Luxusní medové řezy ke kávičce

Luxusní medové řezy ke kávičce
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g tuku Hera
  • 150 g moučkového cukru
  • 5 polévkových lžic medu
  • 1 rovná lžička sody
  • špetka soli

Krém do řezů:

  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 žloutky
  • 4 lžíce Nutelly
  • 1 a půl kostky másla
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce moučkového cukru

Nakonec:

  • mleté ořechy
  • rum na potření plátů

Postup receptu

  1. Nejprve musí rozpustiti tuk, a pak do něj dáme med a sodu a pořádně promícháme
  2. Ještě teplé vlijeme do připravené mouky se špetkou soli a vejcem a uděláme krásně hladké těsto, které si rozdělíme na 4 stejné kousky
  3. Pak si každé těsto dáme zvlášť na pečící papír a vyválíme na velikost plechu, dělám to přímo na pečícím papíru, lépe se to přenáší na plech, a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 6 minutek
  4. To stejné uděláme s každým těstem
  5. Až máme vše upečeno uděláme si krém: z mléka, žloutků, vanilkového cukru a mouky uvaříme hustou kaši
  6. Pak si nastrouháme čokoládu
  7. Hustou kaši necháme vychladnout a začneme dělat další hmotu, kterou budeme postupně vmíchávat do té předešlé kaše, a to tak, že cukr, máslo, med a rum vyšleháme do pěny a po lžících zašleháme kaši a Nutellu
  8. Každé těsto potřeme nejprve rumem a pak třetinou krému a položíme – to stejné děláme se všemi těsty a pokládáme na sebe
  9. Úplně navrch dáme nastrouhané ořechy nebo namleté smíchané se zbytkem čokolády a vše necháme v lednici tak na dva až tři dny, ať se to pěkně uleží
  10. Pak už jen okrájíme nerovné konce a podáváme s kávičkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X