Martinské rohlíčky z listového těsta

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 balíček listového těsta (50 dkg). Pudinková nádivka: 2 pudinkové prášky
  • 5 dl mléka
  • 10 dkg cukru
  • vejce na potření.

Postup receptu

  1. Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme dost tuhý pudink a necháme jej vychladnout
  2. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm a nakrájíme na větší trojúhelníky
  3. Na každý trojúhelník rozetřeme vychladlý pudink, od špičky jej svineme a trochu stočíme jako rohlíček
  4. Rohlíčky dáme na studenou vodou opláchnutý plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme
  5. Vkládáme je do hodně vyhřáté trouby (220°C) a po chvíli teplotu zmírníme a rohlíčky dopečeme
  6. Upečené rohlíčky pocukrujeme, vychladlé můžeme i pocákat čokoládovou polevou
  7. Poznámka: pudink může být vanilkový, čokoládový i jiný podle chuti
  8. Můžeme jej doplnit sekanými ořechy nebo mandlemi nebo dochutit rumem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.