do poloměkka
  6. Takto pečeme asi 45 minut až jednu hodinu, přitom přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme zbylou marinádou nebo vývarem
  7. Na zapečeného králíka nalijeme šlehačku a dopékáme doměkka
  8. Těsně před dopečením odkryjeme a necháme zčervenat
  9. Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 12 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *