Recept: Mramorová bublanina s višněmi

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 dl smetany
  • 3 vejce
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 15 dkg cukru,krupice
  • 30 dkg višní (rybízu
  • angreštu nebo jiného ovoce)
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 4 lžíce oleje
  • sůl.

Postup receptu

  1. Smetanu ušleháme s celými vejci a cukrem do pěny
  2. Pak postupně zlehka zamícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva
  3. Hlubší plech vytřeme olejem, vysypeme hrubou moukou nebo strouhaným kokosem a nalijeme do něj cca dvě třetiny těsta
  4. Ve zbytku těsta rozmícháme kakao a nepravidelně ho rozlijeme na světlé těsto
  5. Ovoce obalíme v mouce a narovnáme na povrch těsta
  6. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 18 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *