Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 25 dkg měkkého tvarohu
- 25 dkg rostlinného tuku
- 25 dkg hrubé nebo polohrubé mouky.
Nádivka
- 15 dkg mletého máku
- asi 6 lžic mléka
- 5 lžic švestkových povidel
- mletá skořice
- rum
- citronová šťáva, tvarohová, povidlová nebo jíná
Na potření a posypání
- 1 vejce
- moučkový cukr s vanilkovým cukrem.
Postup receptu
- Tvaroh, tuk a mouku smícháme a vypracujeme těsto
- V chladu je necháme asi hodinu odpočinout
- Pak těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme do kruhu a rozkrájíme na 8 dílů
- Na širší konec dáme nádivku a rohlíčky svineme ke špičce
- Pečeme při 200-220°C asi 25 -35 minut, před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem
- Upečené rohlíčky hodně pocukrujeme, můžeme je v cukru i obalit
- Příprava nádivky: Umletý mák přelijeme vroucím mlékem a chvíli podusíme
- Pak doplníme povidly, skořicí, rumem a citronovou šťávou
- Vše dobře promícháme, podle potřeby zahustíme