Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 1 hlávka salátu
  • 1 mrkev
  • svazek jarní cibulky
  • 1 kedlubna
  • 1 čerstvá okurka
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 15 dkg balkánského sýra.

Postup receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme
  2. Nakrájíme na libovolné kousky jako jsou kostičky, proužky, plátky nebo nastrouháme a vložíme do mísy
  3. Podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem
  4. Promícháme a necháme asi hodinu v chladu uležet
  5. Zelenina mezitím pustí vlastní šťávu
  6. Pak znovu promícháme a přimícháme na kostičky pokrájený nebo postrouhaný sýr
  7. Poznámka: Druhy zeleniny lze libovolně měnit, místo sýra lze přidávat i na kostičky nakrájená vařená vejce nebo jemně nasekanou šunku
  8. Podáváme samostatně s pečivem

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.33%) 15 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *