Mleté maso s brambory a lečem. ❤️ Budete potřebovat: 50 dkg mletého masa, 75 dkg brambor, 1 větší sklenice sterilovaného leča, 1 cibule, olej, 2 stroužky česneku, 8 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 vejce, kmín, sůl..
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg mletého masa
- 75 dkg brambor
- 1 větší sklenice sterilovaného leča
- 1 cibule
- olej
- 2 stroužky česneku
- 8 dkg strouhaného tvrdého sýra
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 vejce
- kmín
- sůl.
Postup receptu
- Mleté maso osmažíme na cibulce doběla, přidáme prolisovaný česnek, lečo,osolíme a podusíme
- Pekáček vymažeme olejem, dno pokryjeme tenkými plátky syrových brambor, osolíme, pokmínujeme a poklademe vrstvou mletého masa
- Vrstvy střídáme, poslední vrstvou jsou brambory
- , které posypeme strouhaným sýrem
- Vše zalijeme jogurtem rozmíchaným s troškou mléka a vajíčkem a v troubě zapékáme 50 minut
- Příloha: opékané brambory, zeleninový salát