Martinské rohlíčky z tvarohového těsta. ❤️ Budete potřebovat: 25 dkg měkkého tvarohu, 25 dkg rostlinného tuku, 25 dkg hrubé nebo polohrubé mouky. Nádivka: Makovo-povidlová nádivka: 15 dkg mletého máku, asi 6 lžic mléka, 5 lžic švestkových povidel, mletá skořice, rum, citronová šťáva. Nádivka může i být jen maková, tvarohová, povidlová nebo jiná. Na potření a posypání: 1 vejce, moučkový cukr s vanilkovým cukrem..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg měkkého tvarohu
- 25 dkg rostlinného tuku
- 25 dkg hrubé nebo polohrubé mouky. Nádivka: Makovo-povidlová nádivka: 15 dkg mletého máku
- asi 6 lžic mléka
- 5 lžic švestkových povidel
- mletá skořice
- rum
- citronová šťáva. Nádivka může i být jen maková
- tvarohová
- povidlová nebo jiná. Na potření a posypání: 1 vejce
- moučkový cukr s vanilkovým cukrem.
Postup receptu
- Tvaroh, tuk a mouku smícháme a vypracujeme těsto
- V chladu je necháme asi hodinu odpočinout
- Pak těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme do kruhu a rozkrájíme na 8 dílů
- Na širší konec dáme nádivku a rohlíčky svineme ke špičce
- Pečeme při 200-220°C asi 25 -35 minut, před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem
- Upečené rohlíčky hodně pocukrujeme, můžeme je v cukru i obalit
-
Příprava nádivky: Umletý mák přelijeme vroucím mlékem a chvíli podusíme
- Pak doplníme povidly, skořicí, rumem a citronovou šťávou
- Vše dobře promícháme, podle potřeby zahustíme