Mleté maso s brambory a lečem

Mleté maso s brambory a lečem
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg mletého masa
  • 75 dkg brambor
  • 1 větší sklenice sterilovaného leča
  • 1 cibule
  • olej
  • 2 stroužky česneku
  • 8 dkg strouhaného tvrdého sýra
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • kmín
  • sůl.

Postup receptu

  1. Mleté maso osmažíme na cibulce doběla, přidáme prolisovaný česnek, lečo,osolíme a podusíme
  2. Pekáček vymažeme olejem, dno pokryjeme tenkými plátky syrových brambor, osolíme, pokmínujeme a poklademe vrstvou mletého masa
  3. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou jsou brambory
  4. , které posypeme strouhaným sýrem
  5. Vše zalijeme jogurtem rozmíchaným s troškou mléka a vajíčkem a v troubě zapékáme 50 minut
  6. Příloha: opékané brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X