Recepty na rychlé řezy Míša aneb jak upéct nejlepší dezert z tvarohu

Hledáte jednoduchý moučník na neděli?

Máte rádi osvěžující krémové dezerty?

Vsaďte na českou klasiku a vyzkoušejte naše recepty na Míša řezy!

Vyberte si oblíbenou,odlehčenou, nebo dokonce veganskou variantu, všechny zvládnete během chvilky.

Klasické Míša řezy na plech

INGREDIENCE

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 3 lžičky holandského kakaa

Na krémovou náplň:

  • 150 g změklého másla
  • 500 g tučného měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 100 g moučkového cukru

Na polevu:

  • hořká čokoládová poleva (2 balení)

POSTUP:

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  • Ve druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem a poté přidejte olej, mouku a prášek do pečiva. Opatrně prosijte do mísy kakao a důkladně promíchejte.
  • Obě směsi opatrně smíchejte tak, aby sníh zcela nespadl.
  • Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu a dejte do trouby. Pečte cca 12 minut, poté vyndejte ven a nechte zcela vychladnout.
  • Na náplň smíchejte tvaroh, máslo a cukr a vyšlehejte. Náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a dejte do ledničky na cca 45 minut.
  • Rozpusťte hořkou čokoládovou polevu ve vodní lázni (nebo dle návodu na obalu) a namažte na ztuhlou tvarohovou náplň. Nechce zcela ztuhnout v chladu po cca 6 hodin.
Recept na klasické tvarohové řezy s čokoládou.
Zdroj: 196flavors.com

K tomuto zákusku by se hodila i výborná káva z kávovaru DeLonghi. Mrkněte na jejich recenzi.

Vyzkoušejte i další recepty na lahodné dezerty s tvarohem!

Rychlé hrníčkové Míša řezy

Zapomeňte na hodiny strávené v kuchyni a připravte si oblíbené tvarohové řezy v časově nenáročné hrnkové variantě.

INGREDIENCE

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1/4 hrnku holandského kakaa

Na krémovou náplň:

  • 1 hrnek změklého másla
  • 2 vaničky tučného měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 3/4 hrnku moučkového cukru

Na polevu:

  • hořká čokoládová poleva (2 balení)

POSTUP:

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  • Ve velké míse ušlehejte žloutky s cukrem a poté přidejte olej, mouku a prášek do pečiva. Přidejte kakao a důkladně promíchejte.
  • Obsah obou mís šetrně smíchejte tak, aby sníh zcela nespadl.
  • Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu a dejte do trouby. Pečte cca 12 minut, poté vyndejte ven a nechte zcela vychladnout.
  • Na náplň smíchejte tvaroh, máslo a cukr a vyšlehejte. Náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a dejte do ledničky na cca 45 minut.
  • Rozpusťte hořkou čokoládovou polevu ve vodní lázni (nebo dle návodu na obalu) a namažte na ztuhlou tvarohovou náplň. Nechce zcela ztuhnout v chladu po cca 6 hodin.
Recept na hrnkové rychlé řezy.
Zdroj: pinterest.com

Máte rádi osvěžující moučníky? Vyzkoušejte malou obměnu a připravte si Míša řezy s ovocem. Je to jednoduché- stačí do tvarohové náplně zamíchat například čerstvé maliny, borůvky nebo banán a dobrota je na světě.


Veganské Míša řezy bez másla

Fandíte současnému trendu rostlinné stravy? Ani tak se nemusíte vzdát oblíbeného dezertu! Vyzkoušejte veganskou verzi Míša řezů!

INGREDIENCE

Na korpus:

  • 280 g hladké mouky
  • 130 g krupicového cukru
  • 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku 
  • 50 g holandského kakaa
  • 250 ml kokosového mléka 
  • 50 g rostlinného oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • špetka soli

Na náplň:

  • 400 g hedvábného tofu (seženete ve zdravé výživě)
  • šťáva ze 2 citronů
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 ml kokosového mléka

Na polevu:

  • čokoládová poleva bez živočišných složek (seženete ve zdravé výživě)

POSTUP:

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a holandské kakao. 
  • Přidejte kokosové mléko, olej, ocet a dobře promíchejte.
  • Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a dejte do trouby. pečte cca 30 minut, poté vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  • Na náplň smíchejte tofu, citronovou šťávu, cukr a dobře promíchejte. Po troškách přidávejte kokosové mléko, dokud nebude mít náplň konzistenci tvarohu (nemusíte použít všechno mléko).
  • Náplň rozetřete na vychladlý korpus a dejte do ledničky na cca 45 minut.
  • Rozpusťte čokoládovou polevu podle návodu na obalu a rozetřete po celé ploše moučníku. 
  • Dejte do chladna alespoň na 5 hodin, aby poleva zcela ztuhla a šla krájet.
Recept na veganské řezy bez živočišných produktů.
Zdroj: bloglovin.com

Zaujal vás tento recept? Vyzkoušejte i další sladké dobroty ve veganské úpravě.

Odlehčené tvarohové řezy

Mlsáte rádi ale přitom si chcete udržet štíhlou linii? Luxusní Míša řezy si můžete připravit i v odlehčené verzi! Vyzkoušejte light variantu sladkých Míša řezů, díky kterým si pochutnáte bez výčitek.

INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 100 g polohrubé mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 20 g holandského kakaa
  • 4 vejce

Na náplň:

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g másla
  • 110 g moučkového cukru

Na polevu:

  • 100 g hořké čokolády
  • 80 g másla
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru

POSTUP:

  • Troubu předehřejte na 200 °C.
  • Oddělte žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. 
  • V oddělené míse smíchejte ostatní ingredience na těsto a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
  • Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 10 minut. Vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  • Na náplň vyšlehejte tvaroh s cukrem a máslem. Rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a dejte na 1 hodinu do ledničky.
  • Na polevu rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, přimícháme změklé máslo, mléko a cukr a dobře promícháme. 
  • Polevu nalijeme na vychladlou náplň a dáme na další 4 hodiny do ledničky.

Recept na odlehčené Míša řezy.
Zdroj: pinterest.com

Fandíte zdravým dobrotám? Vyzkoušejte letos třeba zdravé vánoční cukroví, po kterém nepřiberete ani deko!

Kde se vzaly Míša řezy?

Oblíbený dezert je vlastně český unikát- vznikl totiž jako moučník inspirovaný československým výrobkem: nanukem Míša. 

Nanuk Míša se vyráběl od roku 1962 v pražské mlékárně Laktos. Jeho základ tvořil sladký tvaroh a byl obalen v tmavé čokoládové polevě. Děti měly rády zejména obal s medvídkem. Ve víceméně stejné podobě se nanuk vyrábí dodnes.

Spojení studeného tvarohu a hořké čokolády je natolik lahodné, že dal vzniknout řezům se stejnými ingrediencemi. Tvarohové řezy Míša se staly rychle součástí nejen domácího pečení, ale i nabídky cukráren.

Chutnají vám klasické Míša řezy na plech? Vyzkoušejte i variantu ve skleničce– malý pohár pro každého stolovníka zvlášť podle videoreceptu:

Míša pohár (cooking s "Lacusin")

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X