Recept: Mrkvové vdolečky

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • špetka soli
  • 2-3 žloutky
  • 5 dkg tuku
  • 5 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 dkg droždí
  • 15 dkg najemno nastrouhané mrkve
  • 3 dl vlažného mléka.

Postup receptu

  1. Z droždí, trochy cukru a mouky a vlažného mléka připravíme kvásek
  2. Po jeho vzejití jej vlijeme do mouky, do které jsme zamíchali špetku soli, přidáme žloutky, zbytek cukru, vlažný tuk, nastrouhanou mrkev a vlažné mléko
  3. Vypracujeme hladké a vláčné těsto a necháme je vykynout
  4. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, zlehka rozválíme a vykrajujeme kolečka, která necháme ještě 20-30 minut kynout na vále
  5. Pak je smažíme jako koblihy
  6. Usmažené je potíráme podle chuti zavařeninou, ochuceným tvarohem, do kterého můžeme nastrouhat například jablka nebo drobně nakrájené jiné ovoce a můžeme zdobit šlehačkou

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 6 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *