Recept: Nadívaní kalamáři na Bayonský způsob

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 středních kalamárů,
    1/3 suché bagety,
    6 větších oloupaných rajských jablíček,
    2 silnější plátky bayonské šunky,
    2 oloupané strožky česneku,
    2 oloupané cibule,
    2 snitky tymiánu,
    1 svazek ploché petržele,
    1 dl suchého bílého vína,
    olivový olej,
    cayennský pepř,
    pepř,
    sůl.

Postup receptu

  1. Odejměte kalamárům hlavy očitěte je a uchovejte chapadla
  2. Vyčistěte těla, omyjte a vysušte
  3. Dbejte abyste je nepoškodili! Cibuli, česnek a petržel nadrobno nasekejte
  4. Nakrájejte na velmi malé kostičky bayonskou šunku a na malé kousky chapadla
  5. Na hlubší pánev dejte 3 lžice olivového oleje a osmažte cibuli s česnekem
  6. Přidéjte šunku, chapadla a vše dobře promíchejte
  7. Ochuťte pepřem, osolte a duste cca 5 minut
  8. Přidejte rozdrobenou bagetu, kterou jste předem namočili ve víně a vymačkali
  9. Dobře vše promíchejte a mimo oheň přidéjte petržel, špetku cayennského pepře, zamíchejte a eventuelně dochuťte
  10. Naplňte kalamáry a párátkem uzavřete
  11. Nařežte na kostky oloupaná rajská jablíčka

  12. Do hluboké pánve déjte 2 lžice olivového oleje, vložte kalamáry a osmažte je
  13. Přidejte nakrájená rajská jablíčka, lístky tymiánu osolte opepřete zakrýjte a duste cca 40 minut za občasného mícháni

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 18 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *