Mrkvové Martinské rohlíčky

Mrkvové Martinské rohlíčky
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 15 dkg tuku
  • 20 dkg jemně nastrouhané mrkve
  • 1 prášek do pečiva
  • trochu mléka

Marmeládová nádivka

  • 15 dkg pikantní marmelády
  • 2 lžíce strouhaných ořechů
  • trochu rumu.

Postup receptu

  1. Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a rozsekaný tuk
  2. Podle potřeby přidáme trochu mléka (stačí studená voda)
  3. Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme plát asi 5 mm silný
  4. Rozkrájíme na trojúhelníky a naplníme nádivkou
  5. Stočíme těsto do rohlíčku, přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem nebo jen rozšlehaným bílkem a upečeme
  6. Ještě horké rohlíčky pocukrujeme nebo je v cukru obalíme
  7. Příprava nádivky: marmeládu, strouhané, ořechy a rum robře promcíháme
  8. Podle potřeby ještě zahustíme nebo dosladíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X