Luxusní recepty na špagety s rajčatovou omáčkou a mletým masem! Inspirujte se

Hledáte inspiraci pro rychlou, levnou a přesto výbornou večeři, kterou bude milovat každý člen vaší rodiny?

Nehledejte dále a připravte si milánské špagety s našimi recepty! Celé vaření vám nezabere víc jak 30 minut!

Lahodná chuť italských bylinek a mletého masa váš dostane do kolen!

A co víc, s námi si můžete připravit i bezmasou variantu nebo dokonce si tuto italskou pochoutku vychutnat s kuřecím masem!

Milánské špagety s mletým masem

Vždy je dobré mít po ruce základní a jednoduchý recept na tradiční omáčku na špagety, která skvěle chutná, a to při jakékoliv příležitosti. Vychutnejte si velmi pomalu a poctivě vařenou omáčku z rajčat, která dělá tento recept tím pravým ořechovým.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 400 g hovězího mletého masa
  3. Cibule (nakrájená na kostičky)
  4. 2 stroužky česneku (prolisované)
  5. 100 g nastrouhané mrkve
  6. 800 g konzervovaných nakrájených rajčat
  7. 400 ml vývaru
  8. 400 g špaget
  9. Sůl
  10. Pepř

Postup

  1. Na plotně si na střední teplotu zahřejeme velký hrnec
  2. Přidáme lžíci olivového oleje
  3. Když se olej ohřeje, přidáme mleté ​​hovězí maso a špetku soli a pepře
  4. Mleté maso vaříme na středně vysoké teplotě, dokud nezhnědne
  5. Jakmile zhnědne, přendáme ho do misky a dáme stranou
  6. Do stejného hrnce přidáme další lžíci oleje do hrnce a snížíme teplotu
  7. Přidáme cibuli a špetku soli a zlehka jí opékáme, přibližně  5–6 minut, dokud nezměkne a nezesklovatí
  8. Vhodíme česnek a vaříme další 2 minuty
  9. Přidáme nastrouhanou mrkev a poté do hrnce vhodíme zpět mleté ​​maso, společně se šťávou, kterou uvolnilo
  10. Přidáme rajčata a dobře promícháme
  11. Nakonec vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu
  12. Jakmile se omáčka začne vařit, teplotu snížíme a pokračujeme ve vaření dalších 45 minut, a dokud není omáčka hustá
  13. Omáčku ochutnáme a podle potřeby dochutíme
  14. Špagety si uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou podle návodu na obalu
  15. Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a přidáme do pánve s boloňskou omáčkou
  16. Vše společně promícháme, aby se těstoviny úplně obalily, a podáváme
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a zeleninu, posypané sýrem.
Zdroj: aheadofthyme.com

Špagety se sýrovo masovými koulemi

Tento recept na špagety po milánsku se stane jedním z vašich nejoblíbenějších vůbec! A to nejen kvůli jeho lahodné chuti, ale také díky cenové dostupnosti, časové (ne)náročnosti a hlavně ti nejmenší strávníci ho budou přímo milovat!

Co budeme potřebovat

  1. 500 g mletého vepřového masa
  2. Vejce (lehce rozšlehané)
  3. 500 g nastrouhaného tvrdého sýra (např. Eidam)
  4. Cibule (nakrájená nadrobno)
  5. 30 g nasekané bazalky
  6. Lžíce olivového oleje
  7. 600 ml konzervovaných rajčat s bazalkou a cibulí
  8. 400 g špaget
  9. Bazalka (na ozdobu)

Postup

  1. Ve velké míse si smícháme mleté maso, vejce, sýr, cibuli a bazalku
  2. Okořeníme pepřem a solí a vyválíme kuličky
  3. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej
  4. Vložíme polovinu masových kuliček a ze všech stran je opékáme přibližně 4–5 minut
  5. Opakujeme i s druhou polovinou kuliček
  6. Všechny masové kuličky vrátíme do pánve a přilijeme ochucenou rajčatovou omáčkou
  7. Pánev přikryjeme a vaříme na střední teplotu 20 minut, dokud se neprohřeje
  8. Špagety uvaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou podle návodu na obalu
  9. Scedíme a rozdělíme do servírovacích misek
  10. Přelijeme je hotovu milánskou omáčkou společně s kuličkami a ozdobíme lístky bazalky
Boloňské špagety s masovými koulemi ze sýra a hovězího masa.
Zdroj: s-kueche.com

Špagety s milánskou omáčkou z červeného vína

Tento recept s omáčkou z červeného vína a žampionů svou chutí připomíná sladkou marmeládu, která se vám přímo rozplyne na jazyku. Je to velmi snadný nápad na rychlou večeři, který vyžaduje pouze osm základních surovin a vaše oblíbené těstoviny!

Co budeme potřebovat

  1. 500 gramů mletého hovězího masa
  2. 300 gramů hub (nakrájených na plátky)
  3. Cibule (nadrobno nakrájená)
  4. Červená paprika
  5. 2-3 stroužky česneku (prolisovaný)
  6. Lžíce sušených italských bylinek
  7. 60 ml červeného vína (libovolného)
  8. 600 ml drcených rajčat
  9. Olivový olej
  10. Sůl
  11. Pepř
  12. 500 g špaget

Postup

  1. Nakrájíme si houby, červenou papriku a cibuli
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme, popřípadě nakrájíme na velmi drobné kousky
  3. Na sporáku si rozpálíme velkou pánev a přidáme 2 lžíce olivového oleje
  4. Vhodíme cibuli a červenou papriku
  5. Vaříme 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne
  6. Přidáme mleté maso, česnek a bylinkovou směs
  7. Pokračujeme ve vaření další 2-3 minuty, dokud mleté maso nezhnědne
  8. Nakonec přidáme nakrájené houby a znovu vaříme 2-3 minuty, dokud houby nezměknou
  9. Jakmile je vše téměř uvařené, směs v pánvi zalijeme červeným vínem a necháme 1-2 minuty probublávat na vysokou teplotu
  10. Poté vlijeme drcená rajčata a vše důkladně promícháme
  11. Snížíme teplotu, aby se omáčka jen mírně vařila
  12. Takto necháme omáčku 10–15 minut, za občasného míchání vařit
  13. Omáčka trochu zhoustne – pokud bude příliš hustá, přidáme trochu vody
  14. Podle chuti dochutíme solí a pepřem
  15. Zatímco se omáčka vaří, uvaříme si těstoviny
  16. Těstoviny dáme vařit do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je podle návodu, dokud nejsou dobré na skus
  17. Špagety scedíme a vmícháme je do hotové omáčky
  18. Ihned servírujeme
Lahodné špagety s rajčatovou omáčkou s omáčkou z červeného vína.
Zdroj: jamieoliver.com

Milánské špagety s kuřecím masem

Kdo říká, že tento recept s těstovinami musí připravovat jen a pouze z mletého masa? Tento super rychlý a super snadný postup na tento italský pokrm vás přesvědčí o tom, že je možné ho připravit i se šťavnatým kuřecím masem.

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce olivového oleje
  2. Cibule (nakrájená na kostičky)
  3. 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  4. 2 stroužky česneku (prolisovaný)
  5. 500 g kuřecích stehen
  6. 400 g nakrájených rajčat v konzervě
  7. 200 ml kuřecího vývaru
  8. 2 bobkové listy (volitelně)
  9. Snítka tymiánu (volitelně)
  10. Sůl
  11. Pepř

Postup

  1. Do velkého hrnce přidáme olej a na kostičky nakrájenou cibuli
  2. Hrnec přikryjeme pokličkou a na nízkou teplotu, za občasného míchání začneme vařit, aby cibule změkla
  3. Zvýšíme teplotu a přidáme slaninu
  4. Smažíme 2 minuty za pravidelného míchání, dokud slanina a cibule lehce nezhnědnou
  5. Teplotu snížíme a přidáme česnek
  6. Česnek za občasného míchání minutu smažíme
  7. Přidáme kuře, rajčata, vývar a bylinky
  8. Podle chuti osolíme a opepříme a přikryjeme pokličkou
  9. Směs přivedeme k varu
  10. Jakmile se začne omáčka vařit, ztlumíme teplotu a pokračujeme ve vaření dalších 20 minut bez pokličky, dokud kuře nezměkne a omáčka se nezredukuje
  11. Kuře poté vyndáme a naporcujeme
  12. Vrátíme ho do omáčky a pokračujeme ve vaření dalších 5-10 minut
  13. Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu
  14. Když jsou těstoviny hotové, scedíme je a přidáme do omáčky
  15. Vše společně důkladně promícháme a těstoviny podáváme posypané parmazánem
Boloňské špagety s rajčatovou omáčkou s italskými bylinkami a kuřecím masem.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Bezmasé špagety se zeleninou

Recept na milánské špagety, tak trochu jinak. Nebojte se vychutnat si tuto výbornou bezmasou variantu italských těstovin! Že v receptu chybí maso, díky vyvážené chuti koření a pestré kombinaci zeleniny ani nepoznáte!  

Co budeme potřebovat

  1. 200 ml vroucí vody
  2. 140 g sušených hříbků
  3. Lžíce oleje
  4. 180 g nakrájené cibule
  5. 100 g jemně nakrájené mrkve
  6. 80 g jemně nakrájeného celeru
  7. 230 g jemně nasekaných žampionů
  8. 6 stroužků česneku prolisovaných
  9. 3 lžíce rajčatového protlaku
  10. Lžička sušeného oregana
  11. ¾ lžičky soli
  12. Lžička červené papriky
  13. 250 ml rajčatové omáčky
  14. 340 loupané máslové dýně
  15. 120 g celozrnných špaget
  16. 40 g jemně nasekaných vlašských ořechů (opražených)
  17. 30 g nastrouhaného parmazánu

Postup

  1. Hříbky v malé misce zalijeme vroucí vodou a necháme je asi 15 minut odstát
  2. Hříbky vyndáme a nadrobno je nakrájíme a znovu je vrátíme do vody
  3. Mezitím si rozpálíme velkou pánev na střední teplotu
  4. Přidáme olej
  5. Když je olej prohřátý, přidáme cibuli, mrkev a celer
  6. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut
  7. Přidáme žampiony a česnek a pokračujeme dalších 6 minut ve vaření, dokud se tekutina z hub neodpaří
  8. Přidáme hovězí maso a za občasného míchání vaříme další 3 minuty
  9. Vmícháme rajčatový protlak a vaříme další minutu
  10. Do pánve vhodíme hříbky včetně vody, oregano, sůl, pepř a rajčatovou omáčku
  11. Celou směs v pánvi přivedeme k varu
  12. Poté snížíme teplotu a pokračujeme ve vaření na odryté pánvi dalších 12 minut, dokud omáčka nezhoustne
  13. Pomocí škrabky z máslové dýně vytvoříme nudle a dáme je stranou
  14. Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu
  15. V posledních 2 minutách vaření vhodíme do hrnce se špagetami nudle z máslové dýně
  16. Scedíme a dáme stranou
  17. Do omáčky vmícháme vlašské ořechy do omáčky
  18. Těstoviny nandáme na talíř, přidáme boloňskou omáčku a posypeme sýrem
Boloňské špagety bez mase a jen horou zeleniny, s dýňovými špagetami.
Zdroj: keepingitsimpleblog.com

Pikantní milánská omáčka se špagetami

Recept na pikantní těstoviny po milánsku, se připravuje s pečenou slaninou, mletým masem a bylinkovou rajčatovou omáčkou. Čerstvá domácí rajčatová omáčka smíchaná s oblíbenými těstovinami a čerstvými bylinkami, dělá toto jídlo přímo nezapomenutelným!

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. Červená cibule (nakrájená nadrobno)
  3. 2 stroužky česneku (prolisovaný)
  4. 4 plátky pancetty (nebo šunky nakrájené nadrobno)
  5. 500 g mletého hovězího masa
  6. Lžička sušeného oregana
  7. 2 lžíce rajčatového protlaku
  8. 250 ml červeného vína
  9. 250 ml hovězího vývaru
  10. 60 ml rajčatové omáčky (kečupu)
  11. Lžíce sladké chilli omáčky
  12. 400 g nakrájených rajčat v plechovce
  13. 400 g špaget
  14. 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  15. Nastrouhaný parmazán
  16. Lístky bazalky (na ozdobu)
  1. Ve velkém hrnci si na střední teplotu zahřejeme olej
  2. Přidáme cibuli, česnek a pancettu a za stálého míchání vaříme po dobu 2–3 minut, dokud cibule mírně nezměkne a nezesklovatí
  3. Přidáme hovězí maso a za stálého míchání znovu 3–4 minuty vaříme, dokud maso nezhnědne
  4. Přisypeme sušené oregano a rajčatový protlak a vaříme další minutu
  5. Poté vlijeme červené víno a směs přivedeme k varu
  6. Přilijeme hovězí vývar a rajčatovou omáčku
  7. Přidáme lžičku sladké chilli omáčky a nakrájená rajčata
  8. Poté vše dochutíme mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem
  9. Nakonec snížíme teplotu na minimum a vaříme 30 minut, dokud boloňská omáčka nezhoustne
  10. Mezitím si v hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme špagety podle návodu na obalu
  11. Do omáčky přidáme scezené těstoviny a nasekanou petrželku a dobře promícháme, aby se těstoviny v omáčce obalily
  12. Těstoviny rozdělíme do misek a podáváme je posypané parmazánem a bazalkou
Originální boloňské špagety s pikantní rajčatovou omáčkou.
Zdroj: eatlittlebird.com

Jaké víno k těstovinám?

K dobrému italskému jídlo patří nejlépe i dobré italské víno. Otázkou ale je, jak vybrat správné víno, aby dokonale dokreslilo celý pokrm? Protože nic nepřekoná lahodné těstoviny se sklenkou vychlazeného vína.

Nejste znalcem párování vína? Žádný problém. Zde rozebereme vše, co potřebujete vědět o párování vína a těstovin. Tyto navrhovaná vína nejlépe zvýrazní chuť každého jídla a tudíž by měly být tím nejlepším k vašemu pokrmu. Přesto se nebojte experimentovat a najděte párování, které vám bude nejvíce chutnat.

Pojďte si s námi vyšperkovat své těstovinové recepty, které si s námi můžete snadno a rychle uvařit. Vychutnejte si lahodné tuňákové těstoviny s vínem, které párujeme s mořskými plody nebo nejlepší italské těstoviny na různý způsob s různými víny.

Těstoviny s omáčkou na bázi rajčat
Vzhledem k tomu, že těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou kyselé, je nejlepší je spárovat se středně plným červeným vínem. Víno, které neodpovídá kyselosti omáčky, způsobí, že chuť vína bude nevýrazná. Příkladem dokonalého červeného vína pro rajčatovou omáčku může být Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot, Sangiovesse nebo Rosso di Montalcino.

Těstoviny s omáčkou bázi sýra
K sýru se hodí téměř každé víno, takže párování s těstovin se sýrovou omáčkou je nekonečné. Ale pro lepší představu, lehké bílé víno, jako je Chardonnay, Pinot Bianco nebo Reisling, podtrhne krémovou chuť sýra. Také lehčí červená vína, jako je Pinot Noir nebo Sangiovese se dobře hodí k těstovinám se sýrem, jako jsou špagety carbonara.

Těstoviny s mořskými plody
Zde mluvíme o těstovinách se škeblemi, krevetami nebo mořskými rybami. K těmto druhům pokrmů se hodí středně plná bílá vína. Abyste nepřebili svěžest a chuť mořských plodů, obvykle byste své jídlo spárovali s ostrým suchým bílým vínem, jako je Pinot Grigio, Blanc, Rosé, Chardonnay Verdicchio, Muscadet nebo Chablis.

Těstoviny s pestem
Lehká až středně plná bílá vína se dobře hodí k většině jídel s pestem. Hlavním prvkem těchto jídel jsou bylinky: petržel, koriandr, máta, bazalka. Suchá vína jako Verdicchio, Soave nebo Gavi proto skvěle doplňují zemitou chuť pesta. Pro červené pesto zvolte středně plné červené jako Merlot nebo Sangiovese.

Pikantní těstoviny
Nesprávné víno spárované s kořeněným jídlem může pokrm zcela zkazit a zničit jeho chuť. Proto je třeba těstoviny s pikantními omáčkami jako arrabbiata, Aglio olio e pepperoncino a puttanesca spárovat s ostrým vínem. Můžete se rozhodnout pro suché bílé jako Reisling, Vouvray nebo Lambrusco nebo červené jako je Zinfandel nebo šumivé víno Asti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X