Martinské rohlíčky z tvarohového těsta. ❤️ Budete potřebovat: 25 dkg měkkého tvarohu, 25 dkg rostlinného tuku, 25 dkg hrubé nebo polohrubé mouky. Nádivka: Makovo-povidlová nádivka: 15 dkg mletého máku, asi 6 lžic mléka, 5 lžic švestkových povidel, mletá skořice, rum, citronová šťáva. Nádivka může i být jen maková, tvarohová, povidlová nebo jiná. Na potření a posypání: 1 vejce, moučkový cukr s vanilkovým cukrem..

Martinské rohlíčky z tvarohového těsta

Martinské rohlíčky z tvarohového těsta
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg měkkého tvarohu
  • 25 dkg rostlinného tuku
  • 25 dkg hrubé nebo polohrubé mouky. Nádivka: Makovo-povidlová nádivka: 15 dkg mletého máku
  • asi 6 lžic mléka
  • 5 lžic švestkových povidel
  • mletá skořice
  • rum
  • citronová šťáva. Nádivka může i být jen maková
  • tvarohová
  • povidlová nebo jiná. Na potření a posypání: 1 vejce
  • moučkový cukr s vanilkovým cukrem.

Postup receptu

  1. Tvaroh, tuk a mouku smícháme a vypracujeme těsto
  2. V chladu je necháme asi hodinu odpočinout
  3. Pak těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme do kruhu a rozkrájíme na 8 dílů
  4. Na širší konec dáme nádivku a rohlíčky svineme ke špičce
  5. Pečeme při 200-220°C asi 25 -35 minut, před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem
  6. Upečené rohlíčky hodně pocukrujeme, můžeme je v cukru i obalit
  7. Příprava nádivky: Umletý mák přelijeme vroucím mlékem a chvíli podusíme
  8. Pak doplníme povidly, skořicí, rumem a citronovou šťávou
  9. Vše dobře promícháme, podle potřeby zahustíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X