Recept: Nákyp z telecího masa

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg vařeného telecího masa
  • 2 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 4 rohlíky
  • 2 dl mléka
  • sekaná petrželka
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl
  • vývar
  • špetka kari koření
  • tuk na vymazání.

Postup receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, necháme je vsáknout a pak rohlíky vymačkáme
  2. Máslo utřeme se žloutky, přidáme rozmělněné rohlíky a promícháme
  3. Směs okořeníme, podle chuti přisolíme a podle potřeby zředíme masovým vývarem
  4. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené nebo mleté telecí maso a tuhý sníh z bílků
  5. Urovnáme do tukem vymaštěného pekáčku nebo zapékací misky a pečeme asi 30 minut
  6. Příloha
  7. bramborová kaše, zeleninový salát
  8. Obměna: telecí maso můžeme nahradit drůbežím nebo hovězím masem

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 8 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *