Martinské rohlíčky rychlé

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • půl prášku do pečiva
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 25 dkg rostlinného tuku. Tvarohová nádivka: 25 dkg tvarohu
  • 2 lžíce
  • 3-4 lžíce moučkového cukru s 1 vanilkovým cukrem
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce rozinek
  • ze 2 bílků sníh.

Postup receptu

  1. Rostlinný tuk rozsekáme nebo nastrouháme do mouky smíchané s práškem do pečiva
  2. Přidáme zakysanou smetanou a vypracujeme těsto
  3. Těsto rozdělíme na díly podle toho, jak veliké chceme mít rohlíčky (2-3 díly), rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na trojúhelníkové výseče
  4. Naplníme nádivkou a svineme do rohlíčku
  5. Hotové rohlíčky ihned dáváme na plech a upečeme při 200° C
  6. Hotové rohlíčky pocukrujeme
  7. Příprava nádivky: Máslo utřeme s cukrem a žloutky a smícháme s předem dohladka umíchaným tvarohem
  8. Přidáme rozinky a vmícháme tuhý sníh z bílků

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.