Domácí tortilly

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg hladké mouky
  • 20 dkg kukuřičné mouky
  • sůl
  • 1 lžíce sádlo
  • olej
  • 2 vejce
  • voda.

Postup receptu

  1. Mouku, sůl, vejce a rozehřáté sádlo smícháme
  2. Dle potřeby přidáme vodu a trochu oleje
  3. Ze všech surovin uhněteme tužší těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladu
  4. Pak z něho vytvarujeme placky velikosti pánve (nebo i menší), které osmahneme na suché nebo olejem vytřené pánvičce
  5. Tortilly můžeme jíst samotné, plnit či podávat jako přílohu k různým pokrmům
  6. Tortilu můžete snadno připravit i na ocelových pánvích. V naší recenzi se můžete ihned inspirovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.