Martinské rohlíčky mrkvové

Martinské rohlíčky mrkvové
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 15 dkg tuku
  • 20 dkg jemně nastrouhané mrkve
  • 1 prášek do pečiva
  • trochu mléka. Marmeládová nádivka: 15 dkg pikantní marmelády
  • 2 lžíce strouhaných ořechů
  • trochu rumu.

Postup receptu

  1. Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a rozsekaný tuk
  2. Podle potřeby přidáme trochu mléka (stačí studená voda)
  3. Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme plát asi 5 mm silný
  4. Rozkrájíme na trojúhelníky a naplníme nádivkou
  5. Stočíme těsto do rohlíčku, přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem nebo jen rozšlehaným bílkem a upečeme
  6. Ještě horké rohlíčky pocukrujeme nebo je v cukru obalíme
  7. Příprava nádivky: marmeládu, strouhané, ořechy a rum robře promcíháme
  8. Podle potřeby ještě zahustíme nebo dosladíme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X