I vaječina může mít spoustu podob! Znáte je všechny?

Hledáte tipy na vydatnou snídani, kterou si zamiluje celá vaše rodina?

Pak jste tu správně!

Vybrali jsme pro vás ty nejlahodnější recepty na míchaná vajíčka 7x jinak.

Nemusíte je samozřejmě podávat jen ke snídani, díky vysokému obsahu bílkovin zasytí a mohou tak být i plnohodnotným obědem nebo večeří.

Užijte si je!

Smažená vajíčka se slaninou

Výborná nedělní snídaně, která zasytí na celý den. Přidejte k míchaným vajíčkům chilli a slaninku a rázem budete mít na stole luxusní pokrm, který si zamilujete!

Ingredience

  • 6 vajec
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 4 plátky slaniny
  • 1/2 chilli papričky (lze vynechat)
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na másle.
  2. Přidáme pokrájenou slaninu a restujeme dokřupava.
  3. Do pánve vyklepneme vejce a promícháme.
  4. Přidáme pokrájenou chilli papričku.
  5. Osolíme a opepříme.
  6. Mícháme na mírném plameni 3 minuty.
  7. Podáváme s čerstvým pečivem.
Vaječina se slaninou servírovaná na černém talíři.
www.eatthismuch.com

Máme pro vás také recepty na vařená vajíčka 5x jinak. Ochutnejte je všechny!

Míchaná vajíčka se sýrem a rajčaty

Vyzkoušejte tuto úpravu vajíček, kterou si oblíbí děti i dospělí. Je rychlá, jednoduchá a chuťově naprosto božská!

Ingredience

  • 6 vajec
  • 2 rajčata
  • 100 g sýra (čím tučnější, tím více se rozteče)
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  1. Vajíčka vyklepneme do hrníčku.
  2. Osolíme, opepříme a promícháme.
  3. Rajčata a sýr nakrájíme na kostičky.
  4. Vejce vylijeme na pánev.
  5. Vsypeme rajčata.
  6. Mícháme na mírném plameni 3 minuty.
  7. Vsypeme sýr a mícháme, dokud se nerozteče.
  8. Posypeme bazalkou a podáváme s křupavým pečivem.
Vaječina se sýrem a rajčaty servírovaná na talíři s vidličkou a opečeným chlebem.
www.slenderkitchen.com

Vaječina s houbami

Houbová smaženice, která se hodí jako kterékoli denní jídlo. Je sytá, vydatná a naprosto neodolatelná. Vyzkoušejte ji i vy!

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrníček pokrájených hub
  • sůl
  • kmín

Postup

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na másle.
  2. Přidáme houby, osolíme a posypeme kmínem.
  3. Dusíme pod pokličkou minimálně 5 minut.
  4. Vejce vyklepneme k houbám.
  5. Mícháme na mírném plameni 3 minuty.
  6. Podáváme s čerstvým pečivem.
Smažená vajíčka s houbami a pažitkou serírovaná s chlebem.
www.bluejeanchef.com

Přinášíme vám i originální recepty na vaječný salát 6x jinak. Inspirujte se!

Míchaná vajíčka se zakysanou smetanou

Krémové, máslové a jednoduše perfektní smažená vajíčka, která projasní vaše ráno stejně jako východ slunce!

Ingredience

  • 6 vajec (3 vejce na osobu)
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce pažitky, nasekané

Postup

  1. Nejprve rozklepněte vejce a nalijte je na pánev spolu se 2 lžícemi másla (zatím bez soli nebo pepře, protože to zabrání tomu, aby byly super krémové).
  2. Poté jemně míchejte 2-3 minuty.
  3. Nyní vypněte oheň a přidejte 1 lžíci másla, zakysanou smetanu, sůl, pepř a pažitku.
  4. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  5. Dobrou chuť!
Vaječina se zakysanou smetanou servírovaná na plátku chleba a ozdobená nasekanou pažitkou.
www.chophappy.com

Indická smažená vajíčka

Míchaná vejce na indický způsob, známá jako Akoori, jsou skvělé třeba na víkendový brunch. Podávejte je s opečenou bagetou s máslem a rozhodně si pochutnáte!

Ingredience

  • 4 lžíce másla
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 velká zelená chilli paprička, jemně nasekaná
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 středně velká rajčata, nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce koriandru, jemně nasekaného, ​​plus další na ozdobu
  • 8 velkých vajec, rozšlehaných
  • sůl, podle chuti

Postup

  1. Máslo rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na střední teplotě.
  2. Smažte cibuli, dokud nezhnědne, asi 5-7 minut.
  3. Přidejte česnek, chilli a římský kmín a minutu opékejte, dokud se koření nerozvoní, poté přidejte rajčata a opékejte, dokud se většina vlhkosti neodpaří.
  4. Snižte plamen na minimum.
  5. Vmíchejte koriandr, poté nalijte do pánve rozšlehaná vejce a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  6. Smažte pomalu za častého míchání, dokud nejsou vejce měkká, ale tuhá, a dochuťte solí.
  7. Ihned podávejte na pečivu namazaném máslem a ozdobte dalším koriandrem.
Vaječina na indický způsob servírovaná na talíři s opečeným chlebem.
www.foodrepublic.com

Vaječina se šunkou a sýrem

Krémové, máslové a jednoduše perfektní smažená vajíčka, která projasní vaše ráno stejně jako východ slunce!

Ingredience

  • 3 polévkové lžíce másla
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 1 malá zelená paprika, nakrájená
  • 1 a 1/2 šálku na kostky nakrájené šunky
  • 12 velkých vajíček
  • 3 lžíce vody
  • 1 šálek nastrouhaného sýra čedar
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Rozpusťte máslo v nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě, dokud nezačne prskat.
  2. Přidejte cibuli a zelenou papriku.
  3. Restujte za občasného míchání 3–4 minuty nebo dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte šunku a pokračujte v restování další 2-3 minuty nebo dokud se nezahřeje.
  5. Snižte plamen na střední.
  6. V misce rozšlehejte vejce a vodu metličkou.
  7. Nalijte vejce na zeleninu v pánvi.
  8. Smažte, jemně nadzvedněte a mírně promíchejte stěrkou, 3–4 minuty nebo téměř do ztuhnutí.
  9. Posypte sýrem; podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  10. Odstraňte ze sporáku.
  11. Nechte stát 2-3 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí.
  12. Servírujte!
Smažená vajíčka se šunkou a zelenou paprikou servírovaná v pánvi.
www.landolakes.com

Míchaná vajíčka s knedlíkem

Knedlíky s vajíčkem se zkrátka neomrzí. Skvěle chutnají samotné nebo třeba s kečupem. Připravte si je podle našeho receptu.

Ingredience

  • 6 vajec
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 houskové knedlíky
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova na másle.
  2. Knedlíky nakrájíme na kostičky a orestujeme na cibulce dozlatova.
  3. Do pánve vyklepneme vejce a promícháme.
  4. Osolíme a opepříme.
  5. Mícháme na mírném plameni 3 minuty.
  6. Posypeme pažitkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Smažená vajíčka s knedlíkem servírovaná na talíři s kyselou okurkou a rajčaty.
www.tresbohemes.com

Inspirujte se také našimi recepty na smažená a zapékaná vejce. Zamilujete si je!

6 tipů, jak připravit ta nejlepší míchaná vejce

  1. Připravte si všechny ingredience a kuchyňské náčiní.
    Vše, co opravdu potřebujete, jsou vejce a tuk, na kterém je budete připravovat (olivový olej, máslo, ghí…). Použijte lžíci tuku na každá dvě vejce. Pokud do vajec přidáte trochu mléka nebo smetany, než je začnete smažit, budou křehčí a dosáhnou většího objemu. Dále budete potřebovat misku, vidličku, gumovou stěrku a nepřilnavou pánev.
  2. Syrová vejce rozšlehejte vidličkou.
    Vejce pořádně rozšlehejte. Je lepší použít vidličku než šlehač, protože metla má tendenci vnášet do vajec více vzduchu, což může způsobit, že budou více napěněná a celková struktura bude příliš vzdušná.
  3. Vejce smažte pomalu a na nízký plamen, pokud chcete měkká a krémová vajíčka.
    Připravujte míchaná vajíčka na co nejmenším plameni a důkladně je míchejte. Budou tak krásně měkká a krémová. Pokud chcete do vajec přidat sýr, přimíchejte ho, když jsou vejce zhruba z poloviny hotová. Bude mít tak čas se roztéct a spojit se s vejci.
  4. Vejce smažte rychle a na vyšší plamen, pokud je chcete mít pevná a nadýchaná.
    Pokud preferujete tužší vajíčka, která můžete jíst vidličkou, smažte je rychle na středně vysokém plameni. Ujistěte se, že je vaše pánev horká, než začnete, a to tak, že dáte ruku 2,5 cm od varného povrchu. Pokud tak ruku udržíte pohodlně po dobu 30 sekund, pánev není dostatečně horká.
  5. Co nejdříve stáhněte vejce z ohně.
    Jakmile jsou vajíčka téměř hotová, sundejte je z ohně. Zbytkové teplo v pánvi je dodělá, takže pokud je stáhnete, když se zdají být ještě trochu nedopečené, budou naprosto dokonalé.
  6. Okořeňte je a přidejte svůj oblíbený topping.
    Sůl přidávejte do vajec až úplně na konec. Odvádí totiž vlhkost, takže pokud ji přidáte příliš brzy nebo úplně na začátku, může vajíčka vysušit.

A jak vám naše variace míchaných vajíček chutnaly? Napište nám do komentářů!

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X