Luxusní plněné kalamáry na bayonský způsob

Luxusní plněné kalamáry na bayonský způsob
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 středních kalamárů,
  • 1/3 suché bagety
  • 6 větších oloupaných rajských jablíček
  • 2 silnější plátky bayonské šunky
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 2 oloupané cibule
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 svazek ploché petržele
  • 1 dl suchého bílého vína
  • olivový olej
  • cayennský pepř
  • pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Odejměte kalamárům hlavy očistěte je a uchovejte chapadla
  2. Vyčistěte těla, omyjte a vysušte
  3. Dbejte abyste je nepoškodili! Cibuli, česnek a petržel nadrobno nasekejte
  4. Nakrájejte na velmi malé kostičky bayonskou šunku a na malé kousky chapadla
  5. Na hlubší pánev dejte 3 lžíce olivového oleje a osmažte cibuli s česnekem
  6. Přidejte šunku, chapadla a vše dobře promíchejte
  7. Ochuťte pepřem, osolte a duste cca 5 minut
  8. Přidejte rozdrobenou bagetu, kterou jste předem namočili ve víně a vymačkali
  9. Dobře vše promíchejte a mimo oheň přidejte petržel, špetku cayennského pepře, zamíchejte a eventuelně dochuťte
  10. Naplňte kalamáry a párátkem uzavřete
  11. Nařežte na kostky oloupaná rajská jablíčka
  12. Do hluboké pánve dejte 2 lžíce olivového oleje, vložte kalamáry a osmažte je
  13. Přidejte nakrájená rajská jablíčka, lístky tymiánu osolte opepřete zakryjte a duste cca 40 minut za občasného mícháni
V poslední době stoupá obliba indukčních pánvích. Rovněž tento recept na nich můžete připravit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X