Vynikající rychlý recept na martinské rohlíčky

Vynikající rychlý recept na martinské rohlíčky
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • půl prášku do pečiva
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 25 dkg rostlinného tuku

Tvarohová nádivka:

  • 25 dkg tvarohu
  • 2 lžíce
  • 3–4 lžíce moučkového cukru s 1 vanilkovým cukrem
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce rozinek
  • ze 2 bílků sníh

Postup receptu

  1. Rostlinný tuk rozsekáme nebo nastrouháme do mouky smíchané s práškem do pečiva
  2. Přidáme zakysanou smetanou a vypracujeme těsto
  3. Těsto rozdělíme na díly podle toho, jak veliké chceme mít rohlíčky (2–3 díly), rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na trojúhelníkové výseče
  4. Naplníme nádivkou a svineme do rohlíčku
  5. Hotové rohlíčky ihned dáváme na plech a upečeme při 200 °C
  6. Hotové rohlíčky pocukrujeme
  7. Příprava nádivky: máslo utřeme s cukrem a žloutky a smícháme s předem dohladka umíchaným tvarohem
  8. Přidáme rozinky a vmícháme tuhý sníh z bílků

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X