Medová kachna se žampiony

Medová kachna se žampiony
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kachna
  • 15 dkg žampionů
  • 2 menší cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • trochu strouhaného perníku. Na marinádu: 2 lžíce medu
  • 1/2 l červeného vína
  • worchester
  • sójová omáčka
  • česnek
  • 1 kostka masoxu
  • glutasol.

Postup receptu

  1. Kachnu osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme jemně nakrájenými žampiony, podlijeme trochou vody a dáme péci
  2. Svaříme suroviny na marinádu, med a glutasol vmícháme po vychladnutí a během pečení kachnu potíráme
  3. Těsně před dokončením pečení polijeme kachnu zbytkem marinády (pokud se vypeklo hodně sádla, trochu odlijeme) a šťávu zahustíme trochou strouhaného perníku
  4. Příloha: houskový nebo bramborový knedlík, červené nebo kysané zelí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X