Medová roláda

Medová roláda
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 16 dkg hladké mouky
  • 16 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg medu
  • 1 vejce
  • 4 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • na špičku nože jedlé sody.

Krém

  • 20 dkg másla
  • 5 dkg medu
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • vanilkový cukr.

Postup receptu

  1. Utřeme žloutky, med, vejce a cukr
  2. Lehce vmícháme střídavě sníh z bílků a prosátou mouku se sodou a těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo pečící papír
  3. Upečené těsto stočíme (i s papírem) a necháme vychladnout
  4. Po vychladnutí roládu rozvineme a namažeme máslovým krémem
  5. Na krém utřeme všechny uvedené přísady a můžeme přidat podle chuti mletou kávu, kakao, kokos, apod
  6. nebo krém pro odlehčení nastavit kaší nebo pudinkem
  7. Roládu stočíme a povrch rolády dozdobíme zbytkem krému nebo jenom pocukrujeme
Komentáře
  1. Jo jo moc dobrá jen bych tam přidla více toho medu asio, ať to pořádně nasákne tím chuť, jsou to přeci medové řezy neštřete s medem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X