Martinské rohlíčky z listového těsta. ❤️ Budete potřebovat: 1 balíček listového těsta (50 dkg). Pudinková nádivka: 2 pudinkové prášky, 5 dl mléka, 10 dkg cukru, vejce na potření..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (50 dkg). Pudinková nádivka: 2 pudinkové prášky
- 5 dl mléka
- 10 dkg cukru
- vejce na potření.
Postup receptu
- Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme dost tuhý pudink a necháme jej vychladnout
- Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm a nakrájíme na větší trojúhelníky
- Na každý trojúhelník rozetřeme vychladlý pudink, od špičky jej svineme a trochu stočíme jako rohlíček
- Rohlíčky dáme na studenou vodou opláchnutý plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme
- Vkládáme je do hodně vyhřáté trouby (220°C) a po chvíli teplotu zmírníme a rohlíčky dopečeme
- Upečené rohlíčky pocukrujeme, vychladlé můžeme i pocákat čokoládovou polevou
- Poznámka: pudink může být vanilkový, čokoládový i jiný podle chuti
- Můžeme jej doplnit sekanými ořechy nebo mandlemi nebo dochutit rumem