Nejlepší recepty na sladké kuličky bez pečení! Dokonalá chuť bez velké námahy

Čas je v dnešní době cennou komoditou, proto ho neztrácejte zbytečně a připravte si s námi tyto bezchybné recepty na nepečené kuličky!

Celé recepty vám nezaberou víc než 30 minut a dají se uskladnit až na jeden týden, proto můžete mlsat, kdykoliv se vám zachce.

Tyto dobroty jsou ideální i jako malá svačinka pro vaši ratolest.

Pojďte s námi tvořit!

Nepečené kokosové kuličky

Kuličky vyrobené ze sušeného kokosu, kondenzovaného mléka a másla, sladká pochoutka nejen pro vaši drahou polovičku, ale také pro přátele a rodinu. Je to rychlý recept inspirovaný tyčinkou margot, který si můžete upravit podle svých představ, a máte dokonalý dezert, který si získá srdce každého, kdo jej ochutná.

Co budeme potřebovat

  1. 200 g sušeného kokosu
  2. 200 g kondenzovaného mléka
  3. 50 g změklého másla
  4. 180 g hořké čokolády

Postup

  1. Do velké mísy přidáme sušený kokos, změklé máslo a kondenzované mléko
  2. Stěrkou vše smícháme do lepivé směsi
  3. Ze směsi tvarujeme kuličky
  4. Vyjde jich přibližně 16, ale může jich být více či méně podle toho, jak jsou kuličky velké
  5. Pokud je zdobíme pouze sušeným kokosem, obalíme každou kuličku kokosem a před podáváním je dáme na alespoň 30 minut do lednice
  6. Pokud je chceme obalovat v čokoládě, nalámeme čokoládu na kousky a přidejte je do mísy nad vodní lázeň
  7. Když je čokoláda rozpuštěná, vkládáme kuličky do čokolády a dobře je obalíme
  8. Pak je vidličkou z čokolády vyndáme a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem
  9. Chceme-li je obalit ještě kokosem, posypeme je trochou strouhaného kokosu, než čokoláda ztuhne
  10. Dáme do lednice, dokud nechceme podávat

Vynechejte obalování kuliček v hořké čokoládě a jediným krokem před vámi leží nepečené kuličky Raffaelo!

Lahodné nadýchané nepečené kuličky z kokosu.
Zdroj: sweetashoney.co

Kuličky s rumem a piškoty

Lahodné rumové kuličky jsou jedny z nejjednodušších a nejlepších pochoutek, které můžete na období svátků vyrobit. Kvalitní alkohol, vanilkové piškoty a ořechy dávají těmto kuličkám, to co mají mít, chuť, která se nedá překonat.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce kakaového prášku
  2. 250 g moučkového cukru
  3. 60 ml rumu
  4. 2 lžíce kukuřičného sirupu
  5. 150 g drcených vanilkových piškotů
  6. 250 g nasekaných pekanových ořechů (nebo vlašských ořechů)
  7. 2 lžíce moučkového cukru (na válení kuliček)

Postup

  1. V míse smícháme kakao a moučkový cukr
  2. Přidáme rum a kukuřičný sirup
  3. Ingredience mícháme, aby se důkladně spojily
  4. Vmícháme vanilkové piškoty a nasekané ořechy
  5. Ze směsi vytvarujeme kuličky a každou kuličku obalíme v moučkovém cukru

Milujete stejně jako já aroma a chuť kvalitního rumu ve sladkých dobrotách? Pokud ano, neváhejte se inspirovat dalšími recepty na opilé vánoční cukroví, které taktéž obsahuje alkohol.

Dokonalé kuličky s rumovým aroma a chutí s čokoládou a kokosem.
Zdroj: willcookforsmiles.com

Medovníkové kuličky

Tyto zdravé kuličky s arašídovým máslem jsou snadnou svačinkou s vysokým obsahem bílkovin, která je bez lepku a přirozeně slazená medem. Skvělá svačinka pro děti, ale i pro dospělé.

Co budeme potřebovat

  1. 90 g přírodního arašídového másla
  2. 60 g medu
  3. 90 ml odtučněného sušeného mléka
  4. ½ lžičky vanilkového extraktu
  5. Špetka soli

Postup

  1. Smícháme med, arašídové máslo a vanilkový extrakt
  2. Přidáme sušené mléko a sůl
  3. Směs mícháme, dokud se nespojí
  4. Vyválíme kuličky o velikosti asi 1 polévkové lžíce
  5. Medové kuličky uchováváme v lednici, dokud je nebudeme podávat
Kuličky plné sladkosti z medu a kvalitního arašídového másla.
Zdroj: catzinthekitchen.com

Čokoládové nepečené kuličky

Snadné krémové kuličky z drobenkového těsta s čokoládou, jsou skvělou pochoutkou bez pečení.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g hladké mouky
  2. 60 g moučkového cukru
  3. 2 lžičky kukuřičného škrobu
  4. 125 g rozpuštěného másla
  5. 6 lžic třtinového cukru
  6. 6 lžic krystalového cukru
  7. 2 lžičky vanilkového extraktu
  8. 150 g mini čokoládových lupínků (nebo nasekané čokolády)
  9. 60 ml mléka
  10. 200 g hořké rozpuštěné čokolády

Postup

  1. Ve středně velké míse prosejeme hnědý cukr, cukr, mouku a kukuřičný škrob
  2. Vmícháme rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt, dokud se nezačnou ingredience spojovat a těsto bude připomínat hrubou drobenku
  3. Vmícháme mini čokoládové lupínky
  4. Mícháme, dokud se těsto trochu nespojí, ale stále bude drobivé
  5. Začneme postupně po lžících přidávat mléko, dokud se s těstem lépe nepracuje a nezískáme požadovanou konzistenci
  6. Nabereme vrchovatou polévkovou lžíci a vytvarujeme kuličku, kterou položíme na plech vyložený pečícím papírem
  7. Plech vložíme přibližně na 10 minut do lednice, aby kuličky vychladly a ztuhly
  8. Zatímco těsto tuhne, rozpustíme čokoládu na vodní lázni
  9. Nebo jí rozpustíme v mikrovlnné troubě, zahříváme jí v 30 sekundových intervalech za častého promíchávání, dokud se čokoláda úplně nerozpustí
  10. Nepečené kuličky čokoládou pokapeme nebo je celé v čokoládě obalíme, navrch můžeme nasypat barevné zdobení
  11. Poté kuličky uložíme do lednice a necháme je tam, dokud je nebudeme podávat
  12. Chceme-li čokoládové kuličky skladovat, umístíme je do vzduchotěsné nádoby a do ledničky, kde je skladujeme po dobu až 5 dnů
Nepečené kuličky plné čokolády na vaření, kakaa a cukru.
Zdroj: bakeitpaleo.com

Ořechové kuličky

Nejjednodušší nepečené proteinové kuličky na světě ze čtyř různých druhů ořechů, dají vzniknout čtyřem různým příchutím – čokoládovo arašídové pokušení, pochutina z tahini pasty, kuličky se skořicí a rozinkami a mandlová radost. Udělejte si 10 minut času na výrobu těchto dobrot a mlsejte zdravě celý den!

Co budeme potřebovat

Na arašídové kuličky

  1. 400 g ovesných vloček
  2. 250 g přírodního arašídového másla
  3. 60 g medu (nebo javorového sirupu)
  4. 50-60 g čokoládového proteinového prášku (nebo kakaa)
  5. 2 lžíce čokoládových lupínků

Na mandlové kuličky

  1. 400 g ovesných vloček
  2. 250 g přírodního mandlového másla
  3. 60 ml medu (nebo javorového sirupu)
  4. 50-60 g čokoládového proteinového prášku (nebo kakaa)
  5. 2 lžíce neslazeného strouhaného kokosu
  6. 75 g mletých mandlí

Na kešu kuličky

  1. 400 g ovesných vloček
  2. 250 g kešu másla
  3. 60 ml medu (nebo javorového sirupu)
  4. 50-60 gramů vanilkového proteinového prášku
  5. 2 lžíce rozinek
  6. ¼ lžičky skořice
  7. 75 g třtinového cukru

Na sezamové kuličky

  1. 400 g ovesných vloček
  2. 200 g tahini
  3. 60 ml medu (nebo javorového sirupu)
  4. 50-60 gramů vanilkového proteinového prášku
  5. 2 lžíce mini čokoládových lupínků
  6. 75 g kakaa

Postup

  1. Na arašídové nepečené kuličky vložíme vločky, arašídové máslo, med, proteinový prášek a čokoládové lupínky do velké mísy
  2. Ingredience mícháme, aby se spojily
  3. Z počátku se nám těsto může zdát příliš husté a bude potřeba trochu síly, ale při delším míchání se spojí
  4. Jakmile se ingredience spojí, použijeme malou naběračku na těsto k nabírání a tvarujeme ho do kuliček
  5. Uchovávejte v zakryté nádobě v lednici nebo mrazáku
  6. Na mandlové kuličky dáme do velké mísy vločky, mandlové máslo, med, proteinový prášek a strouhaný kokos
  7. Vše spolu smícháme, aby se přísady spojily
  8. Těsto bude hutné, ale delším zpracováním se ingredience promíchají
  9. Poté z těsta tvarujeme kuličky
  10. Ty následně obalíme v mletých mandlích a dáme je do
  11. Na nepečené kešu kuličky dáme do velké mísy vločky, kešu máslo, med, proteinový prášek, rozinky a skořici
  12. Vše společně smícháme a následně z těsta tvarujeme kuličky
  13. Kuličky následně obalíme v třtinovém cukru a uchováváme v chladu
  14. Na kuličky ze sezamu dáme do velké mísy vločky, tahini, med, proteinový prášek a čokoládové lupínky
  15. Vše promícháme a z těsta vytvarujeme kuličky
  16. Vytvarované kuličky obalíme v kakau a uchováváme v chladu
Lahodné kuličky na čtyři různé způsoby a z různých ořechů.
Zdroj: nikkisplate.com

Nepečené kuličky z datlí

Snadný recept na kuličky, které jsou plné energie, které mu dodávají základní ingredience jako je arašídové máslo, slazené datle, mleté ovesné vločky, hořká čokoláda a chia semínka! Kuličky jsou plné vlákniny, bílkovin a zdravých tuků.

Co budeme potřebovat

  1. 220 g datlí (vypeckovaných – pokud jsou suché, namočíme je na 10 minut do teplé vody, poté dobře scedíme)
  2. 50 g čistě přírodního soleného arašídového (nebo mandlového másla)
  3. 30 g hořké čokolády (nahrubo nasekané)
  4. 15 g chia semínek (nebo lněných či konopných semínek)
  5. 60 g ovesných vloček

Postup

  1. Vypeckované datle rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo mixéru, dokud nejsou namixované na malé kousky
  2. Přidáme ovesné vločky, čokoládu, chia semínka a arašídové máslo a mixujme, dokud se ingredience nespojí
  3. Chceme, aby v těstě zůstaly malé nezpracované kousky, aby těsto nebylo příliš hladké
  4. Těsto opatrně tvarujeme do kuliček
  5. Těsto by mělo vystačit na 14-15 kuliček
  6. Datlové kuličky vložíme na 15 minut do ledničky, aby ztuhly
  7. Ve vzduchotěsném sáčku nebo nádobě vydrží čerstvé až týden

Nenechte si ujít další skvělé fitness cukroví s datlemi, které jsme pro vás s láskou připravili!

Sladké nepečené kuličky z mletých datlí s oříšky a s medem.
Zdroj: foodal.com

Historie vánočního cukroví

Je to nejúžasnější období roku, kdy kuchaři a kuchařky po celém světě, doslova létají po svých kuchyňských královstvích a pečou spoustu vánočního cukroví.

Ať už dáváte přednost perníčkům, křupavým sušenkám nebo křehkým rohlíčkům, je pravděpodobné, že se vaše vánoční svátky neobejdou bez nějakého čerstvě upečeného cukroví.

Stejně jako mnoho vánočních tradic, původ tohoto lahodného zvyku vznikl v dávných dobách. A prapůvod těchto oslav leží v oslavách zimního slunovratu.

Festivaly zimního slunovratu se konají po celá staletí po celém světě. Od Norska po západní Afriku, od Irska po Indii se shromáždily skupiny lidí, aby oslavili střídání ročních období.

Oslavy se točily kolem jídla. Slunovrat znamenal příchod prvního mrazu, takže zvířata musela být zabita a uchována k jídlu přes zimu. Nápoje jako pivo a víno, které byly uvařeny na jaře, byly konečně připraveny k pití.

Ve středověku se vánoční svátky odchýlily od klasických rituálů zimního slunovratu, ale hodování zůstalo. Došlo však k velkým změnám v oblasti pečení.

Koření jako muškátový oříšek, skořice a černý pepř se začalo hojně používat v pečení a sušené exotické ovoce jako citron, meruňky a datle přinesly do dezertů něco nového. Tyto ingredience, spolu s přísadami, jako je cukr, sádlo a máslo, byly používány pouze při nejdůležitějších svátcích, což platilo i pro Vánoce.

Cukroví vzniká právě v této době, kdy se začalo sdílet mezi sousedy jako malé dárky a poděkování.

Pokud bychom chtěli upéct tradiční cukroví, sáhneme po koření jako je skořice, muškátový oříšek a zázvor, a to jsou přesně stejná koření, jaká se používala ve středověkých kuchyních před dávnými věky.

Zejména perník je takové klasické vánoční středověké cukroví. Zázvor, skořice, muškátový oříšek a badyán se spojí a vytvoří pikantní štiplavou chuť, stejně jako tehdy.

Pokud jste právě dostali chuť na klasické cukroví, inspirujte se našimi recepty na tradiční perníčky a ochutnejte trochu ze středověku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X