Doba přípravy: 85 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 holoubata
- šalvěj čerstvá
- játra
- sůl
- pepř
- olej
- 3 šálky vína bílého na podlití,kmín
- máslo.
Postup receptu
- Holoubata musíme zbavit peří a očistit, potom vykuchat a vrátit zpět osolená a opepřená jatýrka s polu se šlavějí
-
Mezitím si nachystáme velkou pánev hlubokou s máslem a na mě osmahneme z každé strany holoubata asi tak 5 minutek než ztmavnou
-
Ještě než je podlijeme přidáme trošku soli a pepře a posypeme kmínkem
-
hned potom podlíváme postupně vínem a vývarem nebo vodou
-
Dusíme přibližně asi 1 hodinu, ale každách 20 minutek hlídáme a dolíváme vínko s vývarema otáčíme holoubátka, vše samozřejmně pod pokličkou, když dusíme
-
Až je podusíno je nejlepší holoubátko s rýží