Medové řezy s ořechovou náplní

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 35 dkg hladké nebo polohrubé mouky
  • 4 rovné lžíce medu
  • 5 dkg moučkového cukru
  • 15 dkg rostlinného tuku
  • 1 vejce
  • půl prášku do pečiva
  • ztužený tuk na plech
  • moučkový cukr s vanilkou. Náplň: 10 dkg másla
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 12 dkg strouhaných ořechů
  • 1-2 lžíce medu
  • citronová šťáva.

Postup receptu

  1. Mouku prosijeme na vál s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozdrobíme tuk a pomocí tekutého medu a vejce zpracujeme rychle těsto
  2. Necháme v chladu krátce odpočinout
  3. Pak těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na pomaštěný plech a ve středně teplé troubě upečeme dorůžova
  4. Vychladlé pláty spojíme náplní a pocukrujeme nebo polijeme rumovou nebo citronovou polevou
  5. Necháme rozležet nejméně den, rozleželý koláč je chutnější)
  6. Na krém utřeme změklé máslo s cukrem a medem, přidáme strouhané ořechy a dochutíme několika kapkami citronové šťávy a dobře promícháme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.