Mušle s česnekovou omáčkou

Doba přípravy: 10 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg mušlí Slávek
  • máslo na orestování
  • petrželka nasekaná na drobno
  • pažitka nasekaná na drobno
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 6 stroužků česneku prolisovaného
  • troška strouhanky na zahuštění
  • 3 dcl vína bílého kvalitního suchého.

Postup receptu

  1. Do velké pánve Wook dáem máslo a rozehřejeme společně s petrželkou a pažitkou a hend přidáváem mušle, které se musí hodně očistit já mám typ kartáčkem na zuby, ale novým a proklepat jestli jsou řerstvé
  2. Pak je hned zalíváme vínem přidáme tymiánek, sůl, pepř, prolisovaný česnek a dusíme asi 15 minutek a mícháme
  3. Mušle, které se neotevřou při vaření nemilosrdně vyhodíme
  4. Pokud se vám zdá omáčka málo husta zahuštěte ještě trochou té strouhanky
  5. Nejraději k tomu máme bílé pečivo někdo i rád těstoviny nebo rýži

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.