Recept: Mřížkový koláč nekynutý

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 8-10 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 25 dkg másla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 dl mléka
  • 3,5 dkg droždí
  • špetka soli. Náplň: tvarohová nádivka – 50 dkg tvarohu
  • 5 dkg másla
  • 10 dkg cukru s vanilkou
  • 2 žloutky
  • 3 dkg rozinek
  • trochu mléka na případné zředění
  • ze 2 bílků sníh
  • marmeláda.

Postup receptu

  1. Všechny suroviny rychle zpracujeme, těsto se nesmí lepit ani jej nenecháme kynout
  2. Rozdělíme na 3 díly
  3. Mezi první a druhý díl dáme tvarohovou nádivku, druhý díl potřeme marmeládou a z třetího dílu těsta vyválíme válečky, které klademe křížem přes koláč
  4. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem
  5. Tvarohová nádivka: Měkký tvaroh prolisujeme a přidáme do másla rozetřeného s cukrem a žloutkem
  6. Přidáme vanilku, citronovou kůru, rozinky a sníh z bílků

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 10 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *