Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 kg mušlí dají se sehnat už v hypermarketech
- sůl
- pepř
- petrželka
- tymián
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl smetany
- jeden žloutek
- bobkový list.
- cibulka
- máslo na osmahnutí.
Postup receptu
- Mušle se musí napřed kartáčkem řádně očistit pod tekoucí vodou od nečistot a vousků co se uchcují na mušlích
-
Potom si musíem dávat pozor, poku na poklep nebo zmáčknutí se nám mušle otevřou, musíem je hned vyhodit, tyto mušle jsou nepoživatelné a můžem z nich mít velice nepříjemné žaludeční potíže!
Na hlubokou pánev dáem cibulku a máslo a tu si uděláme do růžova
-
potom hned přidáme mušle ty zalijeme vínem, osolíme, opepříme, dáem namačkaný česnek, petrželku na jemno, tymián a bobkový list a dusíme pod pokličkou asi 10 minut
-
Pak už jen vyjmeme mušle na talířek a v něm musíem mušle uchovat v teple a teprve potom zašleháme soc z mušlí smetanou a ještě tak 2 minuty prohřejeme
-
Podáváem ve vyšších miskách či speciáních talířích na mušle a k tomu je výborné pečivo jako jsou bagetky, toustíky opékané na bylinkovém másle
Recept jsem zkusila ,místo petrželky jsem dala jarní cibulku nedávala jsem tymián ani bobkový list,ale cibulku jsem udělala na bylinkovém másle ,jinak vše podle předlohy 🙂 jako přílohu zeleninový kuskus s rajčaty taktéž jarní cibulka a nastrouhaná bílá paprika -kuskus zalitý zeleninovým bujonem a k tomu bílé víno….no prostě luxus 🙂