Nepečené moučníky jsou skvělým řešením, máte-li rádi sladké, ale neradi pečete, nebo k tomu prostě nemáte podmínky.
Velkou popularitu si získaly famózní cheesecaky v různých variantách nebo nespočetné množství řezů z piškot a sušenek.
Mrkněte, jaké dobroty bez trouby zvládnete.
Čokoládový nepečený cheesecake z bebe sušenek a Nutelly
Nutella nepečené moučníky skvěle osladí. Tento recept je velice jednoduchý. Sice musí dlouho chladnout, ale pokud se připraví večer, další den už si jej můžete ke kafíčku klidně dát.
Ingredience:
Na korpus:
- 280 g kakaových bebe sušenek
- 7 lžic rozpuštěného másla (asi 100 g)
Na náplň:
- 2 a ½ hrnku krémového sýra
- ⅔ hrnku cukru
- 1 a ½ hrnku Nutelly
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na polevu:
- ⅓ hrnku smetany ke šlehání (80 g)
- ⅔ hrnku Nutelly (200 g)
Postup:
Příprava korpusu:
- Sušenky si rozmixujte v mixéru, přidejte máslo a rozmixujte znovu.
- Tuto směs na korpus dejte na dno dortové formy o průměru zhruba 20 cm.
- Pořádně stlačte ke dnu a dejte do lednice vychladit.
Příprava náplně:
- Krémový sýr si vyšlehejte spolu s cukrem do hladka, zašlehejte Nutellu, kakao, vanilkový extrakt.
- Hotovou náplň navrstvěte na korpus a nechte v lednici odležet alespoň 6 hodin (nejlépe přes noc).
Příprava polevy:
- Smetanu ke šlehání zahřejte na mírném ohni a přiveďte k varu.
- Do mísy bokem si nachytejte Nutellu a zahřátou smetanou ji polijte.
- Poté směs smetany a Nutelly vyšlehejte do hladka.
- Vychladlou polevu nalijte na moučník a dejte vychladit ještě na další 2 hodiny do lednice.

Videorecept najdete zde:
Tip: Máte rádi dezerty z čokolády? Nakoukněte a inspirujte se našimi recepty na hodně sladké dezerty z čokolády.
Sušenkový dezert z tvarohu
Výborné nepečené moučníky musí samozřejmě ozdobit i ovoce. A co teprve v letních dnech? Dát si kousek tohoto vychlazeného jahodového dezertu, je prostě ono.
Ingredience:
- 100 g máslových sušenek
- 90 g cukru moučky
- 55 g rozpuštěného másla
- 125 ml smetany ke šlehání
- 450 g tvarohu
- 5 velkých jahod
- 4 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce želatinového prášku
Postup:
- Máslové sušenky si rozmačkejte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem a 30 g moučkového cukru.
- Těsto na korpus vložte do dortové formy o průměru 20 cm a přitlačte ke dnu.
- Tvaroh smíchejte spolu se zbytkem cukru, rozmixovanými jahodami a vyšlehanou smetanou.
- Pomerančovou šťávu dejte zahřívat v rendlíku a smíchejte ji se želatinou podle návodu na sáčku.
- Vařte asi 4 minuty do zhoustnutí.
- Po mírném vychlazení ji smíchejte s tvarohovou náplní.
- Náplň navrstvěte na oplatkový korpus a dejte chladit do lednice na 4 hodiny.

Tip: Milujete dorty, zákusky nebo poháry s jahodami? Nakoukněte, jaké dezerty s jahodami pro vás máme jako inspiraci.
Nevíte, co se zbytkem jahod? Už jste zkoušeli jahodové smoothie na různé varianty?
Objevte podobné tipy
Nepečený dort s tvarohem
Další recept na nepečený dort ze zakysané smetany je tady. Hledáte-li úplně nejjednodušší variantu, tak tento moučník ji nabízí. Nemusí se nic vařit, a ani připravovat želé.
Ingredience:
Na korpus:
- 300 g grahamových sušenek nebo BeBe celozrnných sušenek
- 5 lžic moučkového cukru
- ⅛ lžičky soli
- 140 g rozpuštěného másla
Na náplň:
- 670 g čerstvého smetanového sýru
- ½ hrnku cukru
- ½ hrnku zakysané smetany
- 300 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce citronové šťávy
- ¾ hrnku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na dekoraci:
- 240 ml smetany ke šlehání
- ½ hrnku moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Grahamové sušenky rozmixujte, přidejte rozpuštěné máslo a cukr, důkladně promíchejte.
- Těsto na korpus dejte do dortové formy o průměru 20 cm a přitiskněte ji ke dnu.
- Krémový sýr si vyšlehejte s cukrem, přidejte zakysanou smetanu, vanilkový extrakt, citronovou šťávu, moučkový cukr a vyšlehanou smetanu ke šlehání.
- Hotový krém rozprostřete na korpus a dejte vychladit na 5-6 hodin do lednice.
- Na dozdobení vyšlehejte šlehačku s cukrem a vanilkou.
- Pomocí cukrářského sáčku dort ozdobte a můžete podávat.

Studený moučník z cukrářských piškot
Cukrářské piškoty se dají skvěle využít na nepečené moučníky. Jsou sladké, chutné a často se namáčí do různých tekutin. V tomto receptu je namočíme do domácího rumového sirupu.
Ingredience:
- 30-35 ks cukrářských piškot
Na sirup:
- ¾ hrnku vody
- ¾ hrnku cukru
- 1 lžička rumového extraktu nebo rumu (2 lžíce)
Na náplň:
- 1 hrnek cukru
- 2 velká vejce
- 1 hrnek mléka (200 ml)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 plátky želatiny
- 2 lžíce vody
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g kandovaného ovoce
Postup:
- Vodu s cukrem si svařte do konzistence sirupu, nechte probublávat asi 2-3 minuty.
- Sirup nechte mírně vychladnout, pak do něj přimíchejte rum nebo aroma.
- Jakmile bude sirup vychladlý, můžete do něj z obou stran namáčet piškoty.
- Piškoty vyložte dortovou formu o průměru asi 20 cm kolem dokola (na to by vám mělo stačit asi 20-25 piškot), zbytek využijte na dno a polovinu si nechte ještě na další patro.
Příprava náplně:
- Nádobu na šlehání včetně šlehacích metel si dejte do mrazáku na 20 minut vychladit.
- Poté stačí smetanu do mísy nalít a šlehat 1 minutu.
- Želatinové plátky si dejte do studené vody nabobtnat.
- Nad vodní lázní si vyšlehejte vejce s cukrem a mlékem do krému.
- Kdy je krém hotový, poznáte podle tuhosti, začne houstnout a přichytávat se na metličku.
- Hotový krém dejte z páry pryč a vešlehejte vody zbavené želé plátky.
- Míchejte do úplného vychladnutí.
- Pak ještě ke směsi přidejte šlehačku, kandované ovoce a zamíchejte.
- Polovinu krému navrstvěte na první patro piškot.
- Namočte zbytek piškot v sirupu a naskládejte na krém.
- Na piškoty rozprostřete druhou polovinu náplně.
- Dejte vychladit do lednice nejlépe přes noc.

Nepečené moučníky a dezerty jsou skvělou volbou, když nestíháte, neradi pečete nebo nemáte dostatek prostoru v troubě (něco se vám zrovna peče).
Korpusy se dají udělat z piškot nebo různých opatků (u nás oblíbených BeBe).
Náplně a kombinace jsou různé, mimo cheesecaky patří k oblíbeným i různé druhy tiramisu. Vyzkoušejte třeba naše populární tiramisu řezy.
Vychutnejte si je se svým oblíbeným šálkem kávy připraveným v kávovaru Siemens.