Hovězí za minutku: 3 rychlé recepty do vaší kuchyně

Hovězí minutky aneb víte, jak upravit kvalitní hovězí maso během chvilky?

Hovězí je velmi oblíbené, ale jen pokud… ano, jen pokud není tuhé.

Jak připravit lahodnou a rychlou večeři si můžete přečíst v tomto článku, ve kterém nabízíme 3 snadné recepty na hovězí minutky!

Minutkový hovězí guláš

INGREDIENCE

  • 4 plátky hovězího z roštěnce
  • 3 lžíce oleje
  • 250 g žampionů
  • 3 papriky
  • 3 cibule
  • 1 česnek
  • worcester / sojová omáčka dle chuti
  • pažitka

POSTUP

  1. Maso a papriku nakrájíme na nudličky, pokapeme olejem, promícháme a do druhého dne necháme v lednici.
  2. Maso osmahneme zprudka na oleji.
  3. Po několika minutách osolíme a opepříme, přidáme drobně krájenou cibuli a česnek, dochutíme případně omáčkami.
  4. Dusíme ještě 8 minut.
  5. Servírujeme s rýží nebo s brambory.

Recept na rychlý guláš z hovězího masa

Smažený hovězí řízek

INGREDIENCE

  • 4 plátky hovězího steaku
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • půl hrnku hladké mouky
  • hrnek strouhanky

POSTUP

  1. Tenké plátky hovězího masa nařízneme po okrajích a rozklepeme.
  2. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a promícháme se lžící oleje. Touto směsí maso z obou stran potřeme.
  3. Pokud připravíme maso den dopředu, zabalíme steaky do folie a necháme v lednici do 2.dne.
  4. Připravené plátky hovězího obalíme v trojobalu.
  5. Maso zprudka osmažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje.
  6. Servírujeme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Recept na minutkový hovězí řízek

Roštěnky z hovězího masa

INGREDIENCE

  • 4 lžíce oleje
  • 4 plátky z roštěnce
  • 3 cibule
  • 1 česnek
  • sůl, pepř
  • worcester
  • hrst žampionů

POSTUP

  1. Naklepané roštěnky na okraji nařízneme, posolíme, na rozpáleném tuku prudce opečeme a vyjmeme.
  2. Do stejné pánve vložíme nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidáme roštěnky a žampiony, mírně podlijeme vodou a Worcestrem a dusíme 5 minut, před koncem přidáme 3 lžíce smetany.
  4. Mezitím si připravíme rychlou bramborovou přílohu, například bramborové krokety do trouby.
  5. Servírujeme s bylinkami.

Recept na rychlé roštěnky z hovězího masa

Marináda k hovězímu

INGREDIENCE

  • 3 stroužky česneku
  • 3 snítky petrželky
  • 3 snítky tymiánu
  • 3 bobkové listy
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 10 rozdrcených kuliček pepře
  • 5 hřebíčků
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 0.75 l červeného vína
  • 2 lžíce oleje
  • půl kelímku smetany
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Vše dobře promícháme, maso vložíme do marinády.
  2. Necháme uležet do  druhého dne.

Recept na marinádu k hovězím minutkám

Tip na závěr:

K minutkám se hodí především různě upravené brambory. Z vařených to jsou jednoduché uvařené nebo šťouchané brambory i bramborová kaše, malé bramboráčky, nebo smažené kuličky z bramborové kaše.

Další vhodnou přílohou je dušená rýže, kterou můžeme snadno dochutit dalšími přísadami. Inspirovat se můžete našimi recepty na rýži jako přílohu.

Která minutka nejvíce bodovala u vás? Pochlubte se v sekci komentářů pod článkem!

Komentáře

  1. Roštěnky sice z našeho jídelníčku mizí…..tak to je možné, ale že se na tom „mizení“ podílí příliš vysoká cena, to by bylo fér uvést. – Stáda krav se vybila, tak fakj, zvedne se cena. Kuřecí maso – dobrý, ale každý den? A vepřové, tučné tedy ne.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.