Medové řezy

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 500 g hladé mouky
  • 150 g tuku Hera
  • 150 g moučkového cukru
  • 5 polévkových lžic medu
  • 1 rovná lžička sody
  • špetka soli.
    Krém do řezů:
    250 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 žloutky
  • 4 lžíce nutely
  • 1 a plůl kostky másla
  • 2 lžíce ru,mu
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce moučkového cukru a nakonec mleté ořechy
  • rum na potření plátů.

Postup receptu

  1. Nejprve musí rozpustiti tuk a pak do něj dáme med a sodu a pořádně promícháme
  2. Ještě teplé vlijeme do připravené předem mouky se špetkou soli a vejce a uděláme krásně hladké těsto, které si rozdělíme na 4 stejné kousky
  3. Pak si každé těsto dáme zvlášť na pečící papír a vyválíme na velikost plechu, dělám to přímo na pečícím papíru lépe se to přenáší na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 6 minutek
  4. To stejné uděláme s každým těstem
  5. Až máme vše upečeno uděláme si krém:
    Z mléka, žloutků, vanikového cukru a mouky uvaříme hustopu kaši
  6. Pak si nastrouháme čokoládu
  7. Hustou kaši necháme vychladnou a začneme dělat další hmotu, kterou budem postupně vmíchávat do té předešlé kaše a to tak , že cukr, máslo a med a rum vyšleháme do pěny a po lžicích zašleháme kaši a nutelu
  8. Každé těsto potřeme nejprve rumem a pak třetinou krému a položíme a to stejné děláme ze všema těstama a pokládáme na sebe
  9. Uplně navrch dáme nastrouhané ořechy nebo namleté smíchane se zbytekm čokolády a vše necháme v lednici tak na dva až tři dny, ať se to pěkně uleží
  10. Pak už jen okrájíme nerovné konce a podáváme s kávičkou
  11. Je to něco nepopsatelného co se týče chutí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.