Mléčný rýžový nákyp

Mléčný rýžový nákyp
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1/2 l mléka
  • 3 lžičky cukru
  • sůl
  • 15 dkg polohrubé mouky
  • tuk na vymazání plechu.

Postup receptu

  1. V polovině mléka,
  2. ve 1/4 l mléka rozkvedláme žloutky, přidáme cukr, osolíme a zapracujeme mouku, aby vzniklo hladké těsto
  3. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků
  4. Vymažeme hlubší menší pekáček tukem, nalijeme do něj zbylé mléko ( mělo by být asi 1 cm vysoko) a uvedeme do varu
  5. Do vařícího mléka nalijeme těsto, rozetřeme je a zprudka pečeme asi 15 minut, až se mléko zcela vsákne do těsta
  6. Svítek nabude a je velmi kyprý
  7. Ihned podáváme se sladkou omáčkou, kompotem nebo podlitý ovocnou šťávou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X