Skvělé recepty na dorty bez pečení jako inspirace na snadný a rychlý dezert

Nechce se vám trávit čas u rozpálené trouby, nebo se připravovat se složitým těstem?

Výborné dorty si můžete nachystat i bez pečení!

Základem jsou sušenky nebo oříšky, tvaroh a ovoce.

Snadno je uděláte i ve veganské, raw nebo low carb variantě.

Objevte recepty na nepečené dorty a inspirujte se.

Dort z čokoládové pěny

Nebesky jemný dezert, který se skutečně rozplývá na jazyku.

Ingredience

  • 200 g čokoládových věnečků
  • 60 g másla
  • 200 g mléčné čokolády
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • ovoce na ozdobu

Postup

  • Věnečky rozdrťte v mixéru.
  • Přidejte změklé máslo a znovu rozmixujte, směs by měla připomínat mokrý písek.
  • Přendejte do dortové formy a udusejte rovnoměrně po celém dně.
  • Dejte ztuhnout do lednice a připravte si čokoládovou pěnu.
  • Ve vodní lázni rozpusťte oba druhy čokolády.
  • Elektrickým šlehačem vyšlehejte smetanu do tuha.
  • Opatrně a po částech přidávejte tekutou čokoládu a stěrkou ji vmíchejte do šlehačky.
  • Krém rozetřete na sušenkový korpus a nechte ztuhnout v lednici 3 – 6 hodin, ideálně přes noc.
  • Ozdobte po okraji šlehačkou a čerstvým ovocem.
Jeden kousek nepečeného dortu z čokoládové pěny, ozdobeného šlehačkou a malinou
Zdroj: sweetestmenu.com

Hledáte ten nejlepší ruční šlehač? Podívejte se na test elektrických šlehačů.

Jahodový nepečený dort

Hledáte lehký dezert plný svěží chuti? Zkuste tento ovocný nepečený dortík s jahodami – stoprocentně si ho zamilujete.

Ovoce můžete použít čerstvé nebo mražené, místo jahod se skvěle hodí i borůvky, maliny nebo lesní směs.

Ingredience

  • 250 g čokoládových věnečků
  • 90 g másla
  • 250 g jahod
  • 150 g cukru
  • 3 g agaru
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 500 g tvarohu
  • 2 balíčky/ 100 g želatinového ztužovače

Postup

  • Věnečky rozmixujte do jemných drobků.
  • Smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno dortové formy.
  • Dejte ztuhnout do ledničky.
  • Jahody dejte do menšího hrnce s 1/3 cukru a agarem.
  • Za občasného míchání přiveďte k varu.
  • Odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Smetanu ušlehejte do tuha.
  • Přidejte tvaroh, zbylý cukr a a opatrně promíchejte.
  • Ztužovač připravte dle návodu na obalu s vmíchejte do krému.
  • Vychladlé jahody s cukrem rozmixujte do hladka a smíchejte s krémem.
  • Naneste na korpus a dejte ztuhnout do lednice minimálně na 2 hodiny.
  • Ozdobte čerstvými jahodami.
Porce jahodového dortu se šlehačkovou pusinkou a čerstvou jahodou na talířku s vidličkou
Zdroj: allrecipes.com

Arašídovo tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort s burskými oříšky je krásně nadýchaný a překvapí svou neobvyklou chutí. Ideální pro milovníky ořechů.

Ingredience

  • 200 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 200 g nesolených arašídů
  • 70 g krupicového cukru
  • 240 ml smetany
  • Arašídy/ 50 g čokolády na vaření na ozdobu

Postup

  • Máslové sušenky rozdrťte v mixéru.
  • Změklé máslo smíchejte se sušenkovými drobty.
  • Těsto přesuňte do dortové formy a vymačkejte ho po celé ploše, můžete si pomoct lžící nebo sklenicí. Je třeba ho řádně udusat.
  • Dejte ztuhnout do lednice na 30 minut a mezitím si připravte krém.
  • Arašídy rozemelte v mixéru do másla: mixujte 20 vteřin, zastavte, setřete stěny mixéru stěrkou a znovu mixujte. Opakujte dokud nezískáte máslovou strukturu.
  • Tvaroh prošlehejte s cukrem a s arašídovým máslem.
  • Smetanu vyšlehejte a přidejte k tvarohové směsi.
  • Náplň rovnoměrně rozetřete na korpus.
  • Po okraji ozdobte arašídy nebo nastrouhanou čokoládou a dejte ztuhnout do lednice na 60 minut.
Světlý nepečený dort s tmavým sušenkovým korpusem zdobený arašídy
Zdroj: simplyrecipes.com

Mangový raw dezert

Raw neboli živá strava je založena na syrovosti. Suroviny neprochází tepelnou úpravou vyšší než 42°. Zachovávají si tak všechny živiny, vitamíny a tělu prospěšné látky.

Ochutnejte tento lehký nepečený dort s ovocem – je přirozeně bezlepkový a veganský a neuvěřitelně lahodný.

Ingredience

  • 100 g mandlí
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g sušených datlí
  • 2 zralá manga
  • 200 ml kokosového oleje

Postup

  • Mandle a ořechy rozdrťte na moučku.
  • Datle pokrájejte na malé kousky.
  • Smíchejte s ořechy a hmotu vymačkejte na dno dortové formy.
  • Manga oloupejte a rozmixujte.
  • Přidejte kokosový olej a promíchejte do hladkého krému.
  • Nalijte na korpus, uhlaďte a nechte několik hodin ztuhnout v lednici.
Nakrojený žlutý mangový dezert s ořechovo-datlovým korpusem
Zdroj: osloraw.no

Zajímá vás syrová strava? Můžete vyzkoušet recepty na raw vánoční cukroví.

Tiramisu

Italský nepečený piškotový dort s mascarpone, který se stal jedním z nejznámějších a nejpopulárnějších dezertů na světě.

Ingredience

  • 300 ml espressa
  • 40 ml amaretta
  • 450 g mascarpone
  • 6 vajec
  • 2 lžíce rumu
  • 110 g krupicového cukru
  • 480 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 40 cukrářských piškotů
  • 80 g kakaa

Postup

  • Mascarpone smíchejte ve větší misce s rumem
  • Oddělete žloutky od bílků
  • Žloutky smíchejte s cukrem a elektrickým ručním mixérem, nebo ve ručně ve vodní lázni je vyšlehejte dokud krém lehce nezhoustne.
  • Krém přilijte k mascarpone a míchejte dokud se směsi zcela nespojí
  • Smetanu s vanilkovým extraktem ušlehejte do tuha a opatrně přimíchejte k mascarpone krému.
  • Připravte si hranatou formu.
  • Cukrářské piškoty namáčejte do kávy a vyskádejte je na dno, tak aby ho celé zaplnily.
  • Na vrstvu piškotů rovnoměrně rozetřete polovinu krému.
  • Pak vyskládejte další vrstvu namočených piškotů a na ni rozetřete zbylý krém.
  • Uhlaďte, zasypte kakaem a nechte přes noc uležet v lednici.
Kostka tiramisu na talířku s pekáčkem rozkrojeného dortu v pozadí
Zdroj: preppykitchen.com

Nebo postupujte podle videoreceptu:

Jablečný nepečený dort

Svěží dezert plný chuti podzimu. Nepečený dort se zakysanou smatanou je skvělou a chutnou možností, jak zpracovat jablka.

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 1 balíček dětských piškotů
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 dcl rumu
  • 150 g cukru krupice + 10 g do zakysané smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 300 g zakysané smetany
  • skořice na posypání

Postup

  • Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a pokrájejte na malé kousky.
  • Dejte do hrnce, zasypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a zalijte vodou.
  • Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte dokud jablka nejsou zcela měkká.
  • Odstavte z plotny a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  • Vraťte zpět na sporák, na nejnižší teplotu.
  • Ve 400 ml vody rozmíchejte oba pudinkové prášky.
  • Nalijte do jablečného pyré a přiveďte k varu.
  • Krátce povařte dokud směs nezhoustne.
  • Dortovou formu vymažte, nebo vystelte pečicím papírem a na dno vyskládejte piškoty.
  • Zalijte polovinou jablečného krému.
  • Zbylé piškoty krátce namočte v rumu a vyskládejte na krém.
  • Zalijte druhou polovinou pudinku.
  • Dejte ztuhnout do lednice.
  • Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a rovnoměrně rozetřete na ztuhlý dort.
  • Poprašte skořicí a můžete servírovat.
Rozkrojený nepečený dort s jablky na tmavém podnose
Zdroj: pinterest.com

Low carb nepečený dort

Hledáte něco trochu zdravějšího? Tento nepečený kokosový dezert je to pravé – bez přidaného cukru, bez mouky a smetany, přesto plný báječné chuti.

Ingredience

Korpus

  • 150 g mandlí
  • 75 g najemno strouhaného kokosu
  • 40 g kokosového oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g sušených datlí

Kokosová náplň

  • 400 ml kokosového mléka
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 80 g kokosového oleje

Čokoládová poleva

  • 150 g čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje

Postup

  • Datle pokrájejte na malé kousky.
  • Smíchejte s najemno nasekanými mandlemi, kakaem a kokosem.
  • Vzniklou hmotu vymačkejte na dno dortové formy a nechte odpočívat v lednici.
  • Na kokosovou náplň rozmixujte kokos na jemnou moučku.
  • Moučku smíchejte v hrnci s kokosovým mlékem, vanilkovým extraktem a kokosovým olejem a na středním plameni zahřívejte.
  • Nalijte na korpus a dort dejte do lednice dokud náplň neztuhne.
  • Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s kokosovým olejem.
  • Nechte trochu vychladnout, nalijte na ztuhlý dort a vraťte ještě minimálně na 30 minut do lednice.
Nakrojený kokosový dort s čokoládovou polevou
Zdroj: reddit.com

Oreo cheesecake

Nepečený dort ze sušenek Oreo je nadýchaný a jemný. Bohatý na chuť a velice efektivní na pohled.

Ingredience

  • 80 g másla
  • 600 g Oreo sušenek
  • 150 g bílé čokolády
  • 750 g krémového sýru typu žervé, philadelphie, fénix nebo lučina
  • 180 g moučkového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání

Postup

  • Polovinu sušenek a rozpuštěné máslo dejte do mixéru a rozmixujte do drobkovité lepivé směsi.
  • Směs rozprostřete na dno dortové formy a utlačte lžící nebo dnem skleničky.
  • Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s jednou třetinou smetany – za občasného míchání ohřívejte dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
  • Ve velké míse prošlehejte elektrickým mixérem krémový sýr s cukrem a rozpuštěnou čokoládu.
  • Přidejte smetanu a zvyšte výkon mixéru, šlehejte dokud směs nezhoustne.
  • Dejte si stranou 5 sušenek na ozdobu, zbytek rozdrťte na malé kousky a přimíchejte je do krému.
  • Krém rozetřete na korpus a nechte přes noc ztuhnout v lednici.
  • Servírujte ozdobené pusinkami ze šlehačky mezi které vložíte polovinu sušenky.
Krémový nepečený dort ze sušenek Oreo
Zdroj: spendwithpennies.com

Jak na zdobení?

Nepečené dorty můžete ozdobit čerstvým ovocem, jedlými květy, šlehačkou nebo kousky sušenek.

Velmi dobře také vypadá zdobení z čokolády nebo karamelu. Inspirovat se můžete ve videu:

Slaný dort bez pečení

Hledáte slavnostní dort pro někoho, kdo není na sladké? Tento slaný dort nejen překvapí, ale skutečně ohromí!

Inspirujte se ve videoreceptu:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X