Výborný recept na meruňkovou žemlovku

Výborný recept na meruňkovou žemlovku
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 housek
  • 3 dl mléka
  • 2 žloutky
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce másla
  • 50 dkg vyzrálých meruněk
  • 1 vanilkový cukr

Postup receptu

  1. Housky pokrájíme na plátky
  2. V mléce rozmícháme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a touto směsí polijeme nakrájené housky
  3. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme nebo větší nakrájíme na menší kousky
  4. Posypeme je vanilkovým cukrem, případně i trochou moučkového cukru
  5. Do vymazaného pekáčku narovnáme polovinu houskových plátků, na ně narovnáme oslazené meruňky a zakryjeme druhou polovinou plátků
  6. Pečeme nezakryté v troubě
  7. Žemlovku podáváme posypanou moučkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X