Nechce se vám trávit čas u rozpálené trouby, nebo se připravovat se složitým těstem?
Výborné dorty si můžete nachystat i bez pečení!
Základem jsou sušenky nebo oříšky, tvaroh a ovoce.
Snadno je uděláte i ve veganské, raw nebo low carb variantě.
Objevte recepty na nepečené dorty a inspirujte se.
Dort z čokoládové pěny
Nebesky jemný dezert, který se skutečně rozplývá na jazyku.
Ingredience
- 200 g čokoládových věnečků
- 60 g másla
- 200 g mléčné čokolády
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 600 ml smetany ke šlehání
- ovoce na ozdobu
Postup
- Věnečky rozdrťte v mixéru.
- Přidejte změklé máslo a znovu rozmixujte, směs by měla připomínat mokrý písek.
- Přendejte do dortové formy a udusejte rovnoměrně po celém dně.
- Dejte ztuhnout do lednice a připravte si čokoládovou pěnu.
- Ve vodní lázni rozpusťte oba druhy čokolády.
- Elektrickým šlehačem vyšlehejte smetanu do tuha.
- Opatrně a po částech přidávejte tekutou čokoládu a stěrkou ji vmíchejte do šlehačky.
- Krém rozetřete na sušenkový korpus a nechte ztuhnout v lednici 3 – 6 hodin, ideálně přes noc.
- Ozdobte po okraji šlehačkou a čerstvým ovocem.

Hledáte ten nejlepší ruční šlehač? Podívejte se na test elektrických šlehačů.
Jahodový nepečený dort
Hledáte lehký dezert plný svěží chuti? Zkuste tento ovocný nepečený dortík s jahodami – stoprocentně si ho zamilujete.
Ovoce můžete použít čerstvé nebo mražené, místo jahod se skvěle hodí i borůvky, maliny nebo lesní směs.
Ingredience
- 250 g čokoládových věnečků
- 90 g másla
- 250 g jahod
- 150 g cukru
- 3 g agaru
- 250 g smetany ke šlehání
- 500 g tvarohu
- 2 balíčky/ 100 g želatinového ztužovače
Postup
- Věnečky rozmixujte do jemných drobků.
- Smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno dortové formy.
- Dejte ztuhnout do ledničky.
- Jahody dejte do menšího hrnce s 1/3 cukru a agarem.
- Za občasného míchání přiveďte k varu.
- Odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Smetanu ušlehejte do tuha.
- Přidejte tvaroh, zbylý cukr a a opatrně promíchejte.
- Ztužovač připravte dle návodu na obalu s vmíchejte do krému.
- Vychladlé jahody s cukrem rozmixujte do hladka a smíchejte s krémem.
- Naneste na korpus a dejte ztuhnout do lednice minimálně na 2 hodiny.
- Ozdobte čerstvými jahodami.

Arašídovo tvarohový dort
Nepečený tvarohový dort s burskými oříšky je krásně nadýchaný a překvapí svou neobvyklou chutí. Ideální pro milovníky ořechů.
Ingredience
- 200 g máslových sušenek
- 100 g másla
- 500 g plnotučného tvarohu
- 200 g nesolených arašídů
- 70 g krupicového cukru
- 240 ml smetany
- Arašídy/ 50 g čokolády na vaření na ozdobu
Postup
- Máslové sušenky rozdrťte v mixéru.
- Změklé máslo smíchejte se sušenkovými drobty.
- Těsto přesuňte do dortové formy a vymačkejte ho po celé ploše, můžete si pomoct lžící nebo sklenicí. Je třeba ho řádně udusat.
- Dejte ztuhnout do lednice na 30 minut a mezitím si připravte krém.
- Arašídy rozemelte v mixéru do másla: mixujte 20 vteřin, zastavte, setřete stěny mixéru stěrkou a znovu mixujte. Opakujte dokud nezískáte máslovou strukturu.
- Tvaroh prošlehejte s cukrem a s arašídovým máslem.
- Smetanu vyšlehejte a přidejte k tvarohové směsi.
- Náplň rovnoměrně rozetřete na korpus.
- Po okraji ozdobte arašídy nebo nastrouhanou čokoládou a dejte ztuhnout do lednice na 60 minut.

Mangový raw dezert
Raw neboli živá strava je založena na syrovosti. Suroviny neprochází tepelnou úpravou vyšší než 42°. Zachovávají si tak všechny živiny, vitamíny a tělu prospěšné látky.
Ochutnejte tento lehký nepečený dort s ovocem – je přirozeně bezlepkový a veganský a neuvěřitelně lahodný.
Ingredience
- 100 g mandlí
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g sušených datlí
- 2 zralá manga
- 200 ml kokosového oleje
Postup
- Mandle a ořechy rozdrťte na moučku.
- Datle pokrájejte na malé kousky.
- Smíchejte s ořechy a hmotu vymačkejte na dno dortové formy.
- Manga oloupejte a rozmixujte.
- Přidejte kokosový olej a promíchejte do hladkého krému.
- Nalijte na korpus, uhlaďte a nechte několik hodin ztuhnout v lednici.

Zajímá vás syrová strava? Můžete vyzkoušet recepty na raw vánoční cukroví.
Tiramisu
Italský nepečený piškotový dort s mascarpone, který se stal jedním z nejznámějších a nejpopulárnějších dezertů na světě.
Ingredience
- 300 ml espressa
- 40 ml amaretta
- 450 g mascarpone
- 6 vajec
- 2 lžíce rumu
- 110 g krupicového cukru
- 480 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 40 cukrářských piškotů
- 80 g kakaa
Postup
- Mascarpone smíchejte ve větší misce s rumem
- Oddělete žloutky od bílků
- Žloutky smíchejte s cukrem a elektrickým ručním mixérem, nebo ve ručně ve vodní lázni je vyšlehejte dokud krém lehce nezhoustne.
- Krém přilijte k mascarpone a míchejte dokud se směsi zcela nespojí
- Smetanu s vanilkovým extraktem ušlehejte do tuha a opatrně přimíchejte k mascarpone krému.
- Připravte si hranatou formu.
- Cukrářské piškoty namáčejte do kávy a vyskádejte je na dno, tak aby ho celé zaplnily.
- Na vrstvu piškotů rovnoměrně rozetřete polovinu krému.
- Pak vyskládejte další vrstvu namočených piškotů a na ni rozetřete zbylý krém.
- Uhlaďte, zasypte kakaem a nechte přes noc uležet v lednici.

Nebo postupujte podle videoreceptu:
Objevte podobné tipy
Jablečný nepečený dort
Svěží dezert plný chuti podzimu. Nepečený dort se zakysanou smatanou je skvělou a chutnou možností, jak zpracovat jablka.
Ingredience
- 1 kg jablek
- 1 balíček dětských piškotů
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 2 dcl rumu
- 150 g cukru krupice + 10 g do zakysané smetany
- 2 lžičky citronové šťávy
- 300 g zakysané smetany
- skořice na posypání
Postup
- Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a pokrájejte na malé kousky.
- Dejte do hrnce, zasypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a zalijte vodou.
- Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte dokud jablka nejsou zcela měkká.
- Odstavte z plotny a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Vraťte zpět na sporák, na nejnižší teplotu.
- Ve 400 ml vody rozmíchejte oba pudinkové prášky.
- Nalijte do jablečného pyré a přiveďte k varu.
- Krátce povařte dokud směs nezhoustne.
- Dortovou formu vymažte, nebo vystelte pečicím papírem a na dno vyskládejte piškoty.
- Zalijte polovinou jablečného krému.
- Zbylé piškoty krátce namočte v rumu a vyskládejte na krém.
- Zalijte druhou polovinou pudinku.
- Dejte ztuhnout do lednice.
- Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a rovnoměrně rozetřete na ztuhlý dort.
- Poprašte skořicí a můžete servírovat.

Low carb nepečený dort
Hledáte něco trochu zdravějšího? Tento nepečený kokosový dezert je to pravé – bez přidaného cukru, bez mouky a smetany, přesto plný báječné chuti.
Ingredience
Korpus
- 150 g mandlí
- 75 g najemno strouhaného kokosu
- 40 g kokosového oleje
- 1 lžíce kakaa
- 100 g sušených datlí
Kokosová náplň
- 400 ml kokosového mléka
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 200 g strouhaného kokosu
- 80 g kokosového oleje
Čokoládová poleva
- 150 g čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup
- Datle pokrájejte na malé kousky.
- Smíchejte s najemno nasekanými mandlemi, kakaem a kokosem.
- Vzniklou hmotu vymačkejte na dno dortové formy a nechte odpočívat v lednici.
- Na kokosovou náplň rozmixujte kokos na jemnou moučku.
- Moučku smíchejte v hrnci s kokosovým mlékem, vanilkovým extraktem a kokosovým olejem a na středním plameni zahřívejte.
- Nalijte na korpus a dort dejte do lednice dokud náplň neztuhne.
- Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s kokosovým olejem.
- Nechte trochu vychladnout, nalijte na ztuhlý dort a vraťte ještě minimálně na 30 minut do lednice.

Oreo cheesecake
Nepečený dort ze sušenek Oreo je nadýchaný a jemný. Bohatý na chuť a velice efektivní na pohled.
Ingredience
- 80 g másla
- 600 g Oreo sušenek
- 150 g bílé čokolády
- 750 g krémového sýru typu žervé, philadelphie, fénix nebo lučina
- 180 g moučkového cukru
- 300 ml smetany ke šlehání
Postup
- Polovinu sušenek a rozpuštěné máslo dejte do mixéru a rozmixujte do drobkovité lepivé směsi.
- Směs rozprostřete na dno dortové formy a utlačte lžící nebo dnem skleničky.
- Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s jednou třetinou smetany – za občasného míchání ohřívejte dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Ve velké míse prošlehejte elektrickým mixérem krémový sýr s cukrem a rozpuštěnou čokoládu.
- Přidejte smetanu a zvyšte výkon mixéru, šlehejte dokud směs nezhoustne.
- Dejte si stranou 5 sušenek na ozdobu, zbytek rozdrťte na malé kousky a přimíchejte je do krému.
- Krém rozetřete na korpus a nechte přes noc ztuhnout v lednici.
- Servírujte ozdobené pusinkami ze šlehačky mezi které vložíte polovinu sušenky.

Jak na zdobení?
Nepečené dorty můžete ozdobit čerstvým ovocem, jedlými květy, šlehačkou nebo kousky sušenek.
Velmi dobře také vypadá zdobení z čokolády nebo karamelu. Inspirovat se můžete ve videu:
Slaný dort bez pečení
Hledáte slavnostní dort pro někoho, kdo není na sladké? Tento slaný dort nejen překvapí, ale skutečně ohromí!
Inspirujte se ve videoreceptu:
Jo výborný recepty.