Skvělé recepty na dorty bez pečení jako inspirace na snadný a rychlý dezert

Nechce se vám trávit čas u rozpálené trouby, nebo se připravovat se složitým těstem?

Výborné dorty si můžete nachystat i bez pečení!

Základem jsou sušenky nebo oříšky, tvaroh a ovoce.

Snadno je uděláte i ve veganské, raw nebo low carb variantě.

Objevte recepty na nepečené dorty a inspirujte se.

Dort z čokoládové pěny

Nebesky jemný dezert, který se skutečně rozplývá na jazyku.

Ingredience

  • 200 g čokoládových věnečků
  • 60 g másla
  • 200 g mléčné čokolády
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • ovoce na ozdobu

Postup

  • Věnečky rozdrťte v mixéru.
  • Přidejte změklé máslo a znovu rozmixujte, směs by měla připomínat mokrý písek.
  • Přendejte do dortové formy a udusejte rovnoměrně po celém dně.
  • Dejte ztuhnout do lednice a připravte si čokoládovou pěnu.
  • Ve vodní lázni rozpusťte oba druhy čokolády.
  • Elektrickým šlehačem vyšlehejte smetanu do tuha.
  • Opatrně a po částech přidávejte tekutou čokoládu a stěrkou ji vmíchejte do šlehačky.
  • Krém rozetřete na sušenkový korpus a nechte ztuhnout v lednici 3 – 6 hodin, ideálně přes noc.
  • Ozdobte po okraji šlehačkou a čerstvým ovocem.
Jeden kousek nepečeného dortu z čokoládové pěny, ozdobeného šlehačkou a malinou
Zdroj: sweetestmenu.com

Hledáte ten nejlepší ruční šlehač? Podívejte se na test elektrických šlehačů.

Jahodový nepečený dort

Hledáte lehký dezert plný svěží chuti? Zkuste tento ovocný nepečený dortík s jahodami – stoprocentně si ho zamilujete.

Ovoce můžete použít čerstvé nebo mražené, místo jahod se skvěle hodí i borůvky, maliny nebo lesní směs.

Ingredience

  • 250 g čokoládových věnečků
  • 90 g másla
  • 250 g jahod
  • 150 g cukru
  • 3 g agaru
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 500 g tvarohu
  • 2 balíčky/ 100 g želatinového ztužovače

Postup

  • Věnečky rozmixujte do jemných drobků.
  • Smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno dortové formy.
  • Dejte ztuhnout do ledničky.
  • Jahody dejte do menšího hrnce s 1/3 cukru a agarem.
  • Za občasného míchání přiveďte k varu.
  • Odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Smetanu ušlehejte do tuha.
  • Přidejte tvaroh, zbylý cukr a a opatrně promíchejte.
  • Ztužovač připravte dle návodu na obalu s vmíchejte do krému.
  • Vychladlé jahody s cukrem rozmixujte do hladka a smíchejte s krémem.
  • Naneste na korpus a dejte ztuhnout do lednice minimálně na 2 hodiny.
  • Ozdobte čerstvými jahodami.
Porce jahodového dortu se šlehačkovou pusinkou a čerstvou jahodou na talířku s vidličkou
Zdroj: allrecipes.com

Arašídovo tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort s burskými oříšky je krásně nadýchaný a překvapí svou neobvyklou chutí. Ideální pro milovníky ořechů.

Ingredience

  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 200 g nesolených arašídů
  • 70 g krupicového cukru
  • 240 ml smetany
  • Arašídy/ 50 g čokolády na vaření na ozdobu

Postup

  • Máslové sušenky rozdrťte v mixéru.
  • Změklé máslo smíchejte se sušenkovými drobty.
  • Těsto přesuňte do dortové formy a vymačkejte ho po celé ploše, můžete si pomoct lžící nebo sklenicí. Je třeba ho řádně udusat.
  • Dejte ztuhnout do lednice na 30 minut a mezitím si připravte krém.
  • Arašídy rozemelte v mixéru do másla: mixujte 20 vteřin, zastavte, setřete stěny mixéru stěrkou a znovu mixujte. Opakujte dokud nezískáte máslovou strukturu.
  • Tvaroh prošlehejte s cukrem a s arašídovým máslem.
  • Smetanu vyšlehejte a přidejte k tvarohové směsi.
  • Náplň rovnoměrně rozetřete na korpus.
  • Po okraji ozdobte arašídy nebo nastrouhanou čokoládou a dejte ztuhnout do lednice na 60 minut.
Světlý nepečený dort s tmavým sušenkovým korpusem zdobený arašídy
Zdroj: simplyrecipes.com

Mangový raw dezert

Raw neboli živá strava je založena na syrovosti. Suroviny neprochází tepelnou úpravou vyšší než 42°. Zachovávají si tak všechny živiny, vitamíny a tělu prospěšné látky.

Ochutnejte tento lehký nepečený dort s ovocem – je přirozeně bezlepkový a veganský a neuvěřitelně lahodný.

Ingredience

  • 100 g mandlí
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g sušených datlí
  • 2 zralá manga
  • 200 ml kokosového oleje

Postup

  • Mandle a ořechy rozdrťte na moučku.
  • Datle pokrájejte na malé kousky.
  • Smíchejte s ořechy a hmotu vymačkejte na dno dortové formy.
  • Manga oloupejte a rozmixujte.
  • Přidejte kokosový olej a promíchejte do hladkého krému.
  • Nalijte na korpus, uhlaďte a nechte několik hodin ztuhnout v lednici.
Nakrojený žlutý mangový dezert s ořechovo-datlovým korpusem
Zdroj: osloraw.no

Zajímá vás syrová strava? Můžete vyzkoušet recepty na raw vánoční cukroví.

Tiramisu

Italský nepečený piškotový dort s mascarpone, který se stal jedním z nejznámějších a nejpopulárnějších dezertů na světě.

Ingredience

  • 300 ml espressa
  • 40 ml amaretta
  • 450 g mascarpone
  • 6 vajec
  • 2 lžíce rumu
  • 110 g krupicového cukru
  • 480 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 40 cukrářských piškotů
  • 80 g kakaa

Postup

  • Mascarpone smíchejte ve větší misce s rumem
  • Oddělete žloutky od bílků
  • Žloutky smíchejte s cukrem a elektrickým ručním mixérem, nebo ve ručně ve vodní lázni je vyšlehejte dokud krém lehce nezhoustne.
  • Krém přilijte k mascarpone a míchejte dokud se směsi zcela nespojí
  • Smetanu s vanilkovým extraktem ušlehejte do tuha a opatrně přimíchejte k mascarpone krému.
  • Připravte si hranatou formu.
  • Cukrářské piškoty namáčejte do kávy a vyskádejte je na dno, tak aby ho celé zaplnily.
  • Na vrstvu piškotů rovnoměrně rozetřete polovinu krému.
  • Pak vyskládejte další vrstvu namočených piškotů a na ni rozetřete zbylý krém.
  • Uhlaďte, zasypte kakaem a nechte přes noc uležet v lednici.
Kostka tiramisu na talířku s pekáčkem rozkrojeného dortu v pozadí
Zdroj: preppykitchen.com

Nebo postupujte podle videoreceptu:


Jablečný nepečený dort

Svěží dezert plný chuti podzimu. Nepečený dort se zakysanou smatanou je skvělou a chutnou možností, jak zpracovat jablka.

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 1 balíček dětských piškotů
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 dcl rumu
  • 150 g cukru krupice + 10 g do zakysané smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 300 g zakysané smetany
  • skořice na posypání

Postup

  • Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a pokrájejte na malé kousky.
  • Dejte do hrnce, zasypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a zalijte vodou.
  • Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte dokud jablka nejsou zcela měkká.
  • Odstavte z plotny a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  • Vraťte zpět na sporák, na nejnižší teplotu.
  • Ve 400 ml vody rozmíchejte oba pudinkové prášky.
  • Nalijte do jablečného pyré a přiveďte k varu.
  • Krátce povařte dokud směs nezhoustne.
  • Dortovou formu vymažte, nebo vystelte pečicím papírem a na dno vyskládejte piškoty.
  • Zalijte polovinou jablečného krému.
  • Zbylé piškoty krátce namočte v rumu a vyskládejte na krém.
  • Zalijte druhou polovinou pudinku.
  • Dejte ztuhnout do lednice.
  • Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a rovnoměrně rozetřete na ztuhlý dort.
  • Poprašte skořicí a můžete servírovat.
Rozkrojený nepečený dort s jablky na tmavém podnose
Zdroj: pinterest.com

Low carb nepečený dort

Hledáte něco trochu zdravějšího? Tento nepečený kokosový dezert je to pravé – bez přidaného cukru, bez mouky a smetany, přesto plný báječné chuti.

Ingredience

Korpus

  • 150 g mandlí
  • 75 g najemno strouhaného kokosu
  • 40 g kokosového oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g sušených datlí

Kokosová náplň

  • 400 ml kokosového mléka
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 80 g kokosového oleje

Čokoládová poleva

  • 150 g čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje

Postup

  • Datle pokrájejte na malé kousky.
  • Smíchejte s najemno nasekanými mandlemi, kakaem a kokosem.
  • Vzniklou hmotu vymačkejte na dno dortové formy a nechte odpočívat v lednici.
  • Na kokosovou náplň rozmixujte kokos na jemnou moučku.
  • Moučku smíchejte v hrnci s kokosovým mlékem, vanilkovým extraktem a kokosovým olejem a na středním plameni zahřívejte.
  • Nalijte na korpus a dort dejte do lednice dokud náplň neztuhne.
  • Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s kokosovým olejem.
  • Nechte trochu vychladnout, nalijte na ztuhlý dort a vraťte ještě minimálně na 30 minut do lednice.
Nakrojený kokosový dort s čokoládovou polevou
Zdroj: reddit.com

Oreo cheesecake

Nepečený dort ze sušenek Oreo je nadýchaný a jemný. Bohatý na chuť a velice efektivní na pohled.

Ingredience

  • 80 g másla
  • 600 g Oreo sušenek
  • 150 g bílé čokolády
  • 750 g krémového sýru typu žervé, philadelphie, fénix nebo lučina
  • 180 g moučkového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání

Postup

  • Polovinu sušenek a rozpuštěné máslo dejte do mixéru a rozmixujte do drobkovité lepivé směsi.
  • Směs rozprostřete na dno dortové formy a utlačte lžící nebo dnem skleničky.
  • Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s jednou třetinou smetany – za občasného míchání ohřívejte dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
  • Ve velké míse prošlehejte elektrickým mixérem krémový sýr s cukrem a rozpuštěnou čokoládu.
  • Přidejte smetanu a zvyšte výkon mixéru, šlehejte dokud směs nezhoustne.
  • Dejte si stranou 5 sušenek na ozdobu, zbytek rozdrťte na malé kousky a přimíchejte je do krému.
  • Krém rozetřete na korpus a nechte přes noc ztuhnout v lednici.
  • Servírujte ozdobené pusinkami ze šlehačky mezi které vložíte polovinu sušenky.
Krémový nepečený dort ze sušenek Oreo
Zdroj: spendwithpennies.com

Jak na zdobení?

Nepečené dorty můžete ozdobit čerstvým ovocem, jedlými květy, šlehačkou nebo kousky sušenek.

Velmi dobře také vypadá zdobení z čokolády nebo karamelu. Inspirovat se můžete ve videu:

Chocolate decoration ideas for homemade cakes
CARAMEL DECORATION- HOW TO MAKE SUGAR CAGE, CARAMELIZED NUTS AND PULLED SUGAR

Slaný dort bez pečení

Hledáte slavnostní dort pro někoho, kdo není na sladké? Tento slaný dort nejen překvapí, ale skutečně ohromí!

Inspirujte se ve videoreceptu:

Slaná torta č.1 (Salty cake)
Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X