Doba přípravy: 10 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 kg mušlí Slávek
- máslo na orestování
- petrželka nasekaná na drobno
- pažitka nasekaná na drobno
- sůl
- pepř
- tymián
- 6 stroužků česneku prolisovaného
- troška strouhanky na zahuštění
- 3 dcl vína bílého kvalitního suchého.
Postup receptu
- Do velké pánve Wook dáem máslo a rozehřejeme společně s petrželkou a pažitkou a hend přidáváem mušle, které se musí hodně očistit já mám typ kartáčkem na zuby, ale novým a proklepat jestli jsou řerstvé
-
Pak je hned zalíváme vínem přidáme tymiánek, sůl, pepř, prolisovaný česnek a dusíme asi 15 minutek a mícháme
-
Mušle, které se neotevřou při vaření nemilosrdně vyhodíme
-
Pokud se vám zdá omáčka málo husta zahuštěte ještě trochou té strouhanky
-
Nejraději k tomu máme bílé pečivo někdo i rád těstoviny nebo rýži